Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výkon karet série GeForce 7900

No, vypadá to, že nV je prozatím u konce s dechem.. ač jí nefandím, je to špatná zpráva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nakonec se žádná revoluce nekoná a dočkali jsme se pouze předělávky současných jader z GF7800 na 90nm. Tedy budou menší a budou moci mít vyšší frekvence. Očekávaný nárůst výkonu kolem 8-10% není kdo ví kolik. Záleží už jenom jaký budou koncový ceny tady v Česku. Občas mi to přijde, že žijeme minimálně v Alpách podle tý vysokohorský přirážky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že rok 2006 budou AMD a nVidia zralý na ručník :-) - možná to není dobrá zpráva, ale určitě to není ani špatná zpráva, vždyť kdo by se netěšil po 5 letech na zmrtvýchvstání Intelu a tvrdého útoku Yonahů, Meromů, Conroů na "úžasné" gameprocáky AMD ( které Vám ale často zatuhnou či spadne celé PC ) poté, co po otevření jakékoli internetové stránky o PC na nás zatím řve " AMD ruleezzz" a samý overclocking Opteronů a podobných shitků - doufám, že Mr. Hulan podpoří na svém webu návrat Intelu ve III.Q a nebudu muset číst všude ty kilometry příspěvků o AMD - otázkou je ATI versus nVidia, kde Hulan je kmenovým příznivcem strany zřejmě ztrácející dech :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bravenheart: "poté, co po otevření jakékoli internetové stránky o PC na nás zatím řve " AMD ruleezzz". "
zatim co Ty budes v diskuzi pod grafickou kartou psat o blbejch procakach AMD. Ano, vsichni tu rvou "AMD rulez" jen Ty se chovas rozumne, co? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD rulezzzzz:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amd bych nezatracoval maj v novejch jadrech zdojnasobit vypocetni vykon pres FPU jednotky takze budou urcite konkurenceschpone tohle bych resil az budou ty procaky na trhu a budou naky testy zatim jednoznacne vede AMD a to ve vsech aplikacich :). zrovna vcera sem taktil Sempron 2800+ na 2.4ghz projel pres sandru 2005 a vykon vetsi jak 3.8Ghz P4 prescot :) a hreje se na 41° s box chladicem proste nadhera za 2300kc s DPH!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos to vis ozvali sa intelaci. keby AMD spravila akykolvek dobry procak tak budu tvrdit ze intel je lepsi.

ad nvidia su jednoznacne pozadu z vyrobnu tech. a je pravda ze by nemuseli tolko zvelicovat pri uvadzani karet. aj tak skor zalezi ako programatori zoptimalizuju svoj soft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze pokud nekdo zere zvasty Hulane a ridi se tim, staci to samo o sobe a nema cenu ztracet cas pokusem o rozumne argumenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Stratos
V Sandre nepracujem a je mi celkom jedno, ake tam mam vysledky, ale nik ma neprasvedci, ze AMD je v single core CPU vzdy lepsie ako Intel mam v jednom PC A64 3700+(mierny OC na 2420MHz) a v druhom Intel 506 bez HT na 3,6GHz, porovnaval som ich pri komprimovani do XviD-u a Intel ma dost navrch(~15%) a to mam este pocit, ze vklada prazdne cykli(mam tam len BOX chladic a dost stlacene otacky, uvidim teraz ked tam pride freezer od AC) a pred 2 dnami som robil nejake jednoduche simulacie(jednoduche vypocty, velky pocet opakovani) a rozdiel bol v zavyslosti od vstupov 30-100% co uz je dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrovna tak jako jsi ty nasel par aplikaci/vypoctu kde vede intel. najde ti kdokoliv kdo se o to trochu zajima min. stejny pocet aplikaci/vypoctu kde povede AMD. je to saskarna tyhle debaty uz. jen me mrzi jak nekdo muze hazet argumenty typu "opteron shity", bud je to ultimatni lama, ktera nic nevi nebo ignorantni dinosaurus :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zatuhavani AMD - to je stejna fama/blbost jako ze AMD desne topi :)))
Za 5 let a 6 PC s AMD od K6-2 az po K8 jsem nezazil zatuhnuti nebo samovolny restart (tedy krome softwarove chyby win 98 samozrejme ;)
Kdyz si japonsko objednavalo 10000 HERNICH OPTERONU do sveho superpocitace, tak urcite pocitali s tim ze jim to bude pravidelne zatuhavat a padat - HAHAHA, takova blobost, to zije leda na cenzurovanem webu pana Hulana kde jsou prispevky jen od jeho privrzencu kteri vam pri svem dle pana Hulana ELITNIM vzdelani dvacetileteho stredoskolaka jasne vysvetli ze o 30% vyssi vykon indikovany ve trech ctvrtinach vsech testu co jsou ve prospech AMD jsou vlastne obracene a pisou haldy zcestnych uvah a kdyz clovek prida prispevek do diskuze s dukazem/faktem o architekture ci technologii pritezujici intelu nebo vyvracejici blaboly a prokazujici vyhody AMD, pak neni panem Hulanem schvalen - NIKDY!! a neobjevi se ani jeden takovy prispevek, zato 100% prispevku tupe a fanaticky opevuje Intel bez argumentu nebo s uplne zcestnymi uvahami a lzivymi tvrzenimi aneb HT intelu prinasi oproti jednojadrovemu AMD 100% vykonu navic coz je uplna blbost uz z principu jeho funkce protoze vyuziva nevytizene vypocetni jednotky, 100% by bylo tedy mozne kdyby CPU nedelalo VUBEC NIC :)) z hlasovani/hodnoceni pro jeho clanky ANO ci NE vyradil NE, sam vi moc dobre proc :))) protoze je to snuska absolutnich blbosti a kazdy kdo ma na svete internet a trochu mozku a overi si ze jde o lzi uz to vi, proto je zakazan na zive.cz a pctuning.cz a jiste mnoha dalsich (napr i v obchode foxpc.cz kde skoncil pro podvod, coz je zvlastni vzhledem k tomu ze je nesmirne uspesny a ma haldy penez jak sam tvrdi, za svuj WELL.DONE redakcni system ktery vybere optimalni verzi stranek pro vas prohlizec, ovsem padajici v opere 8.5 a pouze trikrat funkcni verifikaci proti automatizovane vkladanym prispevkum (spamu)) take zaokrouhluje vysledky intelu smerem nahoru a vysledky amd smerem dolu, a nadrazenost intelu predvadi JEDNIM JEDINYM obrazkem z annandtech.com kde intel vede, proc asi nevybral ostatni obrazky z jejich podrobnych 28 strankovych testu? zeby na vsech ostatnich vedlo amd nebo bylo vykonove na stejne urovni za nizsi cenu? samozrejme ze ano, fakta, argumenty a logika nemaji u Hulana a jeho privrzencu cenu, stejnetak jako snaha lidi se vzdelanim z oboru jim nalit trochu informaci do hlavy, jeho web a diskuze na nem je horsi nez volby na komunisticke KUBE - 90% OBYVATEL voli Fidela, na Hulicim webu je to 100% prispevku pro Intel, jak ocividne trapne, to musi trknout i toho nejvetsiho vola (zvlas kdyz si to uvedomuje sam pan hulan) ale je to pro nej to prave, zije si tak ve svem vlastnim svete kde je tim za koho se na webu vydava - bohatym, uspesnym, uzivajicim si sexu se stovkami mladych modelek, ktery ve skutecnosti za sve miliony ziskane revolucnim redakcnim systemem musi krast chladice od Arctic-Coolingu u vyse zminene firmy :))) jednim slovem - LOOSER

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: co se tyka povesti AMD jako CPU pro hry coz jsou ochotni priznat i Intelaci (jak jinak, naskok az 30% se proste uz poprit neda) pak vezte ze pan Hulan nedavno vydal clanek pro vyber komponent do PC, jak jinak nez s 3GHz CPU Intel, coz uzna i intelak je pekna blbost a navic drazsi nez ratingem ekvivalentni a vykonem lepsi alternativa od AMD, o teplote ci spotrebe elektriny nemluve, holt slepy fanatismus neznaleho a fakta popirajiciho cloveka neznaleho zakladu elektrotechniky, logickych obvodu a technoligie polovodicu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na stranky pana Hulana jsem narazil pred ctrnacti dny. Takovy blijance, jako jsou na jeho webu jsem jeste nikde nevidel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ludia, prosim vas, prestante sa bavit tom blbcovi, uz sa pomaly clovek boji otvorit konzervu, aby tam nebolo nieco o Hulanovi. pctuning - hulan, svet hardware - hulan, zive - hulan a teraz uz aj na cdr... kto to ma vydrzat, kua!!! do prd.le s hulanom, nech zalezie do diery a honi si ho pri pentiu 4, ale nech uz da pokoj. ludia, ignorujte ho!!!
co sa tyka clanku, ak to bude s vykonom 7900 naozaj tak, ati sa nema coho bat, nvidia iba dorovna. nizsie ceny highendu mozno niekoho potesia, ale vacsina si aj tak kupuje mainstream. ale aspon si za rovnake peniaze kupim lepsiu kartu, pretoze 7800/x1800 pojdu dole s cenami tiez, predpokladam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miro: když spadne hi-end, měl by spadnout i "střed" a low-end.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale lidi, proč se zlobíte na pana Hulána, jako humoristicky web je to jeho dílko jistě povedené, já se tam vždycky moc nasměju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re:fgyujfguj a 90% ostatních.
Přečtěte si to po sobě od až dolů.
A zjistíte, že to blije 90% AMDčkářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vykon novych nVidii je asi opravdu zklamanim, ale na druhou stranu to cele tajeni pred uvedenim mohl byt dobry marketingovy tah nVidie - zatimco ATI se horecne pustila do supervykonne karty, cimz pravdepodobne utratila dost penez a coz se samozrejme musi promitnout do koncove ceny jejich grafik, nVidia jenom presla na jiny vyrobni proces (na ktery uz stejne prechazela) a dotahla do konce jen par drobnosti, cimz si ted muze dovolit mnohem nizsi cenu nez ATI. Takze takova otazka - budete si kupovat supervykonnou grafiku za 20.000 nebo srovnatelnou, "o trosku" mine vykonnou grafiku za 15.000? Takze pokud ATI nezlevni (a to dost vyrazne), mozna bude mit problemy s prodejnosti svych karet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xyz:
Prave naopak, to bliju iba intelaci. Ziadny AMDckar nepovie, ze Intel je sracka. A to je obrovsky rozdiel.
k clanku:
Su to sice informacie od nedoveryhodneho inquireru, ale vyzera to, ze maju po dlhom case asi pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xyz:
no, nie je to bohvieaka diskusia, to mas pravdu, dost o inom, ako clanok.
ale ako si docerta prisiel na to, ze tu "blije 90% amdckarov"???
mas kristalovu gulu, cez ktoru vidis do pocitacov diskutujucich?
alebo si dotknuty hulanoid?
alebo nebodaj sam velky vseveduci neomylny RH?
TyNyT:
ze klesnu ceny mainstreamu je dost mozne, ale lowendu? tazko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2saj-hulud
Ja viem, ze kazde CPU(AMD aj Intel) ma svoje pre a proti, preto prevadzkujem 2 zostavy kazdu s inim CPU a kazdu vyuzivam na nieco ine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ijelinek: Ani jednu, sezenu si za 4500 bazarovou X850XT ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krozyk: No, proti gustu zadny disputat. Pro me je kupovat elektroniku (myslim tim "jemnejsi" elektroniku jako nektere komponenty do kompu) v bazaru jako kupovat si po nekom boty - nesnasim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XYZ > prosimte precti si dokumetace k architekture CPU intel a AMD a uvidis jaky blbosti pise hulan, podivej se na 90% svetovych webu ktere dokazuji pravy opak toho co kida dusevne chory H
doporucuji www.xbitlabs.com www.anandtech.com www.tomshardware.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ijelinek: No, já milionář nejsem. Samozřejmě jsou komponenty, které bych jeté nekoupil, ale zrovna grafika do nich nepatří. Zvlášť, když ty top stojí 10-15 tisíc a za rok je seženu za polovinu a pořád v záruce ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RE2 fgyujfguj, pěkně prosím přečti si ten článek o kterém je diskuze.
Já myslel, že je o grafické kartě GeForce 7900.
A v diskuzi čtu o AMD (nebo tam řvou AMDéčkáři rulezzzzz)
Proti uživatelům CPU AMD a samotné AMD nic nemám.
Ale proti AMDéčkářům ano, šíří bludy a vyvolávají flame.
Čtu o intelu, iNvidii, ATI A zase řvou AMDéčkáři.(ať je to na CDR, PCT, SHW nebo jinde).
RE miro kristalovu gulu nemám (jen 2 obyčejné).
A sám velký R.H. tané ne (Bůh mě ochranuj).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xyz: Však ty také šíříš bludy :( Podívej se pořádně, kdo v této diskuzi narazil téma AMD vs Intel. Malinko ti napovím, je to věta "Tak to vypadá, že rok 2006 budou AMD a nVidia zralý na ručník".
Skoro se dá pochopit, že takovou blbost někdo nedokáže mlčky přejít...
Navíc jsem si nevšiml, že by zde na cdr.cz jak ty říkáš AMDčkáři nějak výrazně prudili a to už sem nějaký rok lezu. Ostatně ani jinde na webu si Inteláci a AMDčkáři nemají co vyčítat, stejně jako fanatičtí zastánci ATI/nVidie. Většinou jde stejně o nedospělé (občas zakomplexované) jedince, se kterými nemá cenu diskutovat a kteří z toho jednou (doufám) vyrostou! (ikdyž R. Hulvát už se asi nezmění...)

Všem ostatním sorry za offtopic!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re Krozyk, přisuzuješ mě neco co jsem nenapsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xyz: Tak to se omlouvám, ale já to tam viděl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

může mi prosím někdo poradit,zda je lepší mobilní go7600/256 ,nebo ati x1600/256

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.