Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rakouské ochranné svazy chtějí výpalné za data v cloudu

Pokud ta cena nebude premrstena a bude se platit za zabrane misto a ne za to prazdne, tak mi to je fuk. Napr. jestli mam zabranych 50GB, tak platit treba 10kc mesicne nikoho nezabije :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

boze to ne.. neplati nahodou majitel cloudu uz vypalne za ty hdd na kterych to bezi? grrr do ulic!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za HDD, na kterých to běží, provozovatel právě nejspíše výpalné nezaplatil. Ale jinak mám také problém s tvým předřečníkem, který je schopen velice ochotně ohnout hřbet, kdykoli se na něj jen udělá bububu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nic nového pod sluncem. To je vlastnost ceskeho naroda. Pokud me to nezabije, tak radej ustoupim, nez abych hajil svoje zajmy a sva prava. A obcas i pokud me to ma zabit. Ostatne ... 10kc/mes. tedy 120kc/rok neboli 6000kc za 50 let "produktivniho" obdobi zivota je zanedbatelna castka. A kdyz uz dam za zivot dohromady 6tis. na charitu, proc nedat 6tis. za zivot mafii, ktera nedela nic uzitecneho a jenom parazituje. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem není specificky česká vlastnost. To je v liském rodě obecně a bojovně anarchistické výjimky potrvzují pravidlo. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem taky pro, ale pod podminkou, ze bude financne ohodnocen KAZDY autor. Cili pokud fotim digitalnim fotakem, pisu ve Wordu, atd ma prislusna organizace povinnost mi dozivotne vyplacet penize.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:D To mě taky napadlo. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To bych byl taky pro. Protoze fotim, pisu a sva dila publikuju na internetu, mel bych dostavat nejaky to procento z vypalnyho taky. :D Vlastne prakticky kazdy uzivatel internetu, protoze vetsina uzivatelu internetu minimalne foti a fotky zverejnuje napriklad na FB. Podle logiky ... vetsina krade, tak at plati vsichni ... by melo tedy platit i ... vetsina produkuje, tak at dostavaji zaplaceno vsichni. :) Takovy scenar by byl pro me teoreticky prijatelny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To rovnou můžou zavést poplatek na hlavu, proč se babrat s médii a cloudy, přeci jsme všichni piráti ne..a výši výpalného ať si určujou sami viď..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... a nechtěl byste těch naprosto zanedbatelných 10 kč měsíčně posílat i někomu jinému než Rakouskému autorskému svazu? Já bych se třeba hlásil. Číslo účtu v případě zájmu rád pošlu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade mate jiste u bankovniho uctu nastaveny trvaly prikaz a kazdy mesic posilate 10kc na konto nejake dobrocinne nadace, ktera napriklad prispiva na lecbu rakoviny u deti, pomaha bezdomovcum, kteri se chteji zaclenit zpet do spolecnosti atp. Ze? To je chvalihodne. Kez by takovych, jako jste Vy, bylo vic. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, zminujes se, ze firmy jsou od placeni vypalneho osvobozeny. Ja to rikam uz hodne dlouho, ale v posledni dobe mi dosly argumenty, protoze jsem to uz v zakone nenasel (kdysi to tam 100% bylo, ale je mozne, ze je to v nejakem uplne jinem, zdalnive nesouvisejicim po vzoru CR, nebo proste neumim hledat).
Dokonce jsem i tenkrat psal tusim do 100mega, ze kdyz jsem zivnostnik, tak kdo mi ty prachy vrati a jestli to muzu koupit bez toho a napsali mi, ze to od nich beru s tim a vic nic ..... tak jestlo o tom neco nevis a urcite by to stalo za investigaci/clanek, protoze dneska je zivnostnik kazdy druhy, tak by to bylo zajimave, jestli se da zpetne po ose zadat vraceni poplatku:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je úplně jedno jestli jsi soukromník nebo firma. Prostě je ten poplatek zahrnutý v ceně bez DPH a tu vždy zaplatíš (bez jakéhokoli nároku na vrácení).
Takže z těch HDD co tvoří diskový prostor tzv. "cloudu" už bylo výpalné (píši bez uvozovek, protože to je výpalné a nic jiného!) zaplaceno.
Nechápu tudíž, proč by se z toho mělo ještě něco platit?

I když vzhledem k tomu, že se běžně používá několikanásobné zdanění, tak proč by nemohlo být i několikanásobné výpalné.. V EU je možné úplně všechno..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Praveze to tam tehdy fakt bylo ...... ze proste pro podnikani se to neplati. Tak zminuju WIFTa, ten je stoura, on neco vyhrabe a udela o tom clanek:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi se to zmenilo - dnes se uvadi "včetně DPH a všech poplatků " (czc, na alze to nespecifikuji), predtim to byvavalo oddelene: cena a vypalne zvlast. Zajimave.. kazdopadne predtim to slo koupit do zahranici bez dph i bez poplatku :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že to není v zákoně, že jde o soudní rozhodnutí Evropského soudního dvora, jestli mě neklame RAM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte jestli o statistikách, kolik (%) filmů a hudby se prodává bez DRM? Pokud je to zanedbatelné množství, např. méně než 20 %, tak poplatek na prázdná média pozbývá smyslu, protože není možné prázdná média využít k vytváření legálních kopíí z médíí chráněných DRM.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosim, nech si rakuska SOZA nakluse do datacentier Amazonu, Rackspace-u Microsoftu Googlu a Applu a tie data si tam spocita a zdani. Uz vidim ten poprask a zaloby firiem z inych krajin. A uz vidim zaloby a poprask rakuskych firem ked im zacnu kafrat do ich biznisu v cloude.

Tu dan by potom mohli uvalit aj ine staty. Z kazdeho statu jedna. Zvaz autorov pobrezia slonoviny alebo paraguaja by si mohli prist na slusne prachy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasné ale oni to vemou přes EU a to už je bohužel reálnější.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Abych parafrazoval jeden vtip z dob totality: Gratulujeme ke schvaleni autorskych poplatku z cloudu STOP Google STOP Windows 8 STOP iTunes STOP

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S výpalným u disků je to tak, že se odlišují jednotlivé řady disků podle jejich použití a pak se buď platí nebo neplatí. Jestli lze žádat o vrácení výpalného z disku u kterého se běžně platí při jeho použití jinak než pro osobní potřebu nevím.

Příklad s AO:
Seagate Barracuda 7200 1TB, desktop, ST1000DM003
1 313 Kč bez DPH, 1 576 Kč s DPH, RP: 1,50 Kč, AO: 37,94 Kč

Příklad bez AO:
Seagate Constellation ES 1TB, enterprise, ST1000NM0011
1 917 Kč bez DPH, 2 300 Kč s DPH, RP: 1,50 Kč

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky už si nejsem jist, jak je to s výpalným pro soukromé osoby a podnikatele, notabene v Rakousku. Mám ale pocit, že výpalné z médií platí i firmy.

Navíc, myslím, je v platnosti, že organizace (i školy, knihovny apod.) musejí odvádět paušální poplatky třeba z kopírek, tiskáren a dalších zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ochranné svazy by měli být zakázány jako nelegální, protože místo toho, aby se sami snažili vytvářet zisk, tak se snaží parazitovat na jiných, aniž by prokázali, že ti druzí skutečně porušují zákon. A je třeba rovněž okamžitě zrušit ochranu jakýchkoliv děl, protože parazit napíše nebo složí skladbu a pak by z toho chtěl celý život žít, místo toho aby pracoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.