Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobci smartphonů nemají zájem o 10jádrový MediaTek Helio X30

MediaTek Helio X30 dekuju, nechci.
Telefon si zasadne kupuji jen s Qualcomm Snapdragon.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to dělá příliš moc lidí. Za chvilku tady bude prostředí jako u x86 před Ryzenem, to není dobré. Za sebe můžu říct, že jsem měl MTK a v pohodě - všechno fungovalo, klidně do něj půjdu znovu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam#Klamy_oslovuj....
Nešlo by to bez toho?

A nabízí ten Mediatek otevřené ovladače?

Článek se sice snaží podsunout myšlenku, že oba čipy jsou stejné, ale tomu nevěřím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, Mediatek otevrene ovladace nema a proto nelze na smartphony s Mediatek, ale i Kirin (Huawei), Exynos (Samsung) tvorit customROM a uzivatele se musi spolehat na vyrobce telefonu. Nastesti tu ale mame Qualcomm, ktery otevrene ovladace ma a teda kdo ma zajem o kvalitu, ma volbu jednoznacnou!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na Exynos su otvorene ovladace, sice s uzavretym firmwareom, ale su.

Preto mam telefon s Exynosom, Quallcomm nikdy je to US firma a tamk musi mat podla zakona CALEA v sebe backdoory, aby mohlo FBI zhromazdovat dokazy zo zariadeni podozrivych bez ich vedomia(oficialna verzia). Hlavne, ze backdoory robi pre firmy vojenska spionaz USA, ak ich nevedia urobit firmy v svojej rezii..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Samsung uz tri roky otevrene ovladace nedela!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Qualcomm a otevreny ovladace ? Kam na takovy nesmysly chodis ? Qualcomm je prave znamej tim, ze si drzi vsechny svoje triky hezky za zavrenyma dverma, takze neco jako otevreny ovladac od nej nehrozi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Qualcomm prave jedinej otevreny ovladace ma, jak jinak myslis, ze by lidi (nezavisli vyvojari) mohli delat Lineage OS prave pouze na smartphony s SoC Qualcomm, kdyby nebyly k dispozici ovladace. Prave to na Kirin ani Exynos nejde ukuchtit, protoze tam ovladace k dispozici nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Myslet znamena h*vno vedet"... Ja sem se aspon pred tim, nez sem napsal predchozi prispevek optal googlu jestli mi nahodou neuniklo, ze by qualcomm ovladace otevrel. A google mi potvrdil, ze ne. Jedinny otevreny ovladac na tema qualcomm co nasel je ovladac pro adreno, co vzniknul reverse engineeringem a neni od qualcomu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, "Metalisti jsou teplí. Znám jednoho, a ten je gay." )))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A muzes se presvedcit sam.. zeptej se googlu jak je to s ovladacema Snapdragon 800/801 pro android 7. Mozna te vysledek neprijemne prekvapi :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já s tebou souhlasím...voe mínuskovej ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, uz tomu rozumim. Na SGS4 (Snapdragon 800) mam aktualizovane custom jadro, protoze neexistuje ovladac a na SGS5 (Snapdragon 801) mam aktualizovane custom jadro, protoze taky neexistuje ovladac. Zatimco na Honor 7 (Kirin) musim jet na oficialnich aktualizacich od Huawei, protoze jsou ovladace k dispozici, na SGS6 (Exynos) opet pouze oficialni aktualizace, protoze je Samsung narozdil od zleho Qualcommu krasne slunickovy. Prober se!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak vidiš, příště lépe googlit pane ppk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepe ? http://www.androidauthority.com/android-7-0-snapdragon-800-801-712930/
https://www.svetandroida.cz/snapdragon-800-i-801-android-7-201608
https://dotekomanie.cz/2016/08/nedostanou-android-7-0-nougat/
A moh by sem pokracovat desitkama dalsich linku... Ja narozdil od vas hloupouckych nemam problem dolozit, ze se pletete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vis proc to jadro je custom ? No protoze nemeli ovladac na novy, tak to museli nejak zbastlit :o) Kazdopadne ten kdo tomu nerozumi a ani neumi pouzivat google neni tou pravou osobou aby nekomu rikal at se probudi. To by si mel nejdriv udelat ty... treba tim, ze se od nekoho nechas proplesknout :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecy, Qualcomm je v prostredi mobilnich SoC podobne svezi firma jako v desktopu AMD!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeden z možných důvodů: http://www.digitaltrends.com/mobile/qualcomm-samsung-antitrust/

Fakt skvělá firma, ten Quallcom. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačil by mi Helio X20. Ale zatím nemám důvod kupovat nový šmatlafoun.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

forma (čti firma)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keďže AMD sa nezvykne súdiť ohľadom patentov,,ale voči MTK Helio P10 to urobili, tak asi je tam problém. A mať prpdukt, ktorý sa nemôže v USA predávať, lebo ma SoC od MTK to nikto neriskne.

USITC to investigate AMD's claims of LG, MediaTek patent infringement
Chipmaker seeks sales ban on MediaTek Helio P10 SoC and more

Carly Page
20 March 2017

THE US INTERNATIONAL TRADE COMMISSION (USITC) has announced that it will investigate LG, MediaTek, Sigma Designs and Vizio for allegedly violating AMD's graphics patents.

AMD filed a complaint back in January, claiming the four aforementioned firms violated its graphic patents in products including televisions, smartphones, tablets, wearable devices, graphics processors and integrated circuits.

To back up its case, AMD is arguing that these products not only infringe patents, but also damage legitimate licensees of its intellectual property.

AMD is seeking a limited exclusion order and cease and desist orders, which means that any devices found to contain components that infringe on valid patents will not be sold in the US until a licensing agreement is made.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/3006778/usitc-to-investigate-am...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Článek je trochu nepravdivý - samsung nemá všechny 835 Snapdragony pro sebe. Stačí občas trochu hledat nové informace než píšete o telefonech - https://www.qualcomm.com/news/snapdragon/2017/02/27/powered-snapdragon-8...

jinak bych asi taky radši koupil Qualcomm než mediatek dva jsem měl a radši kupuji sony s qualcommem :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne je Qualcomm trochu jinde nez zbytek vyrobcu. Kdybych to mel prirovnat, tak podobne jako ted AMD RyZen asi na malou chvili utekl Intelu, tak Qualcomm utekl zbytku sveta uz pred nekolika lety.

Jinak Samsung si u Qualcommu objednal celou prvni produkcni serii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

X10 funguje vynikajuco, avsak mediateky maju jednu zasadnu chybu .. minimalne u Xiaomi moze clovek na novsi android zabudunut. Ostal som stat na 5.02 , ale pokial idu vsetky aplikacie, tak ma to velmi netrapi. Ak to takto ostane vo funkcnom stave este rok, tak 150 € Xiaomi s mediatekom svoju 3 rocnu misiu splnil na 100%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mediatek, Kirin a Exynos nedava k dispozici ovladace a proto nikdo nedokaze vyrobit customROM s novejsim Androidem, takze jedine treba kupovat Snapdragon, tam to jde a kdyz budou vsichni chtit Snapdragon, tak se treba ostatni chytnou za hlavu a daji to take volne k dispozici.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím Qualcommem to také není taková sranda. Lineage OS je dostupný i pro telefony s MediaTekem. Bez ovladačů nelze aktualizovat jádro, ale Android samotný ano. Tak se to dělá i s Qualcomm telefony, linuxové jádro zůstává na hodně staré verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedavaju k dispozicii alebo ich ani pre novsi android nevytvoria?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevytvori nebo vytvori s takovym spozdenim, ze uz to nikoho nezajima. A to delaji vsichni vcetne qualcommu, ktery nevydal pro Snapdragon 800/801 ovladace pro android 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale Kirin si vyraba Huawei sam, Exynos si Samsung tiez robi sam aj Xiaomi uz ma vlastny chipset ... tam by to uz mohlo fungovat? Nejak to az tak nesledujem, ale Xiaomi ktore mali Qualcomm na androide 5 uz vecsinou bezia na 7 ... ale je mi jasne, ze vyrobcom nejde o podporu, co by predavali keby sme mali na 4 rocnych telefonoch najnovsi android :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xiaomi najnovsi android ? lol,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snapdragon 835 nabízí koncepci 4big-4little. Mediatek má 2big-4littleA-4littleB. Rozhodně věřím spíše v nový příchod Krista než v narození programátora co dobrovolně a za stejný čas naprogramuje lepší software na tenhle mediatek než na S835. Exynosy jsou z tohodle důvodu taky mnohem lepší volba než fake-desetijádro MTK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MediaTek by udělal ze všeho nejlépe, kdyby něco udělal se svou řadou 673x a laskavě se zbavil zavádějících písmenek za označením. Třeba MT6735 má 4 varianty MT6735,MT6735M, MT6735A a MT6735P. Od nejlepšího po nejhorší.

Pokud by udělal ty SoC lepší, mohl by si zlepšit pověst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.