Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel Total Commander 9.0

Mě by spíše potěšilo , kdyby na novou verzi povýšili autoři Altap Salamandra, ale ti na to nějak dlabou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo Salamander, tomu jsem držel palce, dokonce jsem si koupil i licenci, hned když přešli na placený model, ale vývoj šel úplně do háje a když vyšla Vista, tak se úplně zasekli.

Krusader pod Linuxem se také moc nevyvíjí, ale zase tam nic zásadního nechybí a vývoj se teď zase rozjel, což je fajn, takže jsem spokojen a Salamandři a Totalové me už dávno nepálí ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Krusader že se nevyvíjí ??? Asi proto, že umí už skoro všechno. Jinak to považuju za Joke of the week :)

Ale TC je klasika a je a byl opravdu výbornej a já ho používám jak ve vidlích v dualbootu, tak ve Wine (a dokonce ho mám i v KDE menu). V podstatě je použitelnej i na linuxu, i s tím mapováním disků...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak píšu, vývoj Krusaderu byl dlouho dost u ledu, teď nedávno vyšla verze 2.5.0, která konečně přinesla portaci Krusaderu na QT5 a autoři oznámili, že by se měl vývoj zase trošku rozjet, což je pro mě osobně skvělá zpráv, protože i když mě zrovna moc nenapadá žádná nová funkcionalita, kterou bych potřeboval, tak nějaký ten bug hunting se hodí vždy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vraj konečne vydajú onedlho novú verziu, ktorá bude plne podporovať Unicode, tak už sa tiež neviem dočkať. Salamandra používam od verzie 1.x, a licenciu som si kúpil takmer hneď, keď to spoplatnili od verzie 2.x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle vraj a onedlho tvrdí už skoro rok a obavam se, že jim to další rok vyvrží, bohužel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je až neuvěřitelné jak obrovské množství programů nemá podporu unicode, přitom ten standard je tu už velmi dlouho. Disk Explorer Professional, VBA pod Office... jen 2 namátky z mého počítače, které selhávají s unicode na celé čáře.. první jmenovaný už poletí brzy do pryč, protože aby program na správu obsahu disků zobrazoval jen množiny otazníků, se kterými je jakákoliv databázová činnost zcela vyloučená už dopředu, to je opravdu moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za to muze hlavne microsoft a jeho nestastne resena podpora unicode ve windows. Zjednodusene.. co bylo napsano bez podpory unicode se musi z velky casti prepsat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fakt nechápu. Proč nepřeklopit všechny řetězcový funkce od určité verze na unicode a nazdar bazar? (a samozřejmě umožnit fallback přes nějaký globální parametr nebo prostředí). Ještě že s VS jsem skončil před tak 10 lety. Nebylo to špatný vývojový prostředí ale ten ekosystém celkově byl a je prostě hnus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musim rict, ze jsem Salamandera nepobral. Proc se zdrzovat u neceho co ma obdobu v open-source Double Commanderu?
To TC je oproti ostatnim o krok napred.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč, pro mě protože jsme na něj zvyklý a především mi přijde visuálně hezčí, přehlednější a je rychlejší i stabilnější. Na DC jsem teď koukal a na první pohled si nešlo nevšimnout podobnosti s TC, při pohledu na zdrojáky bylo jasno, jak TC tak DC jsou v pascalu. AS je v C++ (Visual Studio).
Nicméně, bohužel u AS se nějak zadrhl vývoj a chybějící unicode je čím dál tím neudržitelnější, protože soubor s arabskými nebo ruskými znaky v názvu tím prostě neobsloužíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"mi přijde visuálně hezčí, přehlednější a je rychlejší i stabilnější"

Tak to jo, u me to bylo presne naopak a ta slova bych podtrhl pro TC, Salamander mi prisel osklivejsi, mene prehledny a byl pomalejsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ako dlabu? Ved posledna verzia ma pol roka. Ano nevydavaju novu verziu kazdy tyzden, ale aspon to vyzera byt celkom dobre odladene a stabilne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnesna generacia uz asi moc nieje zvyknuta na dvojpanelove file mangery. To asi skor stara skola ktora vyrastla na Dose a NortonCommanderi, Volkove alebo Dos Navigatore. Kazdy si vyberie ten svoj a zvlast ked dnes skoro vsetky podporuju nejaku formu pluginov. A to je taka dvojsecna zbran pre autorov. V zasade na tychto filemanageroch nieje moc co vylepsovat, skor udrziavat podporu aktualnych os. Vsetko ostatne sa da vecsinou rozsirit pomocou pluginov, pretoze sa to prave tyka pouzivania suborov. Osobne pouzivam Far Manager. Pride mi najrychlejsi a hlavne ked potrebujem spustit prikazy z commandlinu tak mi neotvara nove okno a mam to rovno v okne kedze far je textovy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Vždycky mě fascinuje jak někdo hledá v počítači to co potřebuji a nemůže to najít. Příjdu k němu a říkám, dej tam složku tu a tu. A on otevře nějakýho takovýho "managera". Mám vždycky chuť mu lisknout. Hrabe se v tom půl hodiny a stejně nic nenajde.
Říkám pusť normálně Tento počítač, dej tu a tu složku a buch, hledaný soubor je na světě.
Nechápu jak někdo může v tomhle kýči z doby DOSu pracovat?! Je to nechutný a nepřehledný program.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejprve s "aa bb" souhlasíš, a pak napíšeš, že bys mu vylískal...Proč si nečtě příspěvky na které reaguješ až do konce? Navíc FAR, ani TC nejsou kýče z doby DOS. Ty programy bys pod DOS ani nespustil, jsou to regulérní Win32/64 aplikace.
Nic to nemění na tom, že kopírovat soubory lze v průzkumníkovi celkem dobře, takže na takové to základní kopírování fotek a videí BFU nic jiného nepotřebuje. Stejně jako většině lidí na zatlučení háčku stačí malé kladívko, nepotřebují basu nářadí, včetně příklepové vrtačky a chemické kotvy v záloze :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

a co ten manager kromě kopírování zleva doprava a zpět umí víc?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

hromadné přejmenování souborů, hromadné zkopírování názvů souborů (možno i včetně plné cesty), porovnávání souborů podle obsahu, ftp klient, rychlý prohlížeč souborů (bez editace, takže není možné omylem soubor změnit), šiřší možnosti nastavení pro kopírování (různě velké bloky, v ohledu pro kopírování z různých disků), editace obsahu na F klávese pro libovolnou aplikaci, náhled na soubor (nefunguje pro všechny typy souborů, což je mínus nebo neumím nastavit) ...
celkově rychlá práce pouze na klávesnici - nikoli pomalé přehmatávání myš+klávesnice ... vše možné i pro komprimaci/dekomprimaci pro různé typy archívů, kontrolní součty, porovnávání adresářů, rychlé spočítání obsazené velikosti více adresářů, přepínání zobrazení podrobnosti/náhledy/miniatury/seznam nebo řazení souborů přes klávesové zkratky ...a jednoduchá minimalizace přes klávesovou zkratku ;)

možná se tohle všechno dá nastavit i pro ten méněcenej explorer ... to jsem nezkoušel, ani zkoušet nebudu a nechci

i TC by se ale dal dál vylepšit
jinak chápu, že normální smrtelník tohle bude považovat za ekvivalent jaderný ponorky (nesmyslná existence, zbytečná složitost a nepochopení funkcí ... a část z toho tak nějak zvládne myší)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nehovoriac ze vecsina tychto managerov podporuje pluginy vdaka ktorym sa da pridat napriklad podpora dekompresie roznych formatov, hernych suborov. Far ma napriklad plugin pre android telefony (cez adb aj mtp), editor vo fare ma color higlight pre rozne programovacie jazyky, hash kalkulator pre subory, Far ma napriklad aj plugin na diff suborov v roznych adresaroch (super na provnanie zdrojakov), atd.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho, co nepsal kolega výše a spousty dalších fcí, které využijí pokročilejší uživatelé (zmíním navíc možnosti klávesových zkratek + záložky), tak umí regulérně kopírovat soubory (když na něčem kopírování selže, tak to explorer scratchuje, ale u TC můžeš navazovat a spoustu chyb přeskočit apod.) a nemá problémy s eskalací práv (při přechodu do adresáře, kam člověk nemá práva a vyskočí UAC, má explorer dost často problémy).

Jinými slovy, obyčejné kopírování a procházení adresářů je u exploreru v některých případech docela problém. Já se s tím jako správce setkávám dost často, ale věřím, že obyčejný uživatel méně.
Jinak osobně v 90% používám explorer (když se někam přihlašuju, tak tam TC většinou není a tak nějak jsem si zvykl), ale to jen v případě, že nejsem na svém PC, kde dvoupanelový manager používám (krusader).
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já osobně využiju vestavěný FTP, možnost jednoduše smazat soubory se zachováním adresářový struktury, možnost jednoduše přejmenovat/kopírovat/mazat vybraný typy souborů soubory v několika adresářích najednou. A věřím, že těch funkcí bude víc... Je fakt, že na kopírování porna z/na flešky stračí bohatě průzkumník.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souborový manager má pomoci, pokud se v tom lidi ztrácí a stačí jim "tento PC" tak ok.
Ale ne každej je notorickej klikač myší, někteří raději preferujou klávesnici, na procházení složek...
Svuj názor by jste si měl strčit do řitního otvoru!

Kdyby to byla konstruktivní kritika, tak to beru, ale halekat tu něco o DOSu a nechutnosti, to je moc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to byla reakce na Crhu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

TC apod. neni jen o kopirovani souboru. Ja jsem si znacne zvykl na detaily jako hromadne prejmenovani souboru (Ctrl-M), integrovany solidni FTP klient, hledani (Alt-F7) treba i podle data zmeny souboru nebo velikosti, integrovany viewer (F3), moznost vlezt do spustitelneho (exe) archivu aniz bych spustil prilozeny vir (Ctrl-Page down), rychle baleni adresare (Atl-F5) + podpora rozbaleni pro vicero archivatoru aniz by se muselo neco (7zip) doinstalovat, spocitani velikosti vsech adresaru v zobrazeni (Alt-Shift-Enter)... A takhle bych mohl pokracovat hodne dlouho.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No to jsou teda problémy... nic s čím by se průzkumník windows neporadil.

Hej BTJ kde jsi? Trhej!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tady ti BTJ nepomuze, ani kdybys ho naklonoval a nechal vyhladovet. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1. nevidím jaký rozdíl je doklepat se ke složce z "Tento počítač" nebo z C:/ D:/ ať už jde o průzkumníka nebo dvoupanel. Když někdo neví kde co má, nenajde to ani jednou cestou.

2. síla dvoupanelových managerů je v náročnější práci (a integraci činnosti mnoha jiných aplikací do jedné). Otevřít nebo zkopírovat pár souborů jde kdekoliv. Čím více disků a dat, tím méně pohodlná práce v jednopanelu.

3. pokud někomu něco vyhovuje, má používat to co mu vyhovuje a vykašlat se na rady chytrolínů

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ve widnows si otevřu třeba pět oken a práce s nimi je úplně stejná, navíc si je graficky můžu poskládat zleva dorpava nebo odzvrchu dolů a ruzně s nimi hejbat. U toho managera ani nevím kde v jaké složce su, když si chcu tu složku nějak zakonzervovat tak to nejde. U windows podržím ctrl a hned mi naskočí další okno když chci otevřít složku a zároveň zůstat ve staré apod... na to se manager nikdy chytat nebude.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V double commanderu si otevru slozek kolik chci jako taby. Ty si srovnam v poradi jakym chci a v kazdym tabu jasne vidim cestu adresare v jakym sem. Kdyz chci nejakou slozku vickrat, tak si proste ten tab otevru v menu pod pravou krysou jeste jednou.. nebo si ho namnozim pretahnutim na druhou stranu... na tohle se pruzkumnik nikdy chytat nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ako nie? stačí klávesová skratka CTRL+T (ako v prehliadači) a vytvorí mi to taby, ktoré viem uzamykať a následne aj nabudúce keď si otvorím TC tak to tam mám presne tak ako som to nechal.

Skús sa medzi tými svojimi oknami pohybovať klávesnicou. Je to strašne zložité. Ja využívam oba spôsoby: aj TC aj Explorer, takže viem ako sa ktoré používa a na čo je čo výhodné.
TC mi proste umožňuje "zakonzerovať" si otvorené zložky aj po vypnutí PC a po jeho zapnutí sa vrátiť k tomu čo som mal otvorené

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vám to rozmlouvat, ale stejná není. :-) Za prvé, chcete-li vybrat 30 různých souborů z jedné složky s kopcem souborů, musíte u toho mačkat modifikátor na klávesnici, čím víc toho je, tím větší pravděpodobnost, že se to napoprvé nepovede. Zafixovat výběr nejde (navíc například mít vybráno 17 souborů, ale zároveň se na osmnáctý dvojklikem kontrolně podívat a výběr neztratit). Nebo vybrat všechny soubory se stejnou příponou. V TC operace na 0,5 s. Taktéž vystavět frontu kopírovaní je v dvopanelu banální, pak nepotřebujete mít otevřeno 7 oken, ani se vám nezblázní HDD kvůli paralelitě kopírování, ale prostě operace skládáte za sebe bez čekání než se někam něco dokopíruje. Taby a zapamatování si oblíbených složek je samozřejmost. Místo nových oken si otevíráte karty. A nestane se vám, že zkopírujete něco někam kam jste nechtěl, kvůli drag&drop.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ufff... hoši umlacujete mě argumenty, ale jako BFU vám stejně nerozumím. Asi pro nějaký lidi neustále pracující s přesouváním souborů to asi dobré bude ale kolik takových jako jste vy je? Opravdu má cenu držet při životě X takových aplikací?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vyzerá to tak že vy ďalej ako za svoj nos nevidíte. to že BFU tieto Commandery nepoužívajú neznamená to že profesionály ich nepotrebujú. Napr. u nás vo firme by projektový manažéri bez Total Commandera boli s efektivitou práce blízko nule, nakoľko nechávať si otvorené okná Explorera na serveroch klientov nemôžu, a tak sú záložky v TC jednou z najlepších alternatív. Navyše im TC umožňuje aj jednoduchý prístup k FPT, či jednoduché spravovanie dát medzi servermi, lebo stále vedia kde sú.

Takže prestaňte vnucovať ľuďom svoj svetonázor a naučte sa že niektorý robia s PC viac ako sa len preklikávajú tromi zložkami a v tom im pomôže práve TC a im podobné.

A prečo viac takýchto aplikácii? Práve kvôli tomu by si človek vybral svoje. Je zaujímavé že množstvo rovnakých aplikácii v ostatných oblastiach vám nevadí: foto, video, hudba, web, ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba při zpracování fotek opravdu často přesouvám, vybírám, hormadně přejmenovávám soubory atd. Naopak průzkumník vůbec nepoužívám. Důležité je, že existují "commandery" pro náročnější, které umí těmto potřebám vyhovět. Rozhodně je nikomu nenutím. Stačí vám Explorer? OK, jste štastný člověk. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hoši nic vám nenutím, jen znovu zopakuji co jsem napsal. K čemu tedy oplakáváte že vývoj stojí a nikam dál se to neposouvá, vždyť jste spokojení se stávající výbavou, další managery nepotřebujete.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to se obávám, že se vám to slívá do jedné bramboračky. Já jsem s TC už asi 16 let spokojen a nic nového od něj neočekávám. Přizpůsobení se novým výzvám je pozitivní věc (Hi-DPI monitory atp), na fukčnosti se nic nemění. Takže fakt nic neoplakávám.

Ostatní tady řeší i jiné "commandery", třeba na Linuxu (nebo macOS), ale i na Windows, protože jich je více a ne všechny 100 % nahrazují TC (pokud někdo utíká od Windows nebo je obojetný a TC mu jinde chybí), takže diskuse běžela spíše v tomto vektoru. Někdo má rad holky, jiný vdolky. Každopádně možnosti jsou, i zde platí, každý ať si najde co mu vyhovuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A to si dobře pamatuji, už z doby tehdy zrodu tedy z doby DOSu kdy jsem s tím denně profesně pracoval a neznalé počítačové fanynky hbitostí svých prstíků (na klávesnici cha chááá) ohromoval, že po návratu tak z 2 týdenní dovolené jsem na toho "comandéra" nebo jeho klony i já totál vejřil: nějak právě tak, jako před tím ty fanynky a co to viděly vůbec poprvé :-)
Dnes to je úsměvná nostalgie, funkčnost asi je stále funkční a i pod novými OS a ještě navíc zdokonalená ve smyslu co všechno s tím mohu dál udělat, ale je to produkt generace dávné a proto na současné požadavky nepřehledný a proto ano souhlasím až nechutný.
Do stejné řeky se podruhé nebo potřetí atd. prostě nevstoupí. V letech minulých jsem se k nějakému podobnému klonu zkoušel několikrát vrátit, bylo to jen ale na chvíli protože jsem z toho rychle vždy raději zpátky utekl. K tomu ano novějšímu provedení a klidně napíšu že právě ke klikátku a s pořádně udělanými náhledy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Až budeš přetahovat citlivá firemní data a oni ti díky drag&drop někam upadnou, pak možná pochopíš, proč někteří stále dávají přednost filemanagerům typu Total Commander.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé a k rádoby odkazované firemnosti: jak se hledá v počítači, to abys našel to "někam" prý nešikovně upadnuté, už tobě výstižně a pro příště vysvětlil právě příspěvek na který přímo/nepřímo ty reaguješ.
Za druhé a k tvému falešnému zobecnění: nikdo tebe přece s klackem v ruce nenutí tímto způbem, co píšeš a tady jakoby vnucuješ u nových souborových manažerů, postupovat když si nejsi jistý nebo jsi právě nějak s myší nemotorný - i nový slušný souborový manažer ti nabídne možnost jak práce s oběma okny tak klasiku označit myší ke kopírování soubor (v jednom oknu) a bez přetahování označit místo a vložit kopii v tom druhém oknu. Po ověření, že prý citlivá data jsou na novém místě kde být mají, tak se do koše vloží nebo se vůbec smažou data v místě původním. V případě opravdu citlivých operací jako je vkládání do koše nebo mazání můžeš mít nastaveno, že se tě manažer optá na potvrzení této operace a jako příklad. To je ale případ obezřetné praxe a nikoli prý výlučná vlastnost právě Total Commanderu a rádoby s ním spojování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to skor o tom ze standardny File Explorer vo windowse je roky rovnaky a MS ho moc nevylepsuje. Uz len kopirovanie je take, sice funkcne ale nieje ani najrychlejsie ani najelegantnejsie. Iste kopec veci sa da poriesit doinstalovanim dalsich aplikacii ale to je prave vyhoda a sila podobnych dvojpanelovych filemanagerov ze maju vela funkcii okolo prace zo subormi priamo v sebe. Nepotrebujem mat 10 roznych aplikacii a kazda s inou filozofiou prace, mam jednu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak asi ano. Pravda, také já už 3. rokem přesedlal do Linuxu a svět Windows se mně vzdálil. Čímž nechci napsat že tamní souborové manažery (a snažíc se být vymazlené pro ten který desktop prostředí) jsou dokonalé: no dle mne nejsou ale právě přesto používám ta některými nenáviděná klikátka. A i když jsem ze zvědavosti nějaký ten klon dávné klasiky (o které je právě řeč) tady také zkusil tak už jsem jako běžný uživatel je zase odložil. Jako běžný uživatel a i třeba nějak víc poučený. V některých případech už profese, jak tu bylo naznačeno, uznávám že ta klasika a pořád funkcemi zdokonalená má smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže říkáš že přes managera je to složitější než přes tento počítač?

vždycky jsem používal něco dvouoknového (od dob windows to byl norton a pak total), před cca 5ti lety jsem se rozhodl zkusit používat jen explorer - vydržel jsem dlouho, ale už jsem zpět v totalcmd, prostě má možnosti.

Co mi ovšem stále chybí v jakémkoliv manažerovi je mít možnost si pevně nastavit jaká metadata kde uvidím (pro mě většinou: exif (nahrazuji Adobe LR), id tagy (v 64-bit prostředí člověk nakonec musí pro externí aplikaci), exif video souborů (a to mi přijde jako největší problém)).
Ve win exploreru, si to ve spoustě případů nepamatuje ty sloupce, nebo je neumí přenést na složky hlouběji (mám spustu složek kde je obsah mixovaný a nemám náladu si nastavovat, čemu je která složka přizpůsobená). V total cmd používám pár pluginů, ale většinou jsou 100 let starý a nemají informace které vyžaduji.

je to prostě pech, ale to co říká Mr Crha je totální mor. Chlape dej si facku a prober se

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezis, kam se to hrabe na tuxcommandera???:o)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Windows - Total Commander (nechavam 8.52, na verzi 9 mozna casem, ale nevidim v podstate duvod)
linux - Double Commander (na TC se nechyta, ale taky to staci)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám to úplně stejně. DC není špatný, ale některé věci prostě zlobí. Co bych dal za TC pod linuxem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TC se da pres WINE, ale osobne radeji nativni DC + Nemo, zatimco na Windows ciste TC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten "Double" Commander to je nějaká vychytávka Ubuntu (případně XFCE)? Protože tenhle název slyším dneska poprvé v životě a že s linuxem dělám už dobrých 15 let...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha tak už to vidím, závislost na pascalu, tak tím se to vyjasňuje (málokterá distribuce obsahuje pascal knihovny a jen staromilec nebo nadšenec si to bude instalovat kvůli jedné nebo dvěma aplikacím...). Apropos ten pascal jsme měli na střední škole, upřímně jsem ho nesnášel...

A navíc to vypadá že za ním stojí Rusové, i když to na sourceforge skrývají. Další důvod to neinstalovat, v dnešní době člověk nikdy neví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FAR, stejne jako "aa bb". Při práci často potřebuju konzoli. V TC jsem rád, že zkopíruju soubor :) Ale to je o zvyku. Kolegové zase nesnáší FAR. Přitom těch pár základních operací má stejné klávesy. Ovšem TC při cli příkazu otvírá nové okno, teré se typicky ihned zase zavře. Takže bych si pokaždé musel spoustit cmd a ztrácel historii příkazů a adresářů...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TC - Je mozne prikaz odeslat i pomoci Shift-Enter, takze se pak okno po skonceni "dos" prikazu nezavre.

PS: kdo pouziva TC tak opravdu doporucuji si jednou za cas procist KEYBOARD.TXT v jeho adresari.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoda je ze vo Fare sa to chova podobne ako v dose. Dam esc a rovno vydim vypis co vyhodil prikaz. Tak isto ma konzola este jednu vyhodu.Dnes ked idu high DPI monitory a GUI rozne scaluje ( vo windowse je to stale nic moc) tak konzola nema problem. Nastavim si v odkaze typ fontu a velkost a hotovo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobré ráno stará mama (Ježek). Nová verzia je už niekoľko dní. Na ktorom konkurenčnom serveri ste sa o tom dočítali?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Musíte pochopit, že tu dobu co je to venku tento článek Ježek psal, takže ano je to "novinka"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

este len v.9? Directory Opus je uz v.12 takze lepsi :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen to ne. Takhle zacal upadek firefoxu, ze zacali dohanet cislo verze konkurence ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká jednotek 1000 vs 1024 ... zobrazuje tedy i správně kB vs KiB, MB vs MiB, GB vs GiB, TB vs TiB?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A1rn%C3%AD_p%C5%99edpona
https://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix

Já používám Unreal Commander a tam to je OK...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro toho kdo jen trošku víc pracuje s FS je TC absolutně nepostradatelný.
Máme ho ve firmě koupený a spousta lidí ho intenzivně využívá.
Jsem rád že na tom stále dělá a zlepšuje to.
Kombinace TC a Notepad++ je základ na každém PC.

Nemá cenu vyjmenovávat jeho výhody (stejně jako jiných správců souborů), protože ten kdo ho nepoužívá by stejně jeho výhody neocenil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, když dělám s vidlema (typicky dual-boot nebo wine), tak tohle jsou první věci, který hned instaluju. Ohromně to totiž urychlí a zpřehlední práci.
Zároveň ale chápu, že pro běžného Frantu klikače, který se v systému nemusí orientovat, protože používá dvě složky (stažené-dokumenty, obrázky, filmy-hudba) úplně stačí mít ty dvě složky otevřený a basta. Občas z nich něco přetáhne myší na paměťovku a zpět. Aplikace spouští z menu nebo z plochy, víc nepotřebuje, finito.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TC jsem používal dlouhé roky, dokud jsem používal FAT32, ale pak jsem byl nucen přejít na MultiCommandera z důvodu jiného přístupu k symbol linkům na NTFS . Bylo v době přechodu na WIn 7 a NTFS, při používání TC vznikala řada problémů při kopírování/přesouvání struktur obsahující linky, obzvláště při práci s externími disky, zálohování celých uživatelských složek atp.... obdoba starého vtipu, kdy si blondýna na disketu uloží jen zástupce nikoliv celý film ... Dodnes to nemá TC rozumně dořešené ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.