Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšlo LibreOffice 5.0

Bohužel, rychlost načítání se asi nezmění, rotace orázku pořád chybí. Já používám OOO a stačí mi, když sem chodil do školy potřeboval sem i word, bez něho sem se neobešel ten export stojí zahouby. Zaráží mě že OOO a LO nedokázali za tolik let udělat tak funkční program jako mikrošrot z roku 2003. Spousta tam toho pořád chybí, načítání většího dokumentu je pomalé.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rotace obrázků je tam od nepaměti. Když jsem chodil do školy já, word jsem nikdy nepotřeboval. Naopak jsme používali OpenOffice i tam.

Nevím co funkčního by měl mít, ale MS Office mi nepříjde zrovna program, který by byl odladěný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, já to tam nikde nemám :-) a asi v tom nebudu sám. Ve škole sme mměli oba blaíky, ale v ict sme pracovali ve wordu, když sem si chtěl vytisknout dokument musel sem to uložit do pdf nebo doc a jít do místní tiskárny. OOO ani LO nikde ve firmách naisntalovaný nemaji.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to opravdu zvláštní je, protože tam mám rotaci o libovolný úhel. Navíc se dá rotace dělat několika způsoby. Nejjednodušší je kliknout na obrázek 2x a rotovat. Opravdu je to tak složité až nemožné?

Tak u nás ve firmě zrovna LO máme, nemáme ani windows. Jsme to ale podivíni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na většině PC u nás ve firmě je též Open/Libre Office. MS Office mají pouze ti, co potřebují pokročileji pracovat s Excahnge Serverem a nestačí jim web rozhraní, nebo ti kterým nestačí Calc.

Opravdu je hloupost tvrdit, že nikde ve firmách se Open/Libre Office nepoužívá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je tam jenom převrátit svisle a vodorovně... alespon já tam teda nic nemám a to mám nejnovější verzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby zde byla možnost vkládat foto, tak sem vložím ukázku. Žeby uměl kancelářský balík různé funkce na různých platformách? :) Asi je to možné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne není to možné, jen jeden uživatel není líný něco vyzkoušet a druhý čeká až mu to napíše někdo jiný polopatě. Jeden můj známý ihned po zakoupení produktu zahazuje manuály se slovy "když potřebuji něco vědět, tak se zeptám, nemám čas číst manuály...". Takže zatímco tobě to funguje a pracuješ s tím, někdo jiný se bude ptát tak dlouho, dokud mu to někdo neukáže.

https://www.youtube.com/watch?v=7BcL8eb0o5k

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

prečítaj si popis toho videa, na ktoré odkazuješ.
tam je jasne napísané že toto funguje len pokiaľ je obrázok skopírovaný z LO Draw

takže otvoriť LO Draw, vložiť obrázok, skopírovať obrázok do Writeru a až potom vo Writeri môžeš obrázok otáčať tým kolieskom

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže znovu a místo videa text:

Otevřu Libre Office Draw; Verze: 5.0.0.5
Vezmu jakýkoliv obrázek který mám po ruce, žádné copy-paste ale jen tupě přetáhnu ze složky kde obrázek je.
Kliknu na obrázek, po obvodu se objeví 8 ZELENÝCH bodů, chytnu-li jakýkoliv mohu obrázek libovolně zvětšovat a zmenšovat.
Kliknu na obrázek JEŠTĚ JEDNOU, po obvodu se objeví 8 ČERVENÝCH bodů, chytnu-li body v rozích, mohu obrázkem libovolně točit o 360 stupňů. Body dole a nahoře dělají posun v ose.

Co je na tom nepochopitelného nebo obtížného? Ukazoval jsem to psovi co na mě koukal u PC a i jemu to bylo jasné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

si nejaký moc múdry a pritom ani nevieš že väčšina ľudí používa na písanie textu Writer a nie Draw, ktorý nie je určený na písanie textu.

áno tvoj super mega postup funguje v Draw a príde naň snáď každý ale vo Writery to nefunguje a to je kameň úrazu, vo writeri to funguje len ak skopíruješ obrázok ktorý máš otvorý v Draw, ten obrázok potom vložíš do Writeru kam sa vloží najskôr ako objek modulu Draw a teda umožňuje vykonávať rozšíerné funkcie ktoré poskytuje modul Draw

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No to je ovšem obrovský rozdíl. Ve Writeru dát otevřít, vybrat obrázek, rovnou to otevře draw, ctrl+c, ctrl+v. Operace na 2 vteřiny. Jinými slovy rotace obrázku v LO je, takže to, že to nejde, jsou kecy a standardní pruzení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sú to ale zbytočné kroky naviac, ktoré uživateľ robiť nechce, túto funkciu "každý" očakáva keď proste vloží obrázok do dokumentu (Writer) a nie aby sa s tým takto zabával...
ja som nikde netvrdil že to nejde len že to je zle vyriešené, a tiež som rád že uź viem ako na to ale aj tak táto funkcia by tam mala byť aj pri klasickom vladaní obrázku cez - "Insert - Image..."

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.