Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšlo OpenBSD 3.9, FreeBSD 6.1 RC2 a PC-BSD 1.0

Kdo mi poradí stručně ale polopaticky, která verze opensource OS by byla nejvhodnější pro absolutního laika začátečníka - mě, který by chtěl okusit radosti jiného systému než windows a macos?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pridavam se k otazce take me to zajima, ktera ver. PC-BSD je pro laika kterej umi nainstalovat win - nejednodusi ? diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no PC-BSD je jen upravene FreeBSD prave pro jednoduche desktopove prostredi.Ono ani "bezne" FreeBSD nema slozitou instalaci. Pro zacatecnika kterej se v tom hnedka nechce hrabat ale nedoporucuji OpenBSD (ta nevychazi z FreeBSD) system je to dobry ale zacatecnik by mohl hnedka narazit. to vpoctate plati i o NetBSD(defaultni instalace je opravdu u NetBSD VELMI hola)

Pro zacatecnika nestorala budto PC-BSD(je tam hlavne navic i instalace software jako u macos nebo windows -ktera je podleme mnohem min konfortni nez u debiana ,gentoo, Net/Open/Free/BSD... ,ale uzivatele to tak zrejme chteji)
pokud ne PC-BSD tak nejake distribuce GNU/Linuxu ..
jakoje - OpenSUSE,Aurox,Fredora core,mandriva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc... já se teda neptal přímo na BSD ale na Linux apod. obecně... konkrétně která verze Linuxu je nejlepší pro začátečníky v této oblasti, nebude po mě hned chtít nějaký složitosti a umožní mi používat běžné aplikace na multimedia, internet atd... (na druhou stranu nejsem doufám blbej, a učim se rychle):-) uvítám konkrétnější doporučení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak vies po anglicky pouzi napr. tento online distro chooser: >> http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?firsttime=true

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je nářez... paráda... díky - myslim že z těch co mi to tam vyplivlo už si nějakej vyberu... poslední dotaz: na kterou distribuci obecně jsou nejlepší ohlasy, jestli to teda jde tak nějak jednoznačně říct? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Distribuci jsem vybíral několik let,nainstaloval a zase smazal.Pak jsem před rokem objevil Gentoo a už zůstalo nainstalované.V té době ještě Gentoo nemělo grafický instaler.Ale český instalační handbook popisoval instalaci krok za krokem a já se při samotné instalaci naučil mnohem víc než za x let zkoušení různých dister.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, Gentoo handbook je vyborne citanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste se zeptam ohledne PC-BSD jde instalovat cokoliv nebo jen primo delany software pro PC-BSD tedy jednoduse receno nainstalu ju si tam treba DVD Shrink ? atd. diky ( fakt "znam" jen win jako uzivatel)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tower: Kolik lidí, tolik různých názorů na výběr vhodné distribuce Linuxu. Já bych ti doporučil Ubuntu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

M >> nou, musis pouzivat iba specializovany (kompilovany na dany OS) SW. Win SW iba cez emulator.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro vsechny kdo se ptaj na unixove systemy: postavte si jeste jedno PC a experimentujte, sami casem prijdete na to co vlastne chcete. Jenom ta anglictina je tak nejak docela dulezita a skoro povinna, jsou i free slovniky pro unix.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.