Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vzniká UCIe, standard k propojování čipletů

Nechápu co stojí za takovým navýšením nákladů na Software v posledním sloupečku a verification je taky divný, ale tam je otázka co do toho všechno patří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je průlomový okamžik. Nevěřil bych že se domluví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já zase že jo. Sdílení nákladů na vývoj je dobrá věc a pro zákazníky to bude lepší z hlediska přenositelnosti a propojitelnosti dílčích komponent. Jednoho dne si třeba někdo objedná u TSMC GPU od AMD, u Samsungu 32jádrovej ARM, přihodí k tomu nějakej AI čip od Intelu a všechno si to nechá doplnit o další prvky a poslepovat třeba u Intel Foundry. Tohle je cesta budoucnosti. Separovat se na vlastním malém písečku jménem Intel x86, to by taky Intel mohl dopadnout jako jiní, kteří se příliš dlouho separovali. Třeba Nokia, třeba Symbian, třeba Microsoft s Windows Mobile/Phone. Ostatně to, že Olympus a Panasonic spojili kdysi síly nad systémem Micro Four Thirds, jim oběma zachránilo život. Tedy Olympusu (dnes OMDS) zachránilo život a Panasonicu umožnilo bezprecedentní vstup do světa fotoaparátů - kde je dnes Panasonic a kde je dnes třeba Pentax žejo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipnul bych si, že by patrně Panasonic uspěl i kdyby své peníze/um/úsilí věnoval zcela jinému (i cizímu) rozšířenému bajonetu. V systému MFT to možná měl jednodušší díky přecijen limitované konkurenci (ve srovnání dejme tomu s EF). Na dlouhodobé přežití MFT bych si moc nevsadil, zbytky stále se snižujícího zájmu patrně ovládnou FF snímače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrazu je intelu zlepenec dobrý??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Představuji vám Intel Pentium D 805 využívající dva "čiplety" v jednom pouzdře. Leden 2005... https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/863so4/and_they_said_the_...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak u Apple je to jasny, s M1 Ultra maj uz dneska 2.5TB/s (pry.. ale verte slajdum).
Jsou to dva stejne M1 Max cipy propojene interposerem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, ze u Apple je to jasne. Ti chteji svuj uzavreny ekosystem a nechteji se nikomu prizpusobovat.

Predstava, ze se bude zarizeni sestavovat misto z karet strkanych do konektoru sbernice z cipu od ruznych vyrobcu spojenych v pouzdru pres standardizovane rozhrani, se zda byt silena. Ale to, ze se vetsina funkci zakladni desky pc tvorene spoustou pouzder na velkem tistaku nacpe do procesoru, vypadalo pred lety taky jako nesmyslne fantazirovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.