Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Walton Chaintech opouští základní desky a zaostřuje na paměti

Chaintech logo

Možná někteří z vás znáte základní desky od firmy Chaintech. Tato firma, přesněji řečeno společnost Walton Chaintech Cooperation, však trh základních desek pomalu, ale jistě opouští. Místo toho hodlá vstoupit na trh s NAND flash paměťmi, jakmile se ustálí jejich ceny. Testování a zapouzdřování má provádět mateřská společnost Walton Advanced Engineering.

Jsou to právě paměti obecně, které již nyní tvoří zhruba polovinu prodejů této firmy. Rozšíření v této oblasti půjde ještě dál, jak bude Walton Chaintech postupně opouštět trh se základními deskami. Možná si vzpomenete na loňské září, kdy už se o odchodu Chaintechu z trhu základních desek hovořilo. Spekulaci tehdy sama firma vyvrátila, nicméně čínsky psaný deník Apple Daily ji opět provětrává. Podle této zprávy hodlá Walton Chaintech vedle NAND flash pamětí vytvořit navíc novou značku paměťových modulů, které budou mířeny spíše do levnějších PC.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Walton Chaintech opouští základní desky a zaostřuje na paměti

Žádné komentáře.