Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital umí také přenášet data přes elektrickou síť

Copak asi soudruzi z WD reknou na cesky hlinikovy rozvody v panelacich. Hadal bych, ze firmware ve skatulce zacne jecet hruzou a neprenese ani bit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

až zas tak katastrofálně bych to neviděl, to horší to bude u rozvodu v "textilu" a nebo kde to je různě napojované a bastlené

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita rozvodu na to vliv mít ani tak nebude, jako spíše hodný soused s míchačkou nebo svářečkou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo. Míchačka rulez!!! Svářečka double-rulez!!! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to svinsto přenášet data po nesymetrickém vedení které vyzařuje. Navíc tento model kvůli vyklíčování některých kanálů krátkých vln nesplňuje EMC v ČR. Proto v případě rušení příjmu bude ČTÚ používání tohoto rušícího zařízení do zjenání nápravy zastaveno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už to živě vidím jak úředníci běhají po sídlišti a "zastavují používání" těch zařízení :0))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že ĆTU není ochotno pořádně řešit, když Vám někdo vleze do yaplaceného licencovaného kanálu (teda pokud nejste mobilní operátor) i když jim sdělíte kdo a kde, tak bych se nebál, že budou řešit nějaké minimální interference z nějakých powerline adaptérů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz - potkal jste někdo někoho kdo používá podobně zařízení v dnešní době ? Mě to připadá jako poměrně mrtvá věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, přes elektrickou síť by mě to ani nenapadlo řešit, ja bych tam automaticky strčil wifi ap a druhé ap s klientským modem. Ještě by mě zajímalo jakej to má dosah po drátech elektrického vedení ve zdech, tipnul bych si že to bude rozhodně mnohem méně než 100m ethernetu. Tak 20m max?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pixel ..

no uz vidim, jak WiFi, i kdyz bude moderni Nkova, dokaze prenaset ze sitoveho HDD pres wifi router dal k wifi klientu, treba v tomto pripade MM prehravaci .., skrze patro plne zelezobetenu :o)

v realu je to tak, ze WiFi ano, ale pro mobilni klienty, navstevy s PDA a pod .., pro tiskarnu, MM centrum pod TV, druhe MM centrum v 1. patre mam natahly nepouzivanym kominem kabel. Preci jen prenos DVD image disku po wifi, mi dokaze zabrat 5x vic casu nez po kabelu :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.