Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital uvedl 500GB NetCenter

Chmm, za 9k si udelam diskovy pole daleko lepsi, OS nejakej tucnak, par MB ram a pofrci to jak divy, protokoly to bude umet jaky budu chtit a chlazeny to bude taky pasivne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, prave toto jsme tehdy porovnavali v recenzi: http://cdr.cz/a/15961/6

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc WD ignoruje funkci NCQ a kdyz ji do nekterych svych disku integrovala, tak o tom nikomu ani muk?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2pcmaker: trebas proto, ze NCQ je jen marketingovej zvast a vykonu to nijak v 99% nepomuze. Naopak, v drtivy vetsine pripadu domaciho pouziti to vykon snizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J: Tak to je trochu prehnane tvrzeni ... ono je to spise tak, ze se ukazalo ze v nekterych specifickych pripadech se na single-threadovych benchmarcich projevovalo jiste bezvyznamne zpomaleni, ale ty specificke pripady nejsou rozhodne v te "vasi" -drtive vetsine-, naopak napriklad na serverech nebo vytizene pracovni stanici ma NCQ docela pozitivni vliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> "J"

Ale jistě. Za 9 tisíc koupíte půlterabajtový disk, nějaký ten starší počítač, strávíte pár hodin (á 800,- Kč/hod., soudím, že levnější těžko budete...) instalací a konfigurací "nějakého tučňáka" + celkového řešení včetně web managementu. Nakonec to předpokládám také půjde odnést bez problému v kufříku a může to používat i totální trotl, ano?

Pak se divím, že se tím neživíte.

Ale abych pravdu řekl, spíš asi nedivím ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz se to pise o jednoduchem NAS ulozisti dat mam dotaz.
Nevite nekdo, kde by se dalo sehnat neco podobneho jako je toto http://www.umax.cz/index.php?modul=produkty&strana=detail&cislo=... , ale za prijatelnejsi cenu? Uvazuji totiz o tom, ze si udelam male domaci uloziste. Soucasne reseni, kdy musim mit data rozlozena v nekolika PC me priliz nevyhovuje (spis vubec).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.