Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 se do minuty od spuštění restartují, Microsoft chystá záplatu

Divím se že lidi zodpovědné za takové snížení spolehlivosti produktu už dávno nevyrazili a nevrátili vývoj do původních kolejí.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má korporace zisk (zejména díky prakticky monopolnímu postavení), tak jsou skutečné kvality produktu irelevantní. A ti propuštění se do zazmrdované korporace jen tak nevrátí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To same jako pisu dole, vyvoj jede v jednech kolejich. Desitky nejsou horsi nez Sedmicky v dobe jejich aktivniho vyvoje. A nova indicka pracovni sila je levna, o to jde predevsim.
Osobne vsak vidim Windows 10 jako spolehlivy system, domacimu uzivateli to v pohode staci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jeej, na obrazku je slecna z disctracted boyfriend meme. ta ma ale zaber :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Antonio Guillem ;-) ten jeji/jeho zaber je siroky tisice fotek :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Technická: Antonio Guillem je fotograf, ne ta modelka :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa napriklad od verzie 2004 neda uspat jeden z notebookov.
OS bol preinstalovany pred par tyzdnami a plne funkcny.
Po update na 2004 pri spontannom prechode do rezimu Sleep alebo pri vynutenom vzdy skonci pri BSOD...
Microsoftu sa dari odkedy rozpustil oddelenie testerov a spravil si testerov z normalnych userov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to dělá a zrovna jsem se tu chtěl zeptat. Důvod je, že MS zrejme vykopal moznost vypnout connected standby (modern sleep) z buildu 2004 pomoci registru a kdyz dam uspat notas tak to je 50/50 reboot nebo opetovne probuzeni.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-to-disable-mod...
Ja jsem zatim jednou revertoval na 1909 a kdyz se me snazil komp nasilne restartnout s odpocitavanim podruhe tak jsem nasel tento navod, ktery umi zabit probihajici pokus o upgrade buildu
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/ms-w...
Ten Indicky zpusob vyvoje je pekne na <>.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi delaly w10 tak pred pulrokem, pomahalo opakovane vypinani, nekdy jsem vypinal /uspaval notas na 3x...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně kterej trotl mi dává mínus za to že popíšu vlastní zkušenost s vypínáním w10??

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V jednom starším příspěvku jsem si dovolil povzdechnout nad MS jako Indickou firmou a jejich formou beta testovani v globalnim měřítku. Dostal jsem napomenutí od někoho z českého MS. Možná za ty buildy můžou oni. V tom případě bych ale zvolil metodu sebereflexe a chodil kanálama.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pepíčku, čím se živí tvůj tatínek? On je striptér. Opravdu? Ne, pracuje u MS. Ale my se za to hrozně stydíme.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Že by technická podpora MS ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neinstaloval jsi náhodou wireshark a během instalace i npcap? Nebo co to tam bylo za možnost... Mi nechtěl PC přejít do spanku/restartovat/vypnout se, aniž by mi nevyhodil bsod. Ale to je tak rok zpět..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě přihodím neskutečnou mrdačku s Ad Block Plus ve Firefoxu, musel jsem přejít na uBlock Origin.

A dále Desítky mi přestaly chtít přehrávat H265 (nebo i H264 10bit a výš tuším) a nabídlo mi to, ať si koupím kodek z Microsoft Store za 100 Kč, asi sofistikovanej způsob, jak z lidí vytáhnout číslo karty, z těch lidí, co nikdy nic na Storu nekoupili (a ani nemají propojenej telefon)... To mi vysvětlete, jak mohou novější iterace Desítek ztrácet schopnosti... *uráci! Free přehrávače to pochopitelně přehrají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten kodek odstranili aby ti ho zkusili prodat. Ale přitom ho pořád můžeš mít oficiální cestou zdarma. https://www.microsoft.com/cs-cz/p/hevc-video-extensions-from-device-manu... pár roku nazpět zkoušeli dostat scan id či číslo kreditky ke každému Skype účtu. Jinak blok. Asi je někam poslalo hodně lidí když to pak zase zrušili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

FF je tragédie, na druhém stroji i telefonech přechod po tom trápení na ChEdge. Ty zápory se poslední dobou hodně nakumulovaly až to bylo neúnosné, obzvlášť na telefonu kdy spadly moduly včetně Ublock Origin bez jakéhokoliv varování - náhle všude reklama, výpadek automatického vyplnění přihlašování plus neustálé problémy se zaplněním pamětí kdy pomohlo jen natvrdo vypnutí aplikace. S AMD kartou v PC zase blbnutí některých obrázků-grafik a barev i po několikero verzích ovladačů, opět zvýšená spotřeba paměti a i pád blokátoru reklam aniž by prohlížeč žbleptnul nějakou hlášku, prostě to kixlo a hotovo. Ještě držím na hlavním pc, ale už jen z nostalgie, používám už od dob ranných verzí kdy IE byl vždy jen stahovačem FF. Ale tohle je přesně příklad, chlapci a děvčata jak se to dělat nemá...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A já měl do téhle doby pocit, že tebou vyjmenované problémy s AMD kartama je přesně problém Chromu a né FF.
FF mám s cca 35 záložkama, na AMD kartách, jako adblock používám Ublock Origin a na tebou popsaný problémy jsem nenarazil. Někdy mi na Windows Go napíše FF "jejda, něco se pokazilo" a obnoví záložky.
Mimochodem, naposledy když jsem testoval FF vs Chrome, byl na tom Chrom se spotřebou paměti ještě hůř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužel je to tak, teď jsem aktualizoval na FF 78 esr, tak snad to bude lepší. Ovšem na mobilu už jsem přestal věřit že to kdy bude víc než věčná beta, tam už je ChEdge natrvalo. A to nejsou žádné plečky, standard 4GB jeden s SD 636 a druhý 6GB a SD 855 - po cca 40 minutách velké problémy, zaplnění RAM mohutné lagy, oba AN 10.
Jo ChEdge není Chrome, byť je základ Chromium, dost mile mě překvapil, na poměry MS opravdu skvělý produkt s integrovaným blokátorem a menší spotřebou RAM (a patřičným uvolňováním paměti) než G Chrome.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vas to bavi pisat o takychto veciach?
Preco nepisete aj o chybach inych OS? Ci ostatne systemy su dokonale?
Tieto blbosti sa tykaju 0,00000000001% instalacii a aj tak proste clanok musi byt :))
Lynuks ani mak urcite ziadne chyby nemaju.
Microsoft bad.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A že tě to tak žere :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

no jelikož je to majoritní systém na pc používají ho miliony lidí, tak je dobře, že se o tom píše i proto, že těch chyb je čím dál víc a nejsou to sranda věci, dřív jsem MS považoval za kvalitního vývojáře SW, ale poslední dobou co předvádí s windows je fakt smutný, kor když ten systém potřebuješ jenom na spuštění aplikace, nic jinýho

nejhorší je, že každej máme trochu jinou množinu problémů :) třeba já s edge neměl problém, že by mi vysosal data ani na jednom pc se to nestalo, zato jsem měl problém s tiskárnou s tímhle taky problém nemám, třeba, ale zase musím řešit jiné problémy

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by bylo super, kdyby zrušili ty násilné aktualizace. Kdyby to bylo jako dřív, že ses rozhodl, zda chceš, nebo nechceš aktualizovat, tak by to bylo lepší a hlavně bys mohl zůstat na stabilní verzi která je bez problémů

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přejdi na LTSC a nemusíš takový věci řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako by ty W10 (Long-Term Servicing Channel) byly běžně každému dostupné ... http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions#Organizational_Editions

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ebay si je za par ecek muze koupit kazdej. Ze je nekdo desne utlocitnej a resi pochybny puvod je jeho problem. Normalni clovek dostane serial, fakturu ze koupil serial a licenci. Instalacku stahne od microsoftu, nainstaluje s koupenym serialem a aktivacni servery microsoftu to aktivujou. Mel sem na policii domaci pocitac s windows 10 enterprise ltsc 10.5 mesice nez jim doslo, ze tam zadny poruseni zakona nevymyslej. Zkoumal to i soudni znalec a neshledal na windows ani jejich licenci nic zavadneho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ten počítač tam byl kvůli těm desítkám? Jen se ptám ze zvědavosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vubec ne. Nejaky firme pracujici pro IFPI se popletli data nebo uzivatele na p2p a vyslo jim ze sem nekde sdilel hudbu. Nechali vypracovat znalecky posudek. A pak se z toho snazili vytvorit nejaky porusovani autorskych prav. Jelikoz se nenasla hudba a veskery sw byl licencne v poradku, tak zkusili vlastnictvi nastroje (p2p klienta). To jim roztrhala statni zastupkyne a nezbylo jim, nez pocitac konecne vratit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je docela drsný. Jen tak náhodou z ničeho nic? Jakože se na tu verzi IFPI aspol. zaměřují?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to pokud se ukáže že člověka omezovaly neoprávněně nemusí řešit nějaké náhrady? Možná by neškodilo tu společnost co se "spletla" domutit zaplatit aby si příště dala setsakra majzla než začne někoho obviňovat.. Btw i kdyby nějakou hudby našli tak jak prokáží že byla sdílená a ne jen stahovaná?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja sice mam zpatky pocitac, ale policie stale vysetruje. O nahradu by sem se musel soudit, dokazovat, dodavat znalecky posudky :( Cely postup vysetrovani je jeden velky nesmysl. Vubec neprobehla zadna snaha zajistit dukazy, ze nekdy doslo k prenosu hudby z my strany k jinymu uzivateli.
Mezitim se mi ozvalo par lidi co opravdu sdileli a byli odsouzeny. Realne to probihalo tak, ze policie (ci soudni znalec) sepsal veskery software, hudbu a filmy. Pokud meli zajisteny dukazy na prenosy hudby a filmu tak vycislovali skody na nich. Vetsinou nemeli tak vycislovali sw. Extrem je osoba, co se v roce 2015 nechala chytit a ten sw ji napocitali na 250 000. Nakonec to vyslo na polovinu, protoze cast byla majiteli autorskych prav odpustena. Adobe si Photoshop a Microsoft si nekolik verzi Office a nekolik verzi Windows (konkretne byla zminena instalacka Windows 98, kterou taky pocitali) nechali zaplatit v plne vysi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pro verzi jdou bez problemu zrusit pres gpedit.msc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bez problémů to není. I když se vše povede, tak ti stejně za rok MS oznámí, že tvá verze ztrácí podporu a musíš přejít na vyšší. A můžeš začít znova...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak a máte to.....ten Vám to nandal.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Vas to bavi pisat o takychto veciach?

Evidentne ano. Cist to neni povinne.

> Preco nepisete aj o chybach inych OS?

Pisou. https://diit.cz/clanek/mac-os-je-u-hackeru-2x-oblibenejsi-nez-windows

> 0,00000000001% instalacii

Urcite ? Podle toho co jsem slysel ja, tak se tykaji 0,000024183941% instalacii, takze nelzi.

> Lynuks ani mak urcite ziadne chyby nemaju

Anebo ty mas selektivni slepotu.

> Microsoft bad

Alespon v necem se shodnem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapareny lynuxaci davaju minuska :D:D

10tky su vyborny system, ale lamiczky si proste nevedia postelovat windowsupdate.

Jeden place nad jeho ntb, za ten je zodpovedny vyrobca ntb, nie microsoft. Ale microsoft bad.
Druhy place ze si nevie nastavit aby mu to nenutilo aktualziacie. Ale micorosft bad.
Treti ani nechape o com je rec. Ale microsoft bad.

Klasika.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tupče ! To že v korporátní sféře a profi uživateli je používaný Win Pro a je proto možné win update umravnit - či vlastními silami nebo díky IT oddělení, zkus domácímu uživateli, který dostane jen Win Home poradit jak vydrbat z nechtěným update. Ale ty si určitě kanón a určitě nám to tu vysvětlíš jak se to má dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" bager | před 1 dnem | *
Vas to bavi pisat o takychto veciach?"
Řekl bych že je to nebaví, ale co jim zbývá když už ty "věci" existují a trápí hromadu lidi kteří o ně taky vážně nestojí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiz by bylo nacase opustit enviroment Windows 10 a znovu zavest jenom desktop segment do jejich nastupni verze, neni potrebne ani uzitecne mit vsechno duplicitne, kockate s tim ze se operacni system preinstaluje pres operacni system coz je padle na hlavu, Windows 10 jiz maji 11 vydani a k cemu to povedlo? no kvalita kolisa od verze k verzi s tym ze stale nebylo dosazeno cile dosahnout kvalit Windows 7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jses jak kavomlynek a furt tu budes otravovat s Windows 7.
Pritom Windows 10 nejsou ani o pid horsi system nez Windows 7 v dobe jejich aktivni podpory. Jiste, Microsoft uz na Windows 7 nejaky cas dlabe, updaty uz nejsou a tudiz nemaji ani jak pribyvat chyby. Opticky se ti muze zdat, ze jsou Windows 7 spolehlivejsi. Kdyz ale vezmes srovnani z doby kdy byly podporovany, tak to ted horsi neni.
V Microsoftu pracuji stale stejni lide, maximalne pribylo par Indu a tudiz kdyby Microsoft vyvijel paralelne s Windows 10 jeste jine Windows, byl by chybovosti uplne stejny jako Windows 10.

Chces-li pouzivat podporovany system, jsou proste Windows 10 aktualni a neni na nich nic tak spatneho. Vadi-li ti par restartu, pouzivej linux, nikdo ti Windowsy nenuti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se zeptat kolik vám je a jakou první verzi windows jste si sám instaloval na vlastní počítač ? Já začínal s 3.11 pokud mě úplně nešálí paměť. Asi není úplně nutné vysvětlovat proč se ptám. Nepamatuju verzi, kde by MS s každým X-tým updatem přinesl Y regresí. Že MS přenesl podstatnou část testování na chudáky uživatele, tak o této větě se taky asi hádat nebudeme. Nevím čím se živíte, ale já potřebuji mít komp ready 100% pracovního času. S windows pracuji rád, protože jsem na nich efektivní, třetina kolegů má macos a tam jsou taky vlasorvoucí situace. Linux mám rád na serverech a v docker kontejnerech. Jediné co me šípkuje je, že celý W10 přešel všetně releasu do agile. Ač byl Balmer magor, tak co vydal mělo jistou kvalitu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Take 3.11, ale jen cvicne a v dobe, kdy uz bylo Win95, ktere jsem mel na svem prvnim kompu.

Ja to mam dokonce tak, ze musim pracovat s Windows, protoze stroje, ktere mame pripojene k PC, maji ovladaci soft jedine pro Windows.
Nemam ale s Windows 10 zadny problem, proste tam mam nastaveno 30/365 odklad, protoze preci nebudu Microsoftu v praci delat domaciho testera, jeste ke vsemu zadarmo.

Muj prispevek je trochu o necem jinem. Prvne je spousta lidi, kteri si instaluji i "insider" verzi, protoze proste Microsoftu pomahat s testovanim chteji. Nevidim na tom nic spatneho, pokud nekdo chce. A kdo naopak potrebuje stabilni PC, tak se mu situace ve Windows 10 absolutne nemeni oproti drivejsku. Nebo mi chces tvrdit, ze jakmile vydal MS ServicePack 2 na XP nebo ServicePack 1 na Win7, ze jsi to druhy den instaloval? ::)
To ja tedy ne. Vzdycky jsem na produkcnim PC a vzhledem ke sve opatrnosti i doma hezky cekal, az se to jinde (i v ramci prace na jinem PC) otestuje a teprve potom to nasazoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A kdo naopak potrebuje stabilni PC, tak se mu situace ve Windows 10 absolutne nemeni oproti drivejsku."
To ale není pravda. Žádný předchozí systém neinstaloval automaticky drivery. A žádný předchozí systém tě po roce nenutil do upgradu na vyšší verzi, protože jinak ti skončí podpora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože bude to někdy bez problémů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W10 je zivy organismus, tak se na zaklade chaosu tvori nova umela inteligence...
jeste par pokusu a W10 uz nebude potrebovat indiany, pac to bude samoopravny OS...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Žádnou funkci Fast Startup neznám. Nemyslíte Hybrid Shutdown?
- Ok, tak jsem hledal a... Fast Startup = Hiberboot = Hybrid Boot = Hybrid Shutdown
- Jedná se o hybernaci, ale pouze kernel paměti... svéprávný člověk by tohle dobrovolně nezapl, jenže ono je to default @#$%!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Default je to proto, protože to podstatně zkracuje dobu startu. Až když se něco nepovede, při rebootu se kernel poskládá znova, což chvíli trvá. Tento mechanismus se zjevně uplatnil při této chybě.

A s Hybernskou ulicí to nemá nic společného, jedná se o hibernaci.

Ještě něco: Za sebe opravdu nechápu ten věčný pláč nad každou chybičkou, která postihne pár instalací z té miliardy používaných. Opravdu ty chyby všichni, co si tady stěžujete, máte, nebo jste jen pindalové? Mně desítky za poslední tři roky nezazlobily a updatuju i upgraduju automaticky oba stroje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„A s Hybernskou ulicí to nemá nic společného, jedná se o hibernaci.“

Často se to píše v internetových diskuzích, ale bohužel to není pravda.

Ve světě elektroniky se režim spánku označuje hibernace a slovo hibernace je převzato z biologie, kde označuje zimní spánek. Biologie ho převzala z klasické latiny, kde „hibernus“ znamená „zimní“.

Hybernská ulice se jmenuje podle domu U Hybernů a ten je nazýván podle hybernů, irských františkánů, kteří své pojmenování získali od označení Irska = Hybernia. To pochází ze staré latiny a znamená cosi jako „země zimy“.

Rozdíl v pravopise y/i vychází pouze z toho, že stará latina znala ypsilon, kdežto z klasické vypadlo a všude se psalo měkké i. Oba termíny ale mají stejný původ a pro obě pravopisné verze existuje opodstatnění v jedné nebo druhé verzi latiny.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

WOW!!!
dekuji za prekrasnou odpoved gramatickemu hnidopichovi, holt nadhera a vzdavam hold.... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všiml jsem si že např u HP ProBook je to od výrobce vypnutý(taky v to nemá zrovna důvěru). Já to vypínám ručně i všude jinde od počátku W10. Systém se se zapnutým fastbootem někdy choval nepředvídatelně a řešit takový problém je na hlavu. Stačí restart a jede naprosto v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, ja to tiez vzdy a vsade vypinam.
A na rychlych pocitacoch (high-end CPU, Nvme SSD) som ani nespozoroval rozdiel medzi zapnutym a vypnutym Fast Boot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On ten fastboot hlavně nechává partition v nekorektním stavu. Takže třeba pro dualboot je nutné ho zakázat, jinak jiný OS oznámí chyby (a Win10 se následně můžou zbláznit, když je opraví...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápem prečo MS buduje zážitkové centrá ? Stačí si nainštalovať do W10 pár aktualizácii a o zážitok máme postarané.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci,nechápu co furt máte s těma W10 2004 za problémy. Já osobně na herním PC i na 2 NTB + na sestry NTB nainstaloval a aktivně denně používam upravený Windows a to Ghost n Spectre verze 2004 Superlite. Naprostá spokojenost,vyší výkon než origo OS. Vše co v systému být nemusí (na hry a standartní práci) je z nich vymazáno. Čeština se dá doinstalovat. Jo a pro rejpaly, nemam je cracklý přiloženým aktivátorem v Ghost toolbox. Mam svoje legal klíče. Jinak fungujou i na Notasu s core2duo 1,8GHz a 2GB RAM takže fakt optimalizovaný proti ofiku... odkaz zde https://youtu.be/YQfoyzQjAPc

Iso pro 32b a 64b je v popisku na YT

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Včera po vynucené instalaci update nám po restartu přestala fungovat váha u dávkovače barev (týden starého) za 42 000 eur. Hodinu jsem ji rozchozoval, dobral se vysledku, ale ten pocit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce váhy dokázal navrhnou a vyrobit - předpokládám kvalitní - váhu, když je někdo ochotný vyvalit 42k, ale už neměl na to aby si zaplatil vývoj SW na platformě, která je míň šílená. Sám MS nedoporučuje běžné vydání Windows používat pro podobné účely - na to jsou embedded verze.
V tomhle se mi například líbí výrobky Siemens-u (nepracuji pro/s S., ale setkávám se s těmito produkty). Mají kompletní IDE pro návrh SW pro PLC - tím je dána spolehlivost a bezpečnost pro zařízení, a současně obsahuje editor malé SCADy pro jejich LCD panely - a mám pocit, že v těch panelech mají Linux (můžu se ale mýlit).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dávkovací systémy od všech výrobců běží na Windows. Je to prostě velká míchačka co davkuje barvy na gram přesně pro tiskové stroje. Postavit to na simaticu nelze, protože tenhle systém je napojovany na různé databázové ERP/ERS systémove moduly... aby si mohl každý manager co tomu stejně nerozumí zahrát na důležitého.
Váhy jsou u všech výrobců postavené na COM, s čímž asi u MS s Windows 10 už moc nepočítají. Váhu na USB jsem ještě neviděl, v průmyslovém odvětí. Možná postavit je na RJ jako jsou dnes Kamery. Ano Linux by byl lepší, otázkou ale je co moduly pro nějaké ERP/ERS systémy. S Windows 7 to dodávat nemůžou z důvodu renomé. Všichni ví že Windows 10 není úplně super ale po stránce bezpečnosti je MS neodriznul. A jak jsem psal Siemensi simatic není vsespasny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samostatne PC s W2K/NT by nestacil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsou všechny tyhle systémy online s integrovaným timeviewrem pro vzdálený servis, údržbu atp. Nemuze vám firma do takového provozu nabídnout operační systém který nemá bezpečnostní aktualizace. Tohle vám v žádném velkém korporatu neprojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, já jsem řešil napojení podobního systému na vážení (výroba skleněných vláken) na SACADu a váhy řídil Simatic a ve Scade (mimochodem - redundatní systém s podporou Win/Unix/Linux) se dělali receptury, které se odesílají do toho Simaticu, takže obsluha si na LCD panelu sleduje co se má jak navážit, může udělat korekce apod. a vše se opět odesílá do SCADy. Američani si to pochvalujou. Já řešil tu SCADu+ERP, klient si řešil ten Simatic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelze srovnávat průmyslovou výrobu skleněných vláken s dávkování barvy pro tisk. Nevím kolik tam máte dávkovacíh píšťal, my jich tam máme 15 na 15 komponent + 5 rezervnich. Kdyby to šlo, byl by minimálně jeden výrobce co by tam měl jiný os než Windows, ale nejsou. Mimo to, já musím vycházet z toho co je, co máme. Na kdyby se nehraje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.