Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 7 nejrychleji prodávaným OS v historii

No já nevím, citace nějakého borce z Microsoftu a statistiky, které moc neřeknou. Ty licence opravdu byly nainstalovány, nebo leží někde ve skladu instalátora? Nebyl by ten trend takový i před deseti lety, kdyby byly počítače spotřebkou, jakou jsou dnes?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máte problém s chápáním psaného textu? Jde o licence, které Microsoft prodal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v grafu mi chybí wXP nebo jiné sys. , když mají být w7 "vůbec nejrychleji prodávaným operačním systémem
v historii."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prestoze zadne statistiky nemam, tak verim, ze se jedna o nejrychleji prodavajici system. Otazka je, proc tomu tak je :-) Duvodu je nekolik:
1) MS jako monopol mohl kaslat na vyvoj, protoze i tak mel zajisteny odbyt zastaralych XPcek. Ostatne trvalo vice jak 6 let, nez se MS obtezoval vydat novejsi system, coz je v IT vecnost
2)Penetrace pocitacu ve spolecnosti je nekolikanasobne vyssi, nez pred deviti lety v dobe uvedeni XP. A samozrejme vic ocitacu znamena i vic instalaci....

Mne by spis zajimalo porovnani prodeju OEM vs krabicove a to v porovnani s XP. Protoze celkove prodeje jsou dane prodejem pocitacu celkem. Ovsem krabicove verze se kupuji opravdu z duvodu, ze clovek o ne stoji. Tam by se asi projevilo lepe, jak W7 lide prijimaji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S těma krabicovýma verzema máš pravdu. Mě osobně by třeba dost zajímalo, kolik lidí si koupí windows s počítačem, přestože o ně třeba vůbec nestojí, ale nemají jinou možnost (např. můj případ - používám převážně linux a když potřebuju windows, můžu si je stáhnout v rámci MSDNAA, tudíž nemám důvod je platit v ceně notebooku).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžu ti garantovat, že takových uživatelů je hrubě pod 1 %.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což to určitě, já myslel spíš konkrétní čísla než poměrnou část.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na něco zapomínáte - na podnikové multilicence. Těch je pravděpodobně nejvíc - a to jsou licence, které se nekupují "z donucení", jak si s oblibou stěžují linuxoví misionáři na OEM licencování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není pochyb, že se W7 celkem povedly.
Zejména pro prasagromátory na ladění je to skvělý podvozek.
Nicméně slibované nové jádro a nový filesystem se jaksi stále...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu statistika jak brno. Je to nejspí proto, že Visty byly hroznej propadák (museli je celý dělat v podstatě 2x - první varianta celá pod .NET se ukázala jako naprosto nevyhovující - proto taky 6 let vývoj).

Jinak XP byly ze začátku taky hroznej paskvil a v podstatě až s SP2 začaly bejt k něčemu. A kdyby je dál rozvíjeli místo vymejšlení nějaký Visty, tak bychom teď měli "skoro ideální" systém.

V práci mám XP a doma Win7. A čím déle je tam mám a čím víc pronikám do jejich "tajů a zákoutí" tím víc si myslím, že se od Vist zas až tolik nelyší a že o tolik lepší taky nejsou. Už jsem několikrát přemejšlel downgradovat na XP. Ale protože mám DX11 kartu a 8G RAM tak by to nebylo moc schůdné, ale i tak bych si nejspíš pomoh.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani 60% podíl na trhu nezmění nic na faktu, že Windows XP jsou mrtvý systém. Používají je prakticky pouze tři druhy lidí:
1) firmy a firemní zaměstnanci
2) lidé, kteří nemají počítač, ale plečku
3) zpátečníci, pro které je používání Windows XP součástí jejich (pochybné) image.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle tebe by v den, kdy oficiálně vyjdou win7, měli na ně všichni okamžitě přejít? Stejně tak s těma plečkama je to vtipný... Zkus se zamyslet nad tím, jestli třeba neexistuje hafo lidí, kterým ta zmíněná "plečka" bohatě stačí a nebo třeba mají počítač dostačující na běh win7, ale win xp jim vyhovujou? Nebo snad mají jít a koupit si W7 jenom proto, aby byli "in" a nepoužívali ten "mrtvý systém", i když jim to nic nepřinese a akorát vyhodí peníze? Zajímavé, zajímavé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že W7 jsou ideální možností přejít na 64x bitovou architekturu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná můj předchozí příspěvek vyzněl moc negativně, ale já W7 nikomu neberu - je to každého věc, co používá. Ale proč tvrdit, že WXP používají zpátečníci nebo lidi s plečkama. Já třeba windows nemám rád obecně a preferuju WXP před W7 (nemám s nima moc zkušeností, ale třeba co se týče nastavení systému mi oproti XP přijdou nehorázně nepřehledný, stejně jako vista), na druhou stranu jsou oproti vistám W7 rozhodně lepší.

Pro přechod na 64bitovou architekturu jsou asi dobrou možností - pokud na ni ovšem někdo plánuje přejít, tak proč ne. Ovšem vzhledem k tomu, že spousta lidí používá počítač na tvorbu dokumentů, surfování a přehrávání hudby a filmů, nemusí k tomu ještě pěknou dobu mít důvod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mi nemusíš vykládat, můj otec dobře vydělává na Windows 98 s PageMakerem 6.0 a CorelDraw 3. Všechno cca 15 let staré aplikace a hardware. Svou práci však odvedou na 100 %.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

opravdu misty nechapu tva tvrzeni...
jj, uz jsem testl W7 a spokojenost, pac ale "normalne" neumozni napr. instalaci nonWHQL ovladacu, tak jsou pro me "nake divne"..., tj neni to system pro lidi znale veci, ale snazi se vsem vnutit sve ja, diky, nechci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych se přiznal, taky se těším až naše firma přejde na Win7 - potřebuju na notebooku 8GB RAM, a tohle je první 64bit OS od MS, který dává smysl. A windoze holt potřebuju kvůli podpoře našich produktů a office aplikací. A ve většině firem to půjde dost najednou - je příliš složité podporovat zároveň víc OS, takže poměrně rychle zmizí XP a budou 7...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows Vista x64 je skvělý systém, používám ho již od druhé betaverze doteď a nemůžu si ho vynachválit :-)
A už se těším, až mi zarytí XPčkaři (zaslepenci) naklikají hodně mínusek, je to totiž to jediné, co na 10 let starém paskvilu zmůžou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že to nebudou zarytí XPčkaři, kdo ti nakliká mínuska. Budou to lidé, co pobrali rozumu víc než ty, lidé, co považují tvou druhou větu za trapnou provokaci. Osobně nemám nic proti tomu, že ti vyhovují Visty, dokonce si to dokážu i představit, ale tou druhou větou jsi ze sebe skutečně udělal idiota. Takže jedno mínusko máš už nyní od člověka, co používá Windows 7 (tím pádem nezapadá do kategorie XPčkaře zaslepence - blbý, co?).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tslany -
WIFT +
:-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi vůbec netušíš, kdy vyšel poslední servispack na wXP, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem, že budu XPčkář ještě hodně dlouho, ale zkusmo jsem si nainstaloval Win7 64bit na druhý disk a migroval jsem velmi rychle. :) Nemůžu si Win7 vynachválit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj taky to jako přechod na 64bit platformu vidím jako reálné

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.