Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Blue: levný „nástupce“ Windows 8 již v létě (?)

Ja bych se ani nedivil ,ze by na tom neco mohlo byt a mozna,ze i skoro vsechno. Pokud ma MS ted smirovaci system jako jsou win8 , musi vedet co si na tom lide meni -start button a podobne. Mozna ze dalsi instalace se nas bude ptat{pokud si to neocicha sama} zda instalujeme system na PC s touch screenem a nebo bez, zda je to notebook a podobne. Jinak mohu potvrdit lide zblbly a opravdu nakupuji notebooky win8 a prodavaji vetsinou notebooky s lepsi konfiguraci s win7. Proste lide ani neupgraduji rovnou berou novej stroj !! Tady z toho uz lze vypozorovat i to ,ze ta spotrebnost u normalnich lidi je i v OS. Kdezto nas co usiname se sroubovaky a nekterym se i zdava o tekutem dusiku to nechava chladnymi :D Problemem dnesni doby je ,ze zasaralost at uz treba tu moralni urcuji vyrobci a ani ne tak potreby uzivatelu. Hold Marketing je mocnejsi nez jsem si kdy myslel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna MS kopiruje Tick-Tock model od Intelu ;-)
Osobne si ale myslim, ze zrychlenym vyvojovym modelom si MS zarobi tak na priekak. Doteraz tazili z dlheho vyvojoveho cyklu a dobrej spatnej kompatibility, co nastane po nasadeni tohto modelu si osobne neviem celkom predstavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zvědav, jak se s tím popere firemní klientela, MS na firmách vydělává o hodně více než např. Apple. V současnosti MS podporuje každou verzi Windows mnoho let a nedovedu si představit, že za 10 let se budou vydávat záplaty pro 10 různých verzí Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firemní klientela to bude dělat po svém, jako dosud. Kdo má enterprise licenci, tak si může nainstalovat cokoliv. Dneska je všude kolem ještě vidět spousta XP a pomalu se přechází na W7, Vista byla komplet vynechána. Firmu tak bude zajímat jen datum ukončení podpory OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen technická: pro "tupohmotný" vývoj u mobilů a tabletů je jedno zásadní ospravedlnění - jsou tam patrné dynamické a zásadní změny (jak funkcionality GUI, tak "motoru"). Oproti tomu u Windows už od Win9x/NT4.0 v podstatě dochází jen k "finetune" jednotlivých vlastností a "pokusným" implementacím dobově zajímavých nápadů - viz např. MSN ve Win95, Activedesktop u Win98/NT4 SP4 (tím SP už si nejsem moc jistý) apod. Aktuálně je další "pokus" ono proklínané Metró.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to MS dotáhl až tak daleko, že by zvládl dělat jenom ten FineTune... tak bych byl štěstím bez sebe. Evoluce místo revoluce...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže budu mít win 7 ještě hooodně dlouho a po nich zřejmě přejdu na linux. Nu což, když si to MS přeje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A my, co jsme na Linux přešli už před skoro 12 lety, se můžeme jen potutelně usmívat tomu, jak se Microsoft snaží vydojit ze zákazníků maximum, dokud ještě může.

Obávám se, že reálně hrozí spíš přechod na cloudy a podobné hrůzy (http://www.fffilm.name/2012/12/vsichni-hura-do-cloudu-s-chromebookem.html) ... a ne že bych cloudům fandil, naopak se lidem snažím vysvětlovat rizika a jsem občas díky tomu za zpátečníka a technofoba i když mne počítače spoustu let živí. Dav BFU nás, byť jen nepatrně znalejší, nakonec ušlape do zapomnění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My co jsme přešli před x lety na linux se můžem chechtat, ale to je asi tak všechno, nejdřív mi to znechutilo ubuntu, s pro mně zmetkem zvaným Unity a pak práce, kde prostě Wokna používat musim kvůli 3Dčku od Autodesku. Každopádně dokud mi pojede Wokstejšna na W7, tak budu mít W7. Až mi na ní za rok skončí záruka a půjde do světa, tak pokud to ještě půjde budu chtít 7, bo mi vyhovují. Každopádně když mi tam 8(9 nebo buhví co) nacpou tak s tim nic nenadělám a budu muset vrtět na tom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však já se Woknům taky nevyhnu a bohužel kvůli práci o nich musím vědět víc než ti uživatelé, co na nich pracují (alespoň co se správy týče).

A Ubuntu naštěstí není jediné. Z binárních distribucí mi povětšinou bylo nejbližší SuSE (openSUSE) - výborné pro BFU (testováno na lidech), jinak nedám dopustit na Gentoo (pro sebe a některé servery, jiným lidem se o to starat nechci, přeci jen to trochu práce vyžaduje). Krom toho jsem vyzkoušel s různou mírou úspěchu nejmíň desítku dalších distribucí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže Microsoft sa rozhodol že windows motívy bude predávať ako samostatný OS. A čo potom keď im to zákazníci prekuknú ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takoví BFU jako ta co mne upozorňovala, když jsem si sedal k obrazovce slovy "pozor jsou tam ty nový windows" a ono to bylo Ubuntu, asi ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžu poprosit alespoň jeden odkaz na placený update od Apple?

Pokud teď někdo míní placenými updaty třeba 10.4 na 10.5, pak bych jen rád dodal, že X na konci onoho Mac OS X je právě ta desítka, která značí generaci OS. Stejně jako NT jádra u Windows.

Téměř každá verze OS X prinesla mnohem víc změn, než přechod Win XP SP1 –> SP2, či Vista -> Win 7. A to už v dobách oněch XP SP1->2 se mluvilo o tom, že to měl MS vydat jako novou verzi OS. Tím se inspiroval u Win 7, které tedy byly placeným SP pro Vistu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se to tu řešilo v minulosti - sám jsem tu kdysi psal to samé, ale jak je vidno tak fakt, že Apple aktualizace dává zdarma je ignorován, resp. vykládán naprosto opačně :(

Takže ještě jednou a polopatě:
10.5 = Leopard, aktualizace jsou až do 10.5.8 zdarma
10.6 = Snow Leopard, opět až do 10.6.8 zdarma
10.7 = Lion, 10.8 Mountain Lion atd.

Mezi jednotlivými verzemi se pak liší zhruba jako Visty od Sedmiček nebo Osmiček s tím že mezi verzemi se dá upgradovat za podobné peníze jako ze Sedmiček na Osmičky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.