Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sleva Xbox One se týká jen vybraných zemí

Řadu týdnů se mluví o slevě, díky níž by se Xbox One měl dostat cenově blíž konkurenční Playstation 4; zároveň však k úpravě ceny není valný důvod, protože nabídka stíhá sotva pokrýt poptávku. Tomu odpovídá řešení, se kterým nakonec Microsoft přišel…

Onou vybranou zemí je oficiálně Velká Británie. Microsoft si prodeje i celkový zájem v této zemi chválí, ale chce zde upevnit svoji pozici na trhu, a proto se rozhodl snížit oficiální cenu z £429 na £399. Přepočteno poměrově na dolary by šlo o slevu ze stávajících $499 na $465. Mimo Velkou Británii však k žádné změně nedochází (přinejmenším zatím ne, některé zdroje připouštějí, že by se tato akce mohla později rozšířit i dále).

Krom snížení ceny se do balení dostává hra Titanfall, samozřejmě nechybní ani Kinect, bezdrátový ovladač, headset a poukázka Xbox Live Gold membership na jeden měsíc.

Xbox One tedy doznal slevy po třech měsících od vydání. Za tuto dobu se podařilo prodat 2× více konzolí než tomu bylo za stejnou dobu u minulé generace (Xbox 360), symbolickou korunku si však odnáší Playstation 4, který je zatím co do počtu prodaných kusů nejdál.

Microsoft neplánuje kompenzaci pro uživatele, kteří si konzoli koupili za plnou cenu (jako například v minulosti činilo Nintendo). Xbox One se hrou Titanfall a zvýhodněnou cenou je možné ve Velké Británii předobjednávat počínaje tímto týdnem. Což je zajímavé s ohledem na situaci, že v některých zemích zatím není oficiální cestou dostupný vůbec.

Diskuse ke článku Sleva Xbox One se týká jen vybraných zemí

Středa, 26 Únor 2014 - 07:22 | De | To je fakt výsměch :D

Zobrazit diskusi