Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xfce 4.14 v nedohlednu, ale vývojová větev rychle přechází na GTK3

První by měli konečně fixnout thunar, porad padá víc než bych si přál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela krucialni zprava o minoritni verzi nejakeho vyslovene ohyzdneho GUI. Ale treba to, ze v tune clanku omilany a vsemi linuxari vychvalovany Mnichov se po mnoha spekulacich z minulych let a po neslavnem nasazeni Linuxu, uz patrne definitivne v pristim roce vrati zpet k Windows, to se tu pochopitelne nedocteme:o)
http://www.techrepublic.com/article/open-source-pioneer-munich-debates-r...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz ohyzdny (nechapu, proc v zakladu maj tak hnusny theme), tak porad to vypada lip nez widlacky dlazdicky :-D A kdyz chces neco mlit a linkovat tak si to precti. Aktualne zadny prechod zpatky nechystaj. Pokud k necemu dojde, tak k tomu ze budou mit lidi moznost si vybrat. Bude zabavne sledovat, jak si pak dotycni budou stezovat. Az jim na ty stary sunky narvou win 10 a office 365 tak efektivita prace krasne poklesne... P.S. taky by se si stezoval, protoze ten mnichovskej linux je priserne zastaralej a serednej jak noc.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mnichov pouze obdržel studii, která doporučuje několik budoucí scénářů. Zatím nebylo učiněno žádné rozhodnutí. Není bez zajímavosti, že autorem studie je Accenture, která stojí i za nechvalně známým "přechodem" Londýnské burzy na TradElect postaveném na .Net platformě s MS SQL Serverem 2000 a MS Windows Server 2003 jako OS. Zkušenosti a nestrannost Accenture si díky tomuto nasazení může každý zhodnotit sám :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Čiže to že firma nasadí jeden produkt nad .Net-om, je hneď nestranná? Chcete tým povedať že keby to postavili na kombinácii Java + akákoľvek serverová verzia Linuxu + MySQL/MariaDB/Oracle tak by boli zrazu nestranný?
Tá vaša averzia voči Microsoftu už silne poznamenáva váš úsudok. Accenture dodáva pre svojich zákazníkov software na rôznych platformách.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Accenture společně s Microsoftem nasadili řešení s nedostatečnou kvalitou (burza trpěla výpadky a udržovat TradElect v chodu stálo personál velké úsilí) a navíc se tím Microsoft chlubil jako modelovým příkladem dokazujícím spolehlivost jeho technologií pro mission critical aplikace. Na LSE vidíme příklad, kdy Accenture na tlak Microsoftu nasadila pro zákazníka nevhodné řešení (pro Microsoft samozřejmě výhodné). Accenture se tím dost diskreditovala a když Microsoft zatlačí, a to on určitě, protože v Mnichově byl lobovat dokonce i Ballmer, začnou z Accenture lézt pokřivené výsledky.

P.S. Vyjmenování zainteresovaného softwaru od Microsoftu jsem udělal abych BTJ, Petymu a Petr22 trochu zvedl tlak :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

1) Nejde o .NET, Accenture a MS meli spolecny joint venture podnik, takze tezko nestrannost

2) Hlavni problem byl v tom ze nasadili totalne blbe reseni. AFAIK ostatni burzy v te dobe bezeli nad linuxem upravenym pro nasazeni na burzu - nejdulezitejsi vec byl realtime patchset. Windows AFAIK nikdy zadnej realtime kernel (ani "mod" behu) nemel, coz nebranilo Accenture/MS aby se pokusili postavit na tom realtime trading system... a kupodivu to nejenze chciplo, ono to nikdy nefungovalo poradne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně v odkazovaném zdroji, stejně jako v dalších článcích "o Mnichově a případnému návratu k Windows", chybí skutečné důvody, proč se na radnici o Windows mluví. Veškerá kritika a tlak se zde děje kvůli dvěma radním, kteří jsou velmi dobře známi jako lobisti MS. Od počátku myšlenky přechodu na jiný OS, to mlátilo do očí, ale tato myšlenka má v zádech podporu lidí od chvíle, co prasklo (v Německu dodnes velmi propírané) šmírování i vrcholných politiků a snadný přístup k tajným informacím skrze původní OS. Proto se mluví na úrovni Německa (nejen na úrovni Bavorska) o odchodu od MS. A lidé to podporují nejen z tohoto důvodu, ale také proto, že se zde nevtloukají lidem do hlavy stejné báchorky jako v ČR apod. Není vyjímkou, že německé firmy používají Linux, díky čemuž s ním i běžní lidé pracují, tak by se ty báchorky povídaly hůře.

O nestrannosti nemůže být v tomto ohledu řeč. Ani ze strany Accenture, ani v prohlášeních a aktivitách (především v tisku) oněch dvou radních. Nezapomínejme, že jde o byznys a MS v dlouhodobém horizontu o přežití. Počítače jsou na ústupu a pokud by od MS odešla státní zpráva v Bavorsku a ukázala by, že to jde... Jde tedy o precedens. Proto MS nikdy nešetřil a nešetří na subjektech a klíčových lidech, kteří jej podporují. Jsou to logické kroky firmy v boji o přežití.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Není divu, že vývojáři Xfce nechvátají s přechodem na GTK3. Čekají na ustálení a především na stabilní verzi, za kterou má být označen tento toolkit příští rok. Poté začnou pracovat vývojáři GTK na jeho čtvrté verzi a do GTK3 snad již zasahovat nijak zásadně nebudou - doufejme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se na GTK3 vykaslal uplne. Co se GTK zmenilo z Gimp Toolkit na Gnome Toolkit tak jsou priority vyvojaru dost mimo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To záleží na tvůrcích projektů, někteří tak se svými projekty učinily. LXDE se spojil s RazorQt a přešel na Qt, dokonce i Openshot, což mne dost překvapilo. Ale u XFCE to nepředpokládám.

Priority nevím. Mě to spíš přijde, že někde chytli bacil "my víme líp než vy co chcete", což je, pardon byla, nemoc, která se OSS vyhýbala. Navíc to aplikují bezohledným stylem a poměrně horkou jehlou. Což vnímám jako důvod, který od GTK odhání nejen uživatele, ale i další projekty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.