Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube již umí 360° video, při přehrávání se můžete rozhlížet [video]

Absolutne som nepochopil, naco je toto dobre. Ten dojem z prehravanych videi je totalne blby. Ako keby som sa pohyboval medzi dvoma rotujucimi valcami, na povrchu ktorych je tapeta s okolitym svetom. Totalne neprirodzena kravina.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Páč funguje jen v html5.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Firefoxu to nefunguje, tak nic no.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vo Firefoxe mi to funguje uplne v pohode. Asi preto, ze mam stale povoleny Flash.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nejspíš obecně nefunguje ve Flashi, aspoň u mě ne, zkoušeno v Chrome s vypnutým HTML5 přehráváním (vynucení Flashe). V Chrome v default HTML5 to maká.
Nicméně mám též dojem, že užitečnost tohoto počinu je zhruba na úrovni 3D videí. Má to snad jen tu výhodu (oproti 3D videím), že to fakticky nevyžaduje žádný přídavný hardware, aby si to člověk mohl užít/vyzkoušet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si taky říkal, tak jsem kvůli tomu zkusil zapnout HTML5 přehrávač ve Firefoxu a v něm to nepomohlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ono to tak nejak funguje pouze v Chrome.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ani na IE, ani na firefoxu ..... a "SW" guglu si do pocitace zcela jiste zamallwarovavat nebudu, tak si to muzou strcit do psich pochev .....
Jinak jsem zjistil, ze ty videa mi IE nabidne v 4k rozliseni, ale firefox jen 720p .... v obojim mam HTML5, asi to ma gugl s youtube domrdane, proc jen nejsem prekvapen?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dostupny rozliseni je podle kodeku. Vsechny kodeky na YT nemaji vsechna rozliseni.
I kdyz zrovna videa uvedena v clanku nabizi ve FF 4K vsechna. Krome toho posledniho, to nabizi 720p (stejne jako Safari).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Páč sami vývojáři asi nechtějí na html5 přecházet, nejsou si jistí.

Kamarád to ale googlil a musíš jít do pokročilýho nastavení "about:config" napiš a vyhledej všechny "media.media", jsou tam čtyři věci, tak u všech dej enable(dva už jsou). Neptej se mě jak to funguje, nevím, na to tu máme diit :-D.
No a pak už jde s html5 vše OK.
edit: Aha tak ne, tyto videa nejdou :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano! Kdyz se ty 4 povoli, tak zacne nabizet i 4k stejne jak v IE, dik.
Jinak ty panoramata asi jdou fakt jenom v chromem nebo lagroidu (pisou to i u toho popisu videa).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Do cund, zadam na start screenu chr ..... a ta devka je nainstalovana, by me zajimalo, ktera picovina mi to zas stahla a nainstalovala ...... tipl bych si, ze flash nebo nejaka takova zrudnost, kde se tenhle bloatware rad schovava ......
Tak jsem to teda prubnul a na 4k je to cukane i na i7, na 1440p se to uz da, ale i tak to nevypada moc kvalitne a zdaleka ne tak plynule jak 1080p (ale to je uz uplny hnis) ..... clovek by rekl, ze kdyz je to predrenderovane z tech kamer do 2D, ze ten prohlizec to jenom natahne jako texturu na kouli a zobrazi .... neco jako jsem si v opengl (nebo dx?) hral ve skole pred 15ti lety a bezelo to naprosto plynule.
A zvlastni ze ve FF se 4k seka (spis nejede) a v IE naprosto bez problemu s nulovym vytizenim CPU. Natazeni na 3D kouli snad nemuze ani procesor vytizit nejak vic nez minimalne (zvlast i7) a kdyby pouzili grafiku, tak o tom ani nevi ..... ale to by nebyl gugl, aby uvedl neco, co proste funguje .... zajimalo by me, tusim VLC melo nejaky plugin, co to hazel na kouli, nedalo by se do te koule vlezt?:o) Pak by stacilo stahnout to video a pustit ve VLC.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Když si někdo neumí pohlídat, kdy se mu co instaluje… ;-). „<em>…asi to nainstaloval flash nebo nějaká taková zrůdnost…</em>“ - vida, taky si dobrovolně do PC instaluješ zrůdnosti :).

Ještě se mi nestalo, že bych někam omylem nainstaloval Chrome (myslím tam, kde nebyl). Ale pamatuju si pár věcí, co se mi ho snažily vnutit. Jen si přesně nevybavím, které to jsou. Ale šlo to odškrtnout, že jako neinstalovat, a překvapivě to můj návrh vždy akceptovalo.

Každopádně jsi mi potvrdil mou hypotézu, že rozšíření Chromu mezi uživateli není dáno tím, že by se to samo s něčím nainstalovalo, protože jak vidno - i když se to samo nainstalovalo, nepoužíval jsi to. Ani jsi nevěděl, že to máš nainstalované. Po pravdě: nikdy jsem si nedokázal představit, jak může uživatel přejít na nový prohlížeč jen tím, že se sám bez vědomí uživatele nainstaluje. To ten uživatel začne místo starého pouštět hned ten nový? Jakože „hele, nová ikonka, copak to dělá? Jé, nový webový prohlížeč, to je žůžo!“ ;-) Nevím, přijde mi, že „Cikáni jdou do práce“ je míň sci-fi.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pak ale neplati to co je uvedeno v clanku, ze pro prehrani neni potreba nic specialniho, ale pro vytvoreni je potreba speci hw a sw. Pro prehrani je taky potreba specialni sw. no-X mi zase lhal :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak záleží, jestli Google Chrome považuješ za speciální software, když je to (aspoň podle statcounteru) nejpoužívanější prohlížeč ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Youtube jede prakticky na vsech prohlizecich, a hromade nativnich aplikaci pro mobilni zarizeni. Tohle funguje pouze v chrome a aplikaci pro android. Takze ano je potreba specifialni sw.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Imho Google Chrome není speciální software. možná specifický, ale ne speciální.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pouštěl jsem to zatím jen z youtube aplikace na anroidu a tam to běhá dobře. Nic divného mi na tom nepřijde. Vypadá to jako normální video, akorát se mohu dívat kam chci což je fajn ne?. Obraz je lehce zaoblen rybím okem, ale to mi nepřipadá špatné v dnešní době je to celkem běžné. To co popisuje kypec se mi vůbec takto neprojevuje. Užitečnost videa nevim, no, asi možná jen v pornu :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V pornu možná tak při grupáči, jinak to tam chce spíš měnit směr pohledu na jeden objekt. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Viz ostatní komentáře: V Chromu to funguje, jinde ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kdyby jsi nekoukal na pididisplej ale na 50" 4k video z 0,5m mohl by jsi se rozhlizet po velkem obraze a kochat napr pohledem do udoli, rozhlizet!!! po obraze plnem detailu a nemusel v digizoomu prohlizet jen maly vyrez (tvuj maly displej mobilniho zafizeni defacto jen v rezimu digizoomu...) bez viditelnych souvislosti... a nikoliv doslova rozhlizet pouze hlavou a ocima ale musis ten pruzor posunovat :-)) ... Jsi pak jak eskymak s uzkymi pruzory na ocich... ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Googlu jde pouze o ziskani monopolu na webovy prihlizec a toto je jen prostredk, kde masy kterym neva hnusny obraz , hlavne ze 10D a nebo nyni i panoramovatelny rucne (jde jen o digizoom a pohybovani se jen v malem pruzoru - jen vyrezu z celku...) radoby interaktivni..., o nic jinho :-( A slepe naivny masy mu k nemu dopomohou... Hlavne kvantitu oveckam a jediny googluv problizec... Chrome - ten ktery jsem po doporuceji mladym kamaradem z IT okamzite odinstalival jako nejdrzejsi SW...

Riziko monopolu (vladu jedne strany a omezeni konkurence) doufam nemusim rozebirat?...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.