Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Z mobilního telefonu Razer notebook: Projekt Linda se představuje

nevim, asi bych dal prednost telefonu na dratku, abych si mohl v pripade potreby i zatelefonovat tak ja su zvyklej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavně nechápu 120Hz na telefonu ;) imho je 30 až kam...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrá připomínka, a celkem by mě zajímala obnovovací frekvence u dnešních telefonů, nikde jsem tyto údaje nezahlédl :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stáhni si AIDA64. Mně ukazuje 59Hz. To by mě zajímalo proč :)
S6, Android 7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip. Já tam mám jen 55Hz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na použití. Pro kancelář je 30 pohoda, 60 u videa je u mě hodně znát, samozřejmě víc u větších ploch a u rychlejšího pohybu. A jako hráč můžu potvrdit, že i 60 bývá málo, mozek si u rychlých pohybů musí domýšlet obraz, místo aby se soustředil na situaci. Taky každej má jiný oči, někdo vidí blikání led pásku a jinej ne..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako mně by se tenhle nápad docela líbil a umím si ho představit v praxi. Teoreticky. Ne prakticky s dnešními OS, ani jeden nesplňuje kriteria použitelnosti obou platforem. Ale třeba to jednou přijde ;). Nový Windowsy na ARMu k tomu mají našlápnuto, byť to teda zatím vypadá, že to Microsoft opět pos**e nějakým hovězím omezením. Těch 120 Hz bych k tomu vůbec nepotřeboval, to je to poslední, kvůli čemu bych si to pořizoval.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě teda pointa uniká i kdyby na tom fungoval klasický Windows. Stejně musíte tahat korpus tak je jedno jestli taháte rovnou notebook ne? Data je možné synchronizovat pohodlněji než nacpat jedno zařízení do druhého, resp se to neliší od toho, že k tomu připojíte flashku atd. Je jedno jestli nahrajete data na flashku nebo do telefonu. A co když někdo zavolá? To si to dáte celý k uchu? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to teď mám tak, že na mobilu jedu vzdáleně práci, řeším, co je potřeba, ale není to moc komfortní, nicméně umožňuje to v pohodě takový ty delší obědy nebo fyzickou nepřítomnost na pracovišti. Doma bych to pak jen pích do toho korpusu a je z toho plnohodnotný notebook. Volání by šlo určitě vyřešit - nějaká forma snadnýho vyjmutí, anebo v krajním případě sluchátka, který u toho doma budou pořád ready ;).
Prostě si to umím představit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ked som kupoval prvy book, tak bol standard 15" a 3kg. Nikto nepindal. Dnes su standardom 14" a 1,4kg s tym, ze ked si priplatis, tak mas aj okolo 1kg. To ste ludia tak fyzicky v pcku, ze neviete v kabelke nosit kilovy book? Tak si nic oci, nervy a prsty na telefone, tak ti treba! Telefon je dobry len na citanie na wc, na vsetko ostatne je lepsi notebook.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to jo :).
Já mám 5,5" telefon s „ani-ne-půlHD“ rozlišením (1280×720) a pracuje se mi na něm dost ucházejícně na to, abych se netahal s ničím navíc, co váží víc jak půl kila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem co je "pracuje" ale dajme tomu s telefonom sa tiez da nastavit novy router, ale keby mi klient dal 3x tolko penazi aj tak by som to nerobil a radsej to spravil s notebookom. Excel mam aj v telefone ale cenovu ponuku by som na nom nerobil ani za 10x tolko penazi. Vlastne cenova ponuka sa nerobi dobre ani na notebooku - to tam treba pripojit 24ku monitor, mys a klavesnicu s numerickou castou. Ale hovorim, ak sa niekomu to paci robit na telefone... len to je picovina jak voda v kosi!

btw. notebook mam 1,8kg, ale cely vak mam tak 6-7kg, kedze nosim so sebou vsetko. Externe disky, el. srobovak, krymplovacie klieste, Krone, asi 5 patch kablov RJ45, lebo ludia nikdy nemaju. Nosit si 1 blby book v roku 2018 nemoze byt problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je redakce vskutku tak ignorantská že nezmiňuje Windows continuum, které je na trhu již roky? Mimochodem přesně toto zařízení existuje a koupíte ho ihned a dnes u nás pod názvem HP Lapdock pro Elite x3. Všechny doky pro microsoftí telefony (ty staré od MS nebo ty nové HP) včetně tohoto "laptopového" pak fungují na jakémkoliv Win10 telefonu vybaveného alespoň SD 810 a výš (kvůli schopnosti nezávislého druhého výstupu na obrazovku). Takže jak fosilní telefony od MS 950/950Xl, tak novější Alcatel Idol PRO nebo HP Elite x3 + HP lapdock a máte to hned.

Kromě toho, že to moc k užitku není (mám to doma), tak to chce tolik podpory SW, že tomu nevěřím ani na Androidu. Zkuste si DEX i Continuum a pochopíte, že nejdál je (bylo) řešení od MS. Žádné proprietární řešení nemá šanci, dokud se toho neujme sám google a nebude to v každém androidu

P.S: Miluju komentáře od lidí, kteří mi tu budou něco tvrdit a neviděli ani continuum ani dex

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezmínil jsem to z jednoho prostého důvodu - Windows Phone umřel a stalo se z něj natolik obskurní zařízení, že je výsměch to prodávat. Být to dva roky zpět, či aspoň ten rok, pak není problém ale takhle? Navíc, Razer funguje na Androidu, proč bych měl míchat do toho MS? A ostatní řešení jsem zmínil okrajově, protože to nebylo příliš relevantní (DeX konkrétně je externí dock, Linda je integrace telefonu do notebooku). A pokud bych měl zmínit všechny pokusy, co takhle Asus PadPhone? Ten byl celkem zajímavý a dávalo to největší smysl a kde je teď :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo možná nejdál, ale pořád se mu ještě obě nohy definitivně neodlepily od startovních bloků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedno přenosné zařízení zapojím do jiného přenosného zařízení, pro mně k ničemu. když už bych potřeboval mobil použít na nějakou normální práci tak k normální klávesnici, normálnímu monitoru a myši. No ale tam vlastně stačí mít sdílená data někde na cloudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tento koncept tu byl už u Samsung S3 a S4 a prodávalo se to i u nás, Tenkrát jsem si chtěl koupit tu zodolněnou verzi, nemohu si vzpomenout jak se jmenovala (ne Xcover) a komunikoval jsem s prodejcem zda to do toho půjde dát (o něco větší rozměry)

Sice jsem to tenkrát nekoupil a šel do jiného mobilu, ale tu máte link jak to vypadalo http://www.zdnet.com/article/turn-your-galaxy-s3-s4-into-a-tablet-and-a-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem si vzpoměl byl to Samsung galaxy s4 active

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi, že se furt zkouší a zkouší, ale klasickej notebook a desktop to prostě vyhrajou. Měli jsme tu MDA, UMPC, tablety, tablety s klávesnicí... těch nápadů byla hromada, jenže všechno mělo nějaké velké ale. Pravda, dneska by to UMPC nemuselo být tak příšerné jako tehdy, ale o nějakém pohodlí se nedá vůbec mluvit. Tablet s klávesnicí je defacto notebook, problém je kvalita a omezenost celé té platformy. Přitom tu existují už desítky let lehké notebooky s hmotností kolem 1Kg, dlouhou výdrží a použitelným výkonem i pro nějaké lehčí kompilace/editaci (fakt je to tu desítky let a cena už není v hladinách 50k+).

Pro hračičky zatím fajn, ale telefon bude vždy hodně omezen. Aby to za něco stálo, muselo by to dosáhnout univerzálnosti alespoň linuxu na desktopu, jenže to by stálo fakt moc práce a pokud vůbec, hnedka to nebude. Možná to MS trochu víc načne a dopadne to lépe jak s RT, ale bude to pořád těžká exotika (dokud to nebude univerzálnější platforma, nikoli uzavřená po vrozu současných telefonů a tabletů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.