Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Za tišší PC s Abit Silent OTES

Abit Silent OTES

Že už je dnes nutné chladit nejen procesory, ví asi každý uživatel podomácku postaveného PC. Kromě grafických karet a dalších komponent je dnes neméně důležité dobře uchladit také chipset základní desky, zejména její severní můstek. Pasivní chladiče přestávají stačit a již nějaký ten pátek se i na severní můstek montují větráčky. Ty však bývají často malé, mají vysoké otáčky a nezřídka jsou nepříjemně slyšet.


Se sympatickým řešením s názvem „Silent OTES“ přichází na svých základních deskách firma Abit. Dnešní OTES (Outside Thermal Exhaust System neboli „systém vyfoukávání tepla ven“) můžete hezky vidět třeba na desce Fatal1ty AA8, kde odvádí pryč teplo z procesoru. Silent OTES využívá již existujícího větráku na procesoru, který mimo jiné fouká na v ATX panelu vestavěnou měděnou mřížku s žebrováním, která je pomocí „heatpipes“ spojená s hliníkovým chladičem na severním můstku chipsetu. Na něm tedy nemusí být onen malý vysokootáčkový větráček, vše zajišťuje jeden velký na chladiči procesoru. První základní desku s tímto řešením hodlá Abit představit již tento měsíc.


Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Za tišší PC s Abit Silent OTES

Žádné komentáře.