Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Začne konečně Dell prodávat počítače s AMD procesory?

Dell s AMD logo (vymyšlené)

Zdá se, že firma Dell, která doposud dělala počítače výhradně s procesory Intel, konečně podlehla tlaku zákazníků a připravuje počítače s procesory AMD. Čínský tištěný deník Economic Daily News informuje, že Dell prozradil taiwanským výrobcům svůj záměr vyrábět desktopy, servery i notebooky založené na AMD CPU. Připravil je také na to, že pro něj budou dělat potřebné komponenty. Hon Hai Precision Industry (čili Foxconn) má pro Dell tvořit „AMD-based“ servery, AsusTeK základní desky a Quanta Computer notebooky. Výrobci na tyto objednávky čekají a jsou připraveni je vyřizovat.

My můžeme jen doufat, že to není zase jen kachna nebo špatný výklad nějakých novinářů. Pokud by firma Dell skutečně přinesla na trh počítače (ať už servery, desktopy nebo notebooky) s procesory AMD, znamenalo by to historický obrat v přesvědčení nejzarputilejšího „Inteláka“ všech dob. Dell je navíc největším Intelovým odběratelem (v roce 2004 dělal přes 19 % příjmů Intelu, druhá byla firma HP s 16 %, nikdo další se nad 10 % nedostal). Otázkou nyní zůstává, kolik toho Dell bude na bázi AMD dělat (bude-li vůbec), aby AMD pro Dell vůbec stíhala vyrábět procesory.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Začne konečně Dell prodávat počítače s AMD procesory?

Žádné komentáře.