Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zahraniční CD novinky u Sony už jen do 349 Kč

myslím že to je křížek po funuse... prodej fyzických nosičů upadá a tyhle snahy na tom pramálo změní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, kdo si dnes koupi velky, tezky, prenosny prehravac na CD ?
vsichni MP3 ... uz by to mely prodavat kombinovane ... a audio idelane ve 24bit ... ale kdo to AC3 prehreje zase na vezi ;-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já klidně, kdyby byly na trhu. Porovnáš-li zvuk 95% prodávaných mp3 přehrávačů s nejlevnějšími značkovými discmany od Panasonic před pěti lety, je rozdíl propastný ve prospěch discmanů. Ale když někomu stačí mptrojka na 128 a špunty do uší, tak prosím. Tomu to bohatě stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On bude také ale propastný rozdíl v ceně 95% dnešních mp3 přehrávačů a ceně tehdejšího nejlevnějšího discmanu od Panasonicu ...
Navíc dneska věž bez USB (MP3 , DIVX atd ..) bych nekupoval .
Doba drahých jednoúčelových HIFI je díky bohu za mnou a popravdě mi nevadí že nepotřebuji poslechovou místnost abych si vychutnal celou šířku hudební nahrávky .
Samozřejmě plastové produkce "cool teenagerů" z mobilních telefonů je něco strašného ale hodně to vypovídá o tom nakolik dnešní trh vysí na věrnosti reprodukce .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CD jsou přežitek nejen proto, že zabírají místo a chytají prach, ale hlavně -- kdo se s tim má pořád žonglovat? A pokud si mám koupit CD jenom proto, abych si ho obratem sgrabnul do FLACu/mp3/whatever, můžu si to album už rovnou někde stáhnout, ať už placené či "zadarmo"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V poslední době si kupuji CD pouze kapel které mám rád a to zásadně na jejich koncertech. Beru to tak, že z toho něco mají. Také na ty koncerty asi víc chodím než dřív.

Před pár lety jsem ale kupoval celkem pravidelně. Také mi docela trvalo než jsem těch několik set CD zdigitalizoval. Normálně se mi dělá špatně když to začnu násobit korunama. Spousta placiček stála přes 500. Dnes mimo koncerty nakupuji tak maximálně v trafice placky za pade.

Docela mi chybí to jak jsem dřív přišel do obchodu a strávil tam klidně dvě hodiny klábosením s prodavači a poslechem toho co mi chtěli ukázat. Pokaždé jsem si něco koupil. Jenže tyhle prodejny s hudbou zmizely jak pára nad hrncem. Mizely tak rychle jak rychle klesala cena vypalovaček a prázdných médií. Pořád tam sice chyběl ten booklet, ale už jsem se víc rozhodoval jestli utratím to pětikilo nebo si to nechám od někoho vypálit. Kdyby v té době klesla cena ke 200Kč, asi bych pořád nakupoval. Ale vrchol byl, když v tu dobu populární česká kapela vydala CD a stálo 590,- tam začal konec prodeje CD.

Další rána byl iPod a internet. Najednou se to dalo nosit v kapse. K tomu abych to poslouchal nepotřebuji si nic přinést, prostě to stáhnu. Navíc CD je rozměrově velké a jako médium nepraktické. Přehrávač citlivý na otřesy a s poměrně velkou spotřebou.

Zajímavé na tom bylo, že když CD stálo okolo 350 Kč, utratil jsem řekněme 1500 za měsíc. Když pak ceny šly nahoru, neutratil jsem nic. Když teď doma kouknu na krabice s padesátikorunovými CD a DVD, tak je v tom taky slušná suma.

A oni v tom trendu vesele pokračují, sice teď zlevnili na úroveň která tady už byla. Místo toho by měli povolit iTunes pro Evropu. Já bych si ta CD klidně kupoval, kdyby jedno album vyšlo na $10. Jenže oni ta CD v elektronické podobě prodávají pouze nepatrně levněji než stojí CD s bookletem. Když jsem viděl, že stažení CD vyjde na 269,- Kč, tak to si ho můžou nechat. Abych jim nekřivdil, tak starší kousky tam za dvě stovky mají. Bohužel to jsou ty které jsem si už kdysi koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se zaregistrovat na iTunes s US nebo Australskou adresou a pak v pohodě nakupovat muziku buď po sklatbách nebo celá alba za 10 USD. Pravda ty předplacené karty u nás nekoupíš, je nutné přes eBuy nebo obdobné servery.

Také jsem se vytočil cca před 8 roky, kdy vydali bonus pack 8 CD AC/DC (vše dávno vydané fošny) za 8.000,- Pánové z vydavatelstvý si asi myslí že jsme chovanci z ústavu pro mentálně postižené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč porušovat zákon abych mohl nakupovat drahou hudbu z ameriky když ji můžu zcela legálně stahovat tady zdarma?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čím porušuji zákon? Tím že při registraci uvedu adresu na níž nepobývám? Tato možnost v iTunes je od jejího začátku a Apple ji nikdy nezrušil ani nekritizoval. To že neprodává muziku u nás není jeho problém, ale ke každé lokalitě musí mít souhlas vlastníků autorských práv.

A máte pravdu 190 Kč za album je nehorázná cena, takové Iron Maiden si tady stáhnu grátis bezproblémů :) Taky si myslím, že když vám nějakej feťák vykrade auto, tak je to v pořádku, on je chudák bez prostředků, ty peníze nutně potřebuje a přeci nemorální když vy toho máte tolik a o je chudej jak kostelní myš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnáváš hrušky s třešněma. Mejdnům bych klidně tři kila za cédo dal, to je dobrá muzika a vždycky mi udělá dobrou náladu. Naproti tomu feťákovi bych dal tak max. pětikorunu na projektil do lebky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v tom je problém . Vždyt´za chvilku nám tu budou žebrat hudebnéí producenti . To oni budou fe´táky až se na jejich služby autoři .... ech ovšem to by někde nesměly být povinné "ochrané svazy" že ;/ ( jako v Itálii a Americe ve 20-30 letech ) .
Je čas změnit distribuční cesty . Prodávat kopie s minimální výrobní cenou za full price podšálků ... no to je taky hodně divoká realita jak pohřbít online prodej .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já je mám za 10 USD včetně inlaye a občas i bonusů. To s tím feťákem je samozdřejmě přeháňka. Jen reakce na to že u nás lze stahovat muziku zdarma. (nic není zdarma a také výběr je omezený) S projektilem do lebky bych nesouhlasil, je to hrozně zneužitelný (a to mě auto vyčórovali 4x), ale takové rozdrcení některého z kloubů bych bral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sadisto! Moje řešení zdaleka tak nebolí... tedy je humánnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potíž je v tom, že v iTunes mám registrovanou českou platební kartu, protože mám iPhone a kupuji si do něj software. Jiný účet znamená komplikace se synchronizací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom takový dodatek, prodejny s CD samozřejmě nevymizely všechny, ale zmizely ty kde měli dobrou muziku. Navíc prodavači byli znalí, měli přehled a dokázali poradit. Dnes prodávají Helenku Vondráčkovou, Ivetu Bartošovou, Kabáty a Hůlku a vědí prd. Dřív stačilo říct že mám rád Nick Cave a on mi nabídl i jinou podobnou muziku. Takhle jsem se například dostal k Moprhine, Holger Czukay nebo Nicholas Lens.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska se stačí podívat na last.fm nebo podobnou službu a tam najdeš podobnou muziku taky. Akorát si u toho nepokecáš...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je uzasny. sony music tak brutalne zlevnilo a presto kdyz si necham poslat stejne cd/dvd pres pul zemekoule vyjde me o dost levneji.

proc to proboha delaji?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já narozdíl od předchozích přispívatelů stále ještě CD kupuji, měsíčně do nich vrážím až 5000, ale nevzpomínám si, kdy jsem koupil CD v kamenném obchodě nebo vůbec v ČR. Tuzemské snahy SONY mi přijdou komické, když se jejich CD třeba v Holandsku dají koupit v přepočtu za necelých 150,-. Kromě toho katalog SONY music je pro opravdového fanouška hudby až na pár výjimek zcela nezajímavý - ty sračky, co vydávají, jsou i zadarmo drahý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně se ztotožňuji s poslední větou. A nejen od SONY. Ale poplatky všeho druhu ze všemožných kanálů, to by hrabat chtěli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a já tak ty čtyři kousky v průměru měsíčně koupim. Proč? Jsem DJ a tak zase něco do toho vrazim zpět...

A nehaňte mě, že se dá hrát z notebooku. Když vidim ty programy, tak se mi zdá, že DJjem může být klidně i cvičená opice, která umí dát hudbu do seznamu, takhle mam pocit, že opravdu tu hudbu hraju já.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DJ bez tvůrčích ambicí (měnič desek) prostě je pouhopouhá cvičené opice ... a to se vážně nikoho nechci dotknout ;) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik z těch 349 Kč se dostane k hudebníkům? Když bych věděl že většina, tak bych si možná taky nějaký CD koupil. Ale zatím se spokojím se stahováním mp3 a návštěvou koncertů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakožto ortodoxní stereofil nemám na počítačovou muziku ani aparát ani uši. Dodnes chodím do kvalitního kamenného obchodu a kolektuju CD, SACD a vinyly. Nižší ceny CD samozřejmě vítám, i když nové nahrávky, kor od SONY Music, mě moc nezajímají. Horší je to s těmi vinyly, kde ceny nějak povážlivě rostou - dnes už je to v průměru bratru 700,-. Ale zas na druhou stranu, vinyl si nikdo jen tak neupirátí, že :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče vinylů (a nejen těch), zkus kontaktovat pana Heřmana z Prahy hmusic@volny.cz, dokáže je sehnat za hodně zajímavé ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za tip, určitě vyzkouším...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V kamenném obchodě mají SACD? No tak to jen houšť a klidně větší kapky! A že vinyl stojí hodně? Ve srovnání s SACD je to pořád za rozumné peníze a výběr je větší.
CD občas koupím, ale většinou z netu. Mám to doma za 3 až 5 dní a i s poštovným ze zahraničí to vychází levněji. I když jak u čeho. Jenže z eBay to mám pojištěné, snadné, přehledné. Tady abych projížděl mraky obchodů a to vyhledávání je někdy příšerné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žiju v malém městě a do dnešního dne se nám tu dochoval jeden poslední obchod, s příjemnou obsluhou a solidním výběrem. SACD tu moc lidí neužije, takže jsem čerpal ze skladových zásob, ale ty už jsou takřka komplet vypleněné :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No abych řekl pravdu, dřív jsem to také tak bral. Pořídil jsem si krabičky ONKYO, 30cm Oehlbach kablík mezi CD a zesilovač co vypadá jak dva slepené kabely ke svíčkám ve Favoritu mě stál 800,-, dráty k reprákům tlusté že by šly použít jako startovací kabely. Repro jsem vybíral asi dvě hodiny s hromadou CD z domova, nakonec to vyhrály HECO ODEON. Hraje to celé moc hezky. Potíž je, že na to nemám dnes moc čas, sednout si a něco si pěkně pustit. Navíc by mě sousedi neměli rádi, stačí že je občas vytopíme.

Zkoušel jsem CD převést na MP3 a pak zpět. Rozdíl byl slyšet stejně dobře jako když jsem namísto těch Oehlbachů dal takové ty tkaničky od bot co vám přibalí ke zvukové kartě. Jenže to bylo 128kbps, dnešních 320kbps už skoro nepoznám.

No a to hlavní je, že dnes nejčastěji poslouchám v posteli se sluchátky na uších z iPhonu, nebo když někam jedu. Takže masírovat se s kvalitou zvuku v prostředí kde je kolem mne hluk a v situaci, kdy jsem o patnáct let starší a moje uši už toho také tolik neslyší mi v mém případě přijde jako nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si radši poslechnu CD, než abych se rozčiloval u zpráv. To nejzajímavější z nich mi stejně někdo hned příští den přetlumočí :) Aparaturu mám od jednoho skalního audiofila, který obměňoval špičkovou techniku vždy tak po půl roce, než dospěl ke stavu naprosté blaženosti. Dnes má doma i speciální pojistky pro poslechovku, ve zdi taženou elektriku drátem metr/1000,- Kč, zásuvku za bůra a pro jistotu u každého aparátu ještě pračku proudu (neplést s filtrem), o aparátech a dalších kabelech radši ani nemluvě. Slyšet to samozřejmě je, takhle čistej zvuk není ani v pražským Kongresovým centru :) ale za ty prachy... No každopádně jsem od něj jednu z jeho předešlých půlročních sestav koupil, přirozeně jsem ho stáhl na polovinu pořizovací ceny (plus baterky do dálkáčů:) a nelituju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První dvě věty - přesně moje řeč. Život je tak strašně krátký, že každá minuta navíc, po kterou mohu poslouchat své oblíbené kapely, je pro mě neskutečně cenná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna minulý týden jsem si koupil 5 CD. Všech 5 alb jsem už doma měl v mp3, ale u oblíbených interpretů mi to nějak nestačí. Mám z tech plastových kotoučků dobrý pocit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.