Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zájem o iPhone 8 je poloviční, než Apple čekal, snižuje výrobu

Taky to vidím jednoznačně na ježkův syndrom :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si tedy nemyslím, že by mraky lidí čekaly na iPhone X za tisíc dolarů. Prostě iPhone už "netáhne". Když dřív někdo vytáhl iPhone, tak reakce byla: "Ty vole, ty máš iPhone?" Dnes když někdo vytáhne iPhone, tak je reakce asi takováhle: " ...... " :-D Mohu se plést, ale myslím, že co se mobilů všeobecně týče, tak trh už je nasycen a nejvíce se to dotkne dosavadního "favorita" s nejdražšími "cihlami".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že se nepohybujete v lepší společnosti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Definujte "lepsi spolecnost" pls...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že pan Doge náráží na to "vole" :-). Nicméně já se pohybuji také mezi vysoce postavenými obchodními manažery, které sice nepovažuji za lepší společnost, ale nenapadá mě nikdo jiný na světě kromě královný Alžběty :-D, kdo by měl být v dnešní moderní době považován za, alespoň trochu, lepší společnost (i tak je mi ten výraz velmi nepříjemný). Mimochodem manažeři "volují" také slušně :-). Jenže u manažerů je situace ohledně iPhonů ještě horší. Dřív měl každý druhý iPhone, možná jich bylo i víc než polovina (sleduji to u každé nové akce, když účastnící při jednání vyndají mobily na stůl - je to trochu můj koníček a když vidím zajímavý model telefonu, tak je to i vhodné téma pro odlehčení konverzace o pauze). Ale iPhone vidím jen u pár lidí. Nicméně někteří z této "lepší společnosti" mají stále Windows Mobile, tak uvidíme na co přejdou. Osobně ale sázím na to, že do iPhonu vetšina nepůjde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dost vrcholných manažerů které potkávám (v oblasti energetiky) má stále tlačítkové nokie a občas původní BB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když to tu probíráte tak mezi skutečně bohatými lidmi, tím myslím rodiny šejků ze zálivu už mobily neletí, tedy oni vesměs nějaký mají, kromě těch úplně na vrcholu tam už spíš letí se telefonem nezahazovat, ale jsou to bud zakázkové kusy ve zlatě nebo platině. Ti co se tváři jako že pracuji nebo si otevřeně hrají není telefon něco co by se řešilo prostě maji ve skřini bednu telefonu nějaké oblíbené značky, vždy tedy vrchol řady ,ale klidně ho zmlátí obden a rozhodně telefonem nikoho nedojmou. Pokud se tam chcete něčím vytahovat tak číslem co nejblíže královské řadě, za to klidně vyhodí i milion $, ale přístroj už nikdo neřeší a vesměs ani nevědí kdo ten jejich vyrobil. .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V mém nejbližším okolí (cca 50 lidí) mají iPhone jen ženský a 4%.
Kamarádi muži mají všichni (až na dvě výjimky) Androida. A jsou to vesměs ajťáci co si vydělávají pěticiferné částky za měsíc.
Tak nevím, co je myšleno tou "lepší společností", možná nějaká střední třída socek s jednou ledvinou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoho, tak to je teda fascinující příspěvek plný kastování a předsudků. Pozoruhodné zarámování světa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak spekuluje se? To je prostě fakt. Firma má zákazníky, kterým tolik nejde o cenu a vydají dva telefony, kdy první je jen hw upgrade a druhý, který má vyjít mnohem později, je nabitý novými funkcemi. Na tom netřeba spekulovat. Zájem o nové telefony a fce je stále velký, problém je jen na straně managementu Apple. Nejsmutnější je, že oni byli vyhlášený strategií mlčení, kdy za každou cenu neohlašovali nic nového předem, aby jednak nedošlo k poklesu prodejů současných modelů vlivem čekání na nový model a taktéž to mělo za následek velký hipe efekt.
V poslední době ale víme o novinkách Apple docela s předstihem, sice né o všem, ale už to není tak tajné. Mno a teď tato kardinální blbost managementu.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to spíš na ježkův efekt. Jednou ta bublina Apple iPhone musí splasknout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak? Iphone uz zbyl na trhu smartphonu osamocen, tak asi tezko muze nekam splasknout ze? Kdo chce smartphone, nema jinou moznost. A je asi jasne, ze lidi cekaji na Xko. A vsude jinde pisou, ze apple jen snizil vyrobu 8ky na polovinu ve prospech vyroby Xka. Xko vydavaji s mesicnim odstupem, protoze meli nejake vyrobni problemy, ty uz vyresili, tak celkem logicky presouvaji cast vyrobni kapacity tam. Nikde jsem nevidel, neslysel a necetl, ze by se snad soucasne iphony prodavaly spatne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No o změně výroby ve prospěch xka nepsal ještě nikdo. Jsi první.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co když je to ještě prostší... je to kombinace obojího :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak problém osmičky je v tom, že to opravdu je v podstatě HW update a mnozí jej ani nepovažují za nový model. Modely 6, 6s, 7 a 8 jsou v podstatě vizuálně stejné už několik let, po HW stránce jsou stále dostatečné i modely 6 a 6s, takže uživatele v podstatě nic nenutí koupit si osmičku, která vypadá stejně, pouze má modernější a výkonnější střeva. Problém iPhonu je v tom, že výkonu má vždy dostatek a tak uživatele nic nenutí ke změně.

Podle mne určitě bude skupina uživatelů čekajících na model X. Nicméně mnohem větší podle mne bude skupina, která doufá, že příští rok se změní všechny verze iPhonu po vzoru modelu X a ten pak pořídí místo současných verzí 6, 6s nebo 7. Osmička by se klidně mohla jmenovat zase jen 7s.

Samozřejmě změnou číslování se Apple snaží vytvořit v uživatelích verzí 6 a 6s, že mají něco již zastaralého, pokud bude na trhu model X evokující desítku. I proto možná nový model běžného iPhonu očíslovali osmičkou a ne jen zase 7s. Protože série 6 - 6s - 7 - 7s by právě ten pocit, že vlastnictvím verze 6 nebo 6s máte něco zastaralého když je na trhu teprve verze 7s, opticky zabila. Ono už použitím 6s Apple přiznal, že to vlastně není nový model a dnes mu to celkem kazí sérii, kdy má 6 - 6s - 7 - 8 - X a mohl přitom mít 6 - 7 - 8 - 9 - X a se současným modelem udělat kampaň na lidi, aby se zbavily starých modelů 6 a 7, které by v té řadě skutečně vypadaly staře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom rozhodne problem neni. Kdyby meli problem s prodeji, tak vzdy se muzou vydat cestou androidu. Novy system by aktualni model dostal az za 3/4 roku, starsi vubec a bezpecnostni updaty by koncily za rok, za dva nebo starsi HW vubec nepodporovat. Je to pochopitelne ta nejubozejsi, tzv. "android", strategie, ale teoreticky mozna je:) Nicmene kdyz se touto cestou nevydal ani svet PC, ktery je udajne v "post-PC ere", tak se niceho podobneho nemusime bat ani u smartphonu;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Děláš skutečně čest svému nicku.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A v čem se plete, vždyť má pravdu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Apple vydal vychytavky v iPhone X jako generaci 7s a 7s Plus mel by s tim uspech, takhle podelal zauzite oznaceni generaci na ktere si jiz lidi/zakaznici zvykli, dale rozdil mezi 7 a 8 generaci je minimalni ale cena pevna tudiz se zlacneni nekona, dale na 8 generaci se nafukuji baterie a lidi citlive na takoveto informace reaguji(Note 7), tez nesmime zapomenut na to ze se 4 generace iOS daji nainstalovat na kazdy za-koupeny iPhone, cili kdyz vysel s iOS 8 potahne to jeste na iOS 12, jenom ve svem okoli znam dost spokojenych majitelu 4" iPhone 5S a iPhone SE, ne kazdy chce mit tehlu v kapse ktera mu jednak zbytecne zabira misto tak baterie v ni vydrzi 1-maximalne 2 dni, ne kazdy potrebuje nutne nejvyssi vykon a tez dobre tipuju ze majitele iPhone 6 a 6s sou stale spokojeny a jednoduse nemeji kam/nechteji upgradovat, jako s kazdou novou generaci iPhone vyssi cena to nemohlo jednoduse jit v zabehlem kolese, nesmime tez zapomenut ze 6s mela jeste 3,5mm jack zatimco 7 generace ho jiz nema a na jeho miste je misto dute, hlavne ze je vyssi cena, srat jim na redukce a nafoukle baterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono s tou cenou to není zase tak špatné. Mám iPhone 6s 64GB a pokud bych jej chtěl nyní vyměnit za iPhone 8 64GB, tak by mne to vyšlo skoro o 3 tisíce levněji, než kolik jsem dal za 6s. Pokud beru stejný obchod, aby to srovnání dávalo smysl. Problém pro Apple je, že prostě nemám jediný důvod se 6s zbavovat, protože mi šlape pořád stejně, jako když byl nový, aktualizace má a ještě dlouho bude mít. Není důvod se jej zbavovat. A pak není divu, že prodeje osmičky nejsou závratné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neznam jedinnej dostatecne dobrej telefon, ale za to znam dostatecne drahe telefony, ktere me svou "drsnou" cenou jednoznacne odradi od koupe.

Muzete rict, ze ma (ceska) nakupni sila je slaba a ze to na zapade neplati. Nemyslim si to, stejne jako u nas stal kdysi telefon 5.000Kc tak stejnou cenu v EURech mel i v zahranici a proti tomu je proste 30.000Kc (adekvatni cena v EUrech) proste moc pro kazdeho cloveka na svete.

Ani penezenky oddanych fanousku Apple nejsou nevycerpatelne a klidne se mohlo stat, ze po uspesnych medelech 6, 6s a 7 si fanousci jednu generaci odpusti.

Neni to ale jen otazka na Apple, cena za Google Pixel 2 je take extremni, obzvlast za takovej kram.

Osobne mi Nokia 5510 vydrzela od roku 2000 do 2009 tedy plnych 10 let kazdodenni funkce a to za nakupni cenu v roce 2000, ktera byla rovnych 5.000Kc.
Dnes mi mobil ani za 4 nasobek ceny nevydrzi dele jak 2 roky. Maximalne prave Apple iPhone je pouzitelny i 3-4 roky, ale ten je jeste drazsi.

Ta soucasna cena za v podstate smejdy je proste neakceptovatelna a neni teda divu, kdyz nejen Applu ale i dalsim vyrobcum zacne klesat prodej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono ale opravdu existuji iOvce, ktere jsou schopne vysolit 1200+ Euro za novy iPhone. Ono to neni vlastne az tak applem, ale spis mentalitou tech lidi, kteri maji pocit, ze kdyz budou mit nove jabko z 1300 Euro, tak "zijou" :)
Je celkem jedno, jestli ti lidi na to maji nebo ne. Klidne si na to vezmou pujcku. Je to psycholigicky problem, stejne jako gambler si mysli, ze vyhraje...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Na světě je prostě mnoho lidí, kteří mají divné priority.

nějaké ty typické příklady:
http://media.fakeposters.com/results/2009/07/22/g2y3ey2kd2.jpg
http://lh5.ggpht.com/_oLX99Wx-rS4/SXqwekvIqLI/AAAAAAAABHE/eOb8sEXqht8/s8...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To přirovnání ke gamblerství dost sedí. Každý má jiná měřítka a bohužel je tu hodně lidí, kteří úspech měří iphonem, ale to brzy přejde, stejně jako přešli hi-fi soustavy a další věci v minulosti, jen se objeví něco nového.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to různé. Někdo je třeba schopen měsíčně vyhodit z okna 2-3 tisíce za cigarety. A takových lidí, v podstatě feťáků, jsou spousty. Oproti tomu mi člověk, co dá 30 tisíc za telefon, který mu vydrží klidně 3-4 roky, přijde naprosto normální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si spise myslim, ze obecne kdyz nekdo hleda telefon na 3-4 roky, tak nebude bezna iOvce Applu. Treba mu iPhony sednou, ale potom, neni moc duvod kupovat novy model za 30k, protoze stejne pozlouzi predchozi generace za 2/3 ceny a nebo 6s plus za 15k :) .. i kdyz i to je nehorazne predrazene ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Dnes mi mobil ani za 4 nasobek ceny nevydrzi dele jak 2 roky. Maximalne prave Apple iPhone je pouzitelny i 3-4 roky, ale ten je jeste drazsi." Čo trepeš kraviny? Mám LG G2 (v danom čase top od LG) 3,5 roka a zatiaľ bez problémov, bez poškodenia (v originálnom obale, už druhý po opotrebení). Aj baterka mi stále deň vydrží. Teraz uvažujem za cenu 400 € LG G6 a tiež ho mienim používať aspoň toľko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všichni čekají hlavně na iPhone deset, osmička je pro socky. Přece si nebudete kupovat telefon co má arabské číslo a navíc o dvě úrovně nižší než X?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se tedy nedivím, když iP8 oproti iP7 nepřináší v podsatě nic hmatatelného, co by uživateli ospravedlnilo nákup. Má výkonnější HW, ale jestli iP6(S) a iP7 s nejnovějším iOS šlapou OK, jako že ano, tak opravdu není důvod k upgrade, kromě shopaholiků co musí kupovat za každou cenu a těch co se opíjí benchmarky. Určité procento jistě vyčkává na X, určité procento možná vyčkává co bude s baterkama, ale jinak prostě není tlak na upgrade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt je potřeba vzít si příklad z Microsoftu a staré modely zkryplit nějakou dobře mířenou aktualizací. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to uz se apple naucil pred mnoha lety ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iPhone 4s (má bratr), poslední aktualizace a stále plně ok.
iPhone 5s (mám já), poslední aktualizace a stále plně ok.

Toť má zkušenost se zkryplením starých řad aktualizacema.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední aktualizací u iP4S je zřejmě míněn iOS 9, protože opravdu poslední (iOS 11) tam dát nejde a jsem přesvědčen, že by to tento HW ani neutáhl.

Ano iP5S je s iOS 11 v pohodě použitelný, ale je fakt, že na odezvách je znát, že to je zase o kus náročnější systém - zejména nové spouštění app. Každopádně použitelnost bez problémů, to souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iOS9 je trochu okleštěn pro iPhone 4s, varianta co byla dělána pro 5s by telefon neutáhl.
Každopádně na 4s je vidět, že to Apple s podporou svých zařízení myslí vážně, jinak by se nepaptlal s upravenou verzí iOS u tenkrát už docela starého modelu.

Pokud jde o iPhone 5s a aktuální iOS11, tak ano, někde je znát trochu pomalejší odezva než u předchozí verze iOS, ale použitelnost je stále na parádní úrovni.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- 4s zpomalene a osekane o funkce - sel pryc tou vaznosti z pouzitelneho telefonu udelal nasiraci kram kdyz u zakladni funkce telefenu byli zalagovane ....radeji nic nez tohle ....
- 5 s 10 jakz takz ok ale oproti predeslym taky posun k horsimu ale porad velmi slusne - slouzi jako zalozni
5S (uz nevlastnim ale sestrenka si stezuje na zhorseni)
5SE (pritelkyne) a 6S relativne ok neni potreba jin do novejsich ale prozatim zabugovanost + plno app jeste neni takzez doladenych na novy OS a vykazuji chyby + stale jista nelogicnost/omezenost UI vs treba W10M ktere mi pripada "subjektivne" mnohem lepsi i v drobnych detailech ...az na nepodporu vyvojaru (dokonce i samotneho MS a tim padem i problematicke zakladni app )

apple je z meho pohledu predrazena a vychytana hracicka :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Spekuluje se, zda tato situace souvisí s ohlášením iPhonu X,"

Tim Cook věří, že $999 za iPhone X je příznivá cena. Tak to potom nie je o čom :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by applu stačilo vydávat nové modely co 10 let, protože se svou cenovkou vypadají, že mají tak dlouho vydržet :->

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se na ceny Samsungu, nebo Pixelu. Pak zjistíš, že v takové cenové Apple není sám.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale Samsung má více různých sérií a jenom ta nejvyšší stojí přemrštěné peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže pokud by měl Apple i levnější serie, tak bys mu cenu za tu nejvyšší nevyčítal?
Chápu tvou logiku správně?
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já už telefony beru jako spotřebku. Ještě před dvěma roky jsem si říkal, že by to s MS mohlo klapnout. Ovšem nezájem uživatelů vedl k ignoraci i MS samotným a zabití supportu a tedy i platformy. Jasně, chápu že spoustu lidí naštval nekompatibilitou WM>WP7>WP8>WM10, asi by mě to taky naprdlo. Nicméně toto oficiální zabití platformy znamená, že telefony, až mnohé HW stále dostačující, budou prostě zabité po určité době podporou.

K čemu mířím. Dneska s i člověk koupí pořádnej desktop (i ten haswell 4460, nebo co to bylo) morální životností to dá těch 5 let jako prd. Když se nešetří na každém prdu a pořídí se i pořádný zdroj, disky (magnetické obvykle víc jak 6 let nedají), tak to těch 5 let minimálně dá, OS můžete upgradovat vesele dál jak chcete a prakticky bez větších problémů. U telefonu? Vysolíte za to klidně vyšší sumu, jak za takovýto desktop a 5 let to nedá ani náhodou (sice to žít bude, ale postupně se zabije podpora kdečeho a nový OS tam nedostanete). Čili telefony kolem těch 6kkč ještě lze povazovat za výhodné, cokoli nad už je prostě mimo vzhledem k plánované životnosti zařízení/OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čekám na Nokii 2 s velkou baterkou a úsporným a hlavně slabým SoC. Doufám, že na ní nepůjdou ani hry jak bude slabá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On někdo v dnešní době hraje hry na telefonu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pár známých, kteří mají iPhone SE a když jsem se jich ptal, proč, tak mi bylo řečeno, že jim naprosto dostačuje jak výkonem, tak funkcemi. Takže je možné, že na tom zbytečně vysokém výkonu pro masy skutečně něco bude. Prostě jej nevyužijí protože i SEčko nadprůměrně pokryje jejich potřeby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výkon SE je brutální, je v tom hw z mnohem většího stroje, tudíž výkon zvýšen a menší displej atd...
Vlastním a myslím že tím výkonem si apple nakáknul do hnízda, ten tel přežije ještě všechny své bratry/sestry cose výkonu týče..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto muselo nekdy narazit. Nebo to lidi proste prestalo bavit. iPhonem uz ohromili (sebe i ostatni) a ted zas nejake jine vzruso za $500. Neco se najde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V těch komentářích k prodejům iP8(s) se zapomíná na nezanedbatelné prodeje iP7(s). Tento pořád výborný model byl po uvedení nových ne zcela zanedbatelně zlevněn a prodeje nejsou právě malé. Takže ano, iPhony 8 se asi prodávají o trochu méně, ale celkový objem prodejů vůbec malý není už teď a pokud uspěje iPhoneX, tak bude výsledný součet velmi zajímavý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, kromě toho že 8 má vyšší pamět a několik dalších věcí, které mě až tak nezajímají, tak pro mě je 7 naprosto dostatečná. Dokonce i foťák je stejný, takže fotky, které ráda dělám mi stačí na 7. Dokonce i pouzdra jsou totožná viz https://revocase.cz/551-iphone-7, takže pro mě není třeba nic nového. Naprostá spokojenost se 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Iphone mám a kompletní příslušenství. Spokojen jsem. Teď přemýšlím o pěkném dárku pro syna. Hodně se mi líbí tady https://ideka.cz/ dron s kamerou. To by se mému 15 puberťákovi mohlo líbit, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.