Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zakřivená 5k TV Samsung s úhlopříčkou 266 cm jde do prodeje

Ked zo 150 palcov je realnych 104, co predstavuje tych virtualnych 46?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Americký Samsung nyní přijímá předobjednávky tohoto moelu s cenvkou 120 tisíc dolar, což je v čistém přepočtu necelého 2,5miliónu Kč. - Jedna veta a su vnej hned tri chyby. A tiez si myslim ze je chyba v nadpise. Ta TV je 105palcova a nie 150

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, jen s tou délkou úhlopříčky v palcích jsi vedle :), těch 266 cm == 105 ".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

precital si si dobre co som napisal? v perexe sa stale pise o 150 palcoch = cca 381cm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm to musi byt kvalitne pozeranicko :) Este aby bol aj nejaky ten zmysluplny obsah.
TV som kupoval naposledy pre nasich tusim 6 rokov dozadu.HD ready 32" Samsung. Sam TV nemam len 2 LCD monitory :B

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Americký Samsung..."
wow

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nevim jak prepocitat spotrebu ale i tak to zere vic nez "herni" PC, nejak jsem z clanku nepochytil jestli se jedna o LED a nebo Plazmu (to by spotreba byla +- realna).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak už se taky honí za rozlišením. Člověk ani neví, jestli má cenu do toho 4k jít, aby za rok nebylo 10k jako u Microsoftu s jeho stále novými systémy. Zlaté FHD :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím prakticky nic nemá HDMI 2.0 a jen PC grafiky maj DP 1.2 a jen jeden!!!... Tedy pouštět zatím 4K nutně jen z PC do UHD TV v 50p čili min. v 50Hz lze leda jen přepojením kabelu z HDMI do DP... a zapomente na dvouobrazovkové zobrazení :-( Leda jen jen 25p potažmo jen 30p :-( Velké TV ani nemaj nejen HDMI 2.0 ale aspon mohly mít DP :-( Tedy do TV dsstat 4k/50-60p nende!...

A stejnak málo co zaznamenává víc jak 30p u 4K... To je samože jen 30Hz... A koukat na vídeo, sice ostrý jak fotka, ale s , i když jemně, trhaným pohybem jen 30p... je o oči! Dík nechci, já proto dávno přešel a točím v 50p a to nemá chybu! Konečně opět 50Hz jak 50i (25fps prokládaně) Pohyb je u scén kde se něco děje taky důležitý a ne pouze ostrost... To mohu zrovna "jen" fotit a mám dokonce 24Mpx! ;-)
--------------------------------------------------------------------
(čím je větší ale i ostřejší obraz, tím je třeba úměrně i více fps! Neb mnohem ostřejší drobné kontury a textury střech pak poskakují doslova o pixel a u vícepixelových obrazovek to je o víc pixelů při stejné dráze pohybu a navíc u velmi velkých obrazovek jeli 1px velký 1mm bude nejjemnější skok o 1 mm Budeli však malé fps, poskočí pak až o 2px a tedy o 2mm... :-(
A tak dále růst pixelů i velikosti obrazovky má smysl jen s růstem fps i zdroje videa!, krom dat toku samožřejmě.
To samože neplatí pro fotku - statický obraz, tam jde jen o jemnost mřížky, matixe XxY , čili o množství px, ale! i o jemnější barevné přechody, neb na stejné vzdálenosti dovoluje více px měnit barvu (i jas -stínování) plynuleji :-) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nové 4k TV většinou už HDMI 2.0 mají, možná tak nějaký Changhong apod. ne, ale třeba i ten nejlevnější Series 6 Samsung jo. S DisplayPortem je to horší, Panasonicy ho mají, ale to je spíš výjimka.

Co se týče grafických karet, tak tam je to s tím HDMI 2.0 špatné, no, doufám tedy, že alespoň ty nové Maxwelly ho už mít budou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, jeden Panák a jeden Camcunk navíc s cenami přes kilo, to je teho tedy s tím HDMI 2.0 :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDMI 2.0 má i ten nejlevnější Samsung za 25. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že kecáte!.. Za 25k jednak nejsou UHD TV a i ty nejnovší na webu Samsung.cz do 30k maj dle specifikací HDMI verzi pouze 1,4...

Viz: http://www.samsung.com/cz/consumer/comparison?prda=UE48H6700SLXXH&prdb=U...
Zvolte vpravo zobrazit vše a pak připojení.

Tam se dočtete:
HDMI 1.4 – automatické nastavení 3D Yes
HDMI 1.4a s podporou zpětného zvukového kanálu Yes

Musíte čerpat info od kováře a né od kovaříka - překupníků a marketingu... ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu před sebou na stole Samsung UE40HU6900, je to UHD TV, má HDMI 2.0 a stál cca 23 tisíc. :-P

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to možné, opravdu to máte vyzkoušené a zvládně 4k/50-60Hz progresívně čili 50fps?! (a dá se vypnout pro PC 200Hz?!...) Pakliže ano, tak se ovšem moc omlouvám! za nařčení z kecání.

Já se to totiž nikde nemohu dočít :-( pouze je na samsung.cz pod tímto obrázkem: http://www.samsung.com/cz/consumer-images/product/television/2014/UE40HU...
tento popis:
Televizní technologie se neustále vyvíjejí a totéž platí i pro televizor Samsung UHD. Díky soupravě UHD Evolution Kit* můžete svůj televizor Samsung UHD aktualizovat tak, aby byl kompatibilní s budoucími standardy UHD, aniž byste museli kupovat nový televizor. Připravte se na budoucí standardy UHD s funkcí Future Ready*. * Souprava UHD Evolution Kit se prodává samostatně. * Tato funkce je založená na aktuálních možnostech připojení televizorů UHD, standardech vysílání a iniciativách zaměřených na standardizaci technologie Blu-ray.

Co to znamená??? Není k němi třeba nějaká bedýnka - adaptér s HDMI 2.0 a pak se speciálním kabelem do TV? Někde totiž uvádí v obchodech že má HDMI 2.0 a pak níže typ HDMI 1.4a... :-(

Protože to by byla pecka pro mě jako monitor! Je to lesklé?... A jaké to má barvy?!!! (hlavně pleťovou? Není tendenčně do červena jako většina PVA od Samsungu a Sony..., nebo do žluta?...)

Mám zatím jako monitor sice 37" ale jen FullHD, což je skoro málo z blízka a musím se v židli zaklonit trochu, což je sice pohodlí, ale ne dobrá poloha na práci..., ale je to hlavně IPS panel a 10bit barvama od LG a kvůli fotkám!!! I když je to starý kousek, tak je matný!!! a má supr barvy, realita sama :-)
A TV jako PC monitor mám kvůli videu a 50Hz, neb mnohé PC monitory 50Hz nepodporují!!!................... :-(

Teď "jen" sehnat do PC PCI grafiku, co její HDMI také podporuje HDMI 2.0 nebo převodník z DP to HDMI 2.0! Ti mizerové u grafik vůbec neuváděj!... verzi HDMI :-(

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem našel v diskusích pochyby o HDMI 2.0 tehoto camcunka nejen zde: http://www.avsforum.com/forum/168-hdmi-q-one-connector-world/1525105-hdm...

a ty pochyby po překladu zní cca takto: "To se bude dít čím dál častěji, jak lidé dostat na 2.0 rozjetého vlaku HDMI. Z toho, co jsem pochopil, HDMI.org by rád Mfrs na seznam toho, co specifikace nových HDMI 2.0 protokolů, které nabízejí. Sony prý to dělá, možná ne tak jasně, ale je to výpis. K dispozici nejsou žádné přístroje, které mají plný HDMI 2.0 shodu, protože nevěřím, že stávající čipové sady použité mají schopnosti šířku pásma. Existují i ​​další funkce, jako je CEC Extensions, které nejsou ani zmíněné Sony, takže jo, HDMI 2.0 Lite bude dobrý popis. HDMI 1.4b stále pokrývá poměrně hodně, takže to bude v pořádku pro aktuální sady UHD/4k. Osobně bych se příliš unést s HDMI 2.0 ještě ne. Pomocí funkce "HDMI 2.0 Lite" začínají objevovat, že jsou povinni být problémy s kompatibilitou, pokud máte zařízení, které nemají stejné možnosti sady."

Tedy i dle té tabulky bude možná umět sic 4k až do 60Hz/60fps, ale jen v 8-mi bitech... :-(

Doplněno:
ještě je zajímavý názor a varování níže v té diskusi a to po strojovém překladu:

"Některé z nových Samsungs to, co říkají Jeden Connect box, který je externí, STB, jako je box, který stojí asi 400 dolarů navíc. Má to mít HDMI 2.0 kompatibilní a další funkce, které mohou být aktualizovány pomocí aktualizace firmwaru. Myslím, že jejich novější panely jsou také 10-bit, ale nevím jistě.
2.0 zařízení HDMI (v případě, že skutečně je ještě) bude jen klesnout zpět na HDMI 1,4 v případě, že zbytek řetězce (zařízení) nejsou HDMI 2.0 kvůli zpětné kompatibility. Žádné triky.
Osobně, pokud nemáte "potřeby" nové televizi teď, tak bych počkat, až v příštích letech, protože čipsety by měly být k dispozici od různých Mfrs pak se trochu více vyzrazení, na kterém HDMI 2.0 protokoly jejich soubory obsahují."

Nooo takže já tuším kulišárnu u teho Camcunga, prostě potřebujete jakejsi externí box s HDMI 2.0 za cca 10.000kč!... A kdoví jak to bude s bitama i po tom abgrejdu firmware??? Taže mi to přijde tak, že až tak snadný a jednoznačný to HDMI 2.0 zatím v této ceně nebude! :-(

A na to přídavné zařízení naráží také LG u nových modelů! Viz na webu www.lge.cz :

"4K 60P HEVC - Integrovaný kompresní formát HEVC bude novým standardem pro kompresi videa v kvalitě 4K. HEVC podporuje 4K video se snímkovou frekvencí 60 snímků za sekundu, takže rychlé pohyby jsou zobrazeny ostře a bez rozmazání. Obsah v kvalitě 4K nyní můžete streamovat z internetu nebo přenášet přes USB bez nutnosti podpory ze strany přídavného zařízení."

"HDMI 2.0 - Chcete-li si dopřát 4K obsah přenášený z externích zařízení, potřebujete vysoce kvalitní HDMI rozhraní. HDMI 2.0 nyní dokáže přenášet velké objemy dat najednou. Tato vyspělá technologie dokonce podporuje 4K video s frekvencí 60 snímků za sekundu, což je očekávaný standard pro vysílání v kvalitě 4K."

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A do třetice ;-) Nyní jsem ještě narazil na velezajímavé info na zive (doufám majitelé diit.cz prominou, ale budu citovat a tak bych měl uvéct zdroj!) a to:

"Nedávno sice prošlo schválením HDMI 2.0, které řeší nízkou propustnost a bude nabízet i 4K při 60 Hz, avšak žádná z momentálně dostupných karet toto rozhraní nenabízí."

"Zajímavou vlastností je i nová funkce karet od Nvidie, kterou implementují nové ovladače verze 340 do všech GPU s architekturou Kepler. Ta přidá podporu 60 Hz i přes starší HDMI 1.4a. Háčkem je však komprese obrazu, kdy dochází k přenosu obrazových dat pomocí modelu YCrCb (jas a dva barevné kanály) místo tradičního RGB. V plném rozlišení je potom vykreslována pouze jasová složka, na kterou je zrak nejcitlivější a barvy zůstanou na rozlišení FullHD. Výsledný obraz však celkem logicky trpí viditelnou kompresí, která zaniká u dynamických scén filmů nebo her, avšak u statického textu nebo při práci v systému je dobře patrá."

Více na: http://www.zive.cz/clanky/monitory-s-4k-rozlisenim-podle-ceho-a-ktere-vy...

Doplněno:
jinde zase borec rozjel onen abgrejt HDMI1.4 na GTX TITAN, nutno podotknout, že je má 4 ve SLI, ale stačily by prej i dvě tyto nelevné grafiky ve SLI dle specifikace nového FW grafiky. Za ty prachy ale..., no nevím ještě počkám.

Zdroj info od ximatekorange, i s fotkama zde: http://www.overclock.net/t/1496500/swe-geforce-gtx-880-and-gtx-870-with-...

Tedy závěr je smutný a to že: PC nemaj HDMI 2.0 a TV zase DP1.2 a raději vyšší neb s 1.2 jsou dost problémy co čtu :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2160p50/60 nemám jak vyzkoušet, ale v návodu se píše:

Konektor HDMI s režimem HDMI UHD Color nastaveným na hodnotu Vypnuto podporuje specifikace až UHD, 50P/60P, 4:2:0, zatímco konektor HDMI s režimem HDMI UHD Color nastaveným na hodnotu Zapnuto podporuje specifikace až UHD, 50P/60P, 4:4:4 a 4:2:2.

A pak je tam tabulka, kde je vyznačené, že při 50/60 Hz to má umět RGB, YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2 i YCbCr 4:2:0.

To HDMI UHD Color je položka v menu a jde to vypínat a zapínat pro jednotlivé HDMI vstupy.

Návod se dá stáhnout tu:

http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-audio-video/television/uhd-tv/UE40...

Ten UHD Evolution Kit je určený pro starší modely. Letošní (2014) už by měly umět všechno samy od sebe (HDMI 2.0, HEVC atd.).

„200 Hz“ (resp. nějaká ta Motion Plus interpolace) se v PC režimu ani nedá zapnout, panel je normálně 50/60 Hz.

Obrazovka je taková… pololesklá (má nějakou takovou protiodleskovou povrchovou úpravu).

Barvy se mi zdají ok, dá se tam i nastavovat nějaká 2 point white balance (R‐Offset, R‐Gain, G‐Offset atd.). Pod úhlem se tedy bohužel barvy trochu mění („gamma shift“ typický pro VA panely).

DisplayPort (1.2a) mají ty Panasonicy, ale nejmenší dělají 50", což se mi už k PC zdá trochu moc, navíc stojí okolo 50 tisíc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dik za podrobne info. Tak proc jej mas kdyz jej ani nevyuzijes??? A ta tabulka ze umi 4:4:4 nebo 4:2:2 je napsana lapidarne neb se znova neuvadi ze pri 2160p a 50/60Hz a bude to vzdy bud pro 2160/30Hz nebo jen pro FullHD/50-60Hz...

Marketing rovna se casto i mlzeni, zatajovani :-( Snobum casto staci napis na ramj TV GullHD nove 4K nebo UHD a ze realne to nevidi neb ani nemaj rozhrani jak prvni FullHDTV..., jim nedojde ;-) Hlavne ze to tam maj napsany a je to zakriveny... a ze to nikdo v okoli zatim nema :-))...

Nemyslel jsem 200Hz v PC..., ale jdeli vypnout na TV aby kontrolu nad obrazovkou prevzala pouze PC grafika a ne nejakej prepocet te TV vhodny jen pro vysilani navic zdroje s prokladem...

Ano nejnovsi modely to budou podporovat ale to se nepru ja jen ze jsi bagatelizoval problem 4k vstupu pri 60/60Hz jako by to bylo vyreseno a ono to zatim zalevno prakticky!!! neni!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale v tom textovém popisu nad tabulkou se píše UHD, navíc celá ta kapitola se jmenuje „Podporovaná rozlišení pro UHD“, tak já jim věřím. :-)

Zatím holt jedu na 30 Hz (a i tak to není špatné) a čekám na nové grafické karty nebo na převodník.

To nastavení Motion Plus (CMR 200) jsem myslel na TV. Když se ten HDMI vstup v TV označní jako PC, tak se tyhle různé přepočty a „vylepšení“ vypnou a některá ani nejdou zapnout.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.