Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zemětřesení u Japonska, zavřená továrna Sony = Nikon odsouvá nové fotoaparáty

Zemětřesení síly 7 Richterovy škály poblíž prefektury Kumamoto vedlo k narušení činnosti mnoha technologických firem. Japonská Sony zastavila chod továrny v Kumamoto, kde vyrábí mimo jiné CMOS čipy pro Nikon. Báječné kompakty DL (a nejen je) čeká zpoždění.

Ve dnech 14. a 15. dubna 2016 proběhla u prefektury Kumamoto, která se nachází na nejjižnějším ostrově Kjúšú, série zemětřesení, z nichž nejsilnější dosáhlo 7. stupně Richterovy škály. Sony v důsledku nich zastavila práce v komplexu firemního Kumamoto Technology Center, které vyrábí snímače pro fotoaparáty a bezpečnostní kamery a také mikrodisplejové přístroje. Aktuálně se posuzují škody na výrobních linkách i budovách a není jasné, kdy bude výroba znovu zprovozněna.

Postižených partnerů bude více, ale Nikon již vydal prohlášení, z nějž vyplývá, že uvedení kompaktů COOLPIX A300 a B500 se odsouvá na květen 2016, uvedení modelů COOLPIX A900 a B700 na červenec a akční kamery KeyMission 360 na říjen tohoto roku (ta si vyžádá navíc ještě další softwarový vývoj).

7694471374

Tolik běžnější přístroje, bohužel ale toto zemětřesení ve svém důsledku odsouvá i spuštění prodejů nové řady DL špičkových kompaktů s 1" snímačem a nadstandardně dobrými objektivy - my jsme si blíže povídali o modelu Nikon DL18-50. Celá řada DL měla jít na trh v červnu tohoto roku, le objeví se později, zatím bez bližšího upřesnění. Jakmile dojde k nějaké změně situace, budou dotčené firmy včetně Nikonu samozřejmě zákazníky informovat. Takže pokud jste třeba nějaký ten kompakt řady DL měli v plánu koupit, můžete šetřit ještě o chvíli déle. Letos v létě před dovolenou jej asi nekoupíte.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zemětřesení u Japonska, zavřená továrna Sony = Nikon odsouvá nové fotoaparáty

Pátek, 22 Duben 2016 - 14:46 | Fotobob | Jenom technická. Epicentrum bylo přímo v...

Zobrazit diskusi