Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zen 3 APU / Ryzen 7 5700G nakonec bude rychlejší (specifikace 3 modelů)

Hlavne pozor na to, co je jednojadrovy boost a co all core, protoze pak dojde lehce ke zmateni uzivatelu, kdyz se pise o jednojadrovem v praxi nevyuzitelnem boostu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

sorryjako ale myslim, ze jedinej zmatenej nechapajici boost si byl ty.. coz je u cloveka 8,5 roku registrovanyho na it webu dost bizar.. (:

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Reseni je jednoduche, problem je mezi zidli a klavesnici ;-)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

bude alespon zpocatku vystavka putovni? :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Není kam spěchat. V ČR jsou uváděny „novinky" od Dellu s dvoujádry 10. generace (Core i3-10110U). Tudíž tyto AMD APU jsou mířeny proti zimním 10nm APU od Intelu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dvoujadra v laptopech/desktopech v roce 2021 by meli byt klasifikovana jako kriminalni cin... ok vtip, nicmene to jen dokazuje ze soucasny trh je tragedie.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to aspoň byly nějaké spešl kousky - pasivní chlazení nebo zaručeně nízkootáčkové větráky (omezené na max. 1000 rpm). Sice je i pro ultralow power CPU lepší minimální počet jader na čtyřech, ale chápu, že v dnešní mizérii...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to zákazníci kupují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)
Ceny mobilních x86 CPU vždy byly mimo. IMHO taky důsledek dominance Intelu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"jsme si zrekapitulovaly"
Díky, dál to nemá cenu číst.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Grammar nazi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dnes se kazdy muze citit byt zenou. :-)
Dokonce je to ted s barvou ta nejvetsi prednost daleko pred schopnostmi...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A proc by to nemelo davat smysl dal cist? Jen kvuli tomu, ze je tam jine "y"? A i kdyby se lidi citili jako zeny, menilo by to neco na faktech jako frekvence, odber, vykon?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arctia říká něco o tom, že nemá smysl to dál číst?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nemá cenu číst příspěvek od někoho, kdo má zparchantělou přezdívku dle jednoho z největších par****tů historie. Hlavně že tu buzeruješ za překlep v i/y, trotle.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z korony som depku nemal. Byť doma, z toho depku tiež nemám. Ale zabíja ma ten nedostatok elektroniky, neustále čakanie na niečo.
Výber grafík, hrozná. Výber monitorov, hrozné, výber CPU, hrozné, zlacnenie SSD a RAM? Nikde, práve zdraženie. Keď bude o niekoľko mesiacov všetko, bude to o min. 50% drahšie.

Chcel som dig. fotaparát. 4K HEVC. Panasonic. Canonov mám plné zuby. Kde nič, tu nič, žiaden nový model.

Mne nezabila rok života nejaký vírus, ale to jedno a viac ročné odloženie novej generácie techniky.
Potrebujem to teraz. Ok, kúpim a za 3 mesiace bude nová generácia? Keby som vedel že to takto dopadne, kúpil by som pred rokom. Nebyť výrobcov, ktorí inzerovali novinky na minulý rok, ale uvedú ich až tento rok.

Chcem si kúpiť notebook s Ryzen 5600H. Stále nedostupné.
Čo ma zabíja, že na doske napevno naletovaných 4GB RAM. Iba HP má 2 sloty. Ale okrem starých procákov, nič nové.

To iste stolný PC. Zen3 APU uvedú na trh pár mesiacov predtým, ako príde Zen4 (je mi to jedno, hoc i intel, zaujíma ma ma DDR5 RAM).
Kúpim niečo s DDR5 RAM, potom budem mať na niekoľko rokov kľud. Otázka, bude to ešte tento rok, alebo sakra až o rok, lebo zas sa všetko bude posúvať?

Jedine v čom nezaspal vývoj, sú nové mobily. TAm bol skok obrovský. 100Eur lowcost je už 4/64GB. Lepšia konfigurácia ako v 300 Eurových notebookoch.

Ani vo sne by som nečakal, že dokáže byť taký nedostatok elektroniky. Ak teroristi budú chcieť paralyzovať celý svet, stačí poškodiť 1-2 hlavné fabriky, okamžite by vznikol niekoľkoročný dlh, tvrdý boj štátov o také blbosti, ako chipy do rakiet, dronov, tankov, ponoriek, satelitov.
Pritom tie fabriky nemajú vojenskú ostrahu.
Raz nie je voda, potom špina v substráte, zlá chemikália, potom zemetrasenie. Naozaj chýba už len teroristický útok. Keby bol teraz, svet sa z neho nespamätá 5-10 rokov.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

sakra vzal jsem už 5600X protože se mě nechtělo čekat. Když ale uvážím, že 5700G dosahuje podobných taktů a stejného turba při shodném TDP, 2 jádrech navíc a ještě je tam celé GPU, tak musím konstatovat, že můj Zen3 čiplet je proti tomu odpad.

Jako super že mám dvakrát více pcie4.0 linek, když mám k tomu z nouze připojený stejně jen RX580 a nehodlám se přetahovat o novou grafiku s těžaři (btw zamýšlen byl k tomu entry hiend 6800 non XT) ale za normální cenu tak 16 tisíc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.