Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nejrychlejší GeForce GTX 750 Ti nabízí Zotac, překonává 1300 MHz

Čip GM107 z generace Maxwell je díky své nízké spotřebě dokonalým kandidátem pro vytváření nereferenčních karet. Produkty lze cílit na nízkou spotřebu, minimální rozměry nebo na maximální výkon…

Zotac si s GeForce GTX 750 Ti Thunderbolt vybral právě poslední možnost. GM107 s 640 stream-procesory nepotřebuje nijak extrémní chladič na to, aby ji bylo možné stabilně o pár desítek procent přetaktovat, čehož výrobce využil. Chladič postavený na klasickém konceptu lamelového radiátoru protkaného heat-pipe se vymyká pouze použitím dvojice 90mm ventilátorů se dvěma sety lopatek (aby se zlepšilo proudění vzduchu v centrální části větráčků).

Díky tomu mohl Zotac zvýšit takty z referenčních 1020/1085 MHz (base/boost) na 1229/1320 MHz (+20,5 % / +21,7 %). Pokud není aplikováno nějaké specifické omezení, lze v praxi očekávat i vyšší hodnoty.

PCB je osazeno 2GB GDDR5 pamětí (samozřejmě na 128bit sběrnici), které běží na 6 GHz (11 % nad referenční hodnotou 5,4 GHz).

Z výstupů disponuje karta dvěma dual-link DVI. Jeden z konektorů je typu I, takže umožňuje připojení redukce na analogový výstup (D-SUB), druhý je čistě digitální. Dále karta nabízí standardní DisplayPort konektor a HDMI.

Karta byla oficiálně uvedená na čínském trhu; datum vydání v ostatních regionech zatím není známé.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nejrychlejší GeForce GTX 750 Ti nabízí Zotac, překonává 1300 MHz

Žádné komentáře.