Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zotac: S naší redukcí rozdělíte DisplayPort na dvojici HDMI

Pokud Zotac začně dělat podobné výrobky i s výstupem pro DisplayPort a DVI, mohl by urvat velkou část trhu Matroxu. Ten je totiž jediný mně známý výrobce podobných krabiček - mám na mysli jejich výrobky řady (Dual/Triple)Head2Go. Ty v současnosti stojí kolem 6000 Kč a jsem si prakticky jistý, že Zotac by je mohl prodávat výrazně levněji a přesto slušně vydělávat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problematiku neznám, tak mi tady chybí některé informace: Tohle zařízení klonuje obraz? Nebo je to "inteligentní" rozdvojka (protože to umí už DisplayPort) taková, že v PC uvidím připojené dva monitory a na každý můžu poslat jiný obraz / jiné rozlišení?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neznám tohle konkrétní zařízení. Všechna dosavadní zařízení s podobným účelem fungují tak, že se pro počítač tváří jako jeden velmi širokoúhlý monitor a obraz dodávaný počítačem jen rozdělují mezi připojené (2 či 3) skutečné monitory. Na každý monitor tedy lze použít jiný obraz. Podmínkou pro fungování takovýchto zařízení ale je, že všechny připojené monitory mají stejné rozlišení. Tato zařízení obvykle umožňují i režim klonování, kdy je do všech skutečných monitorů posílán ten obraz, který je dodáván počítačem.

Teoreticky, snad, by technologie DisplayPort měla umožňovat připojení více monitorů takovým způsobem, že by s nimi počítač pracoval jako se samostatnými zobrazovacími jednotkami, ale o žádném takovém zařízení, které by toto umožňovalo, zatím nevím. IDT prý nedávno vydala nový čip a někteří lidé doufají, že by to s ním (snad) mohlo jít. Nic určitého mi ale není známo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce to neuvádí, ale teoreticky jsou tu tři možnosti: 1. plně nezávislé obrazy (ale maximální počet plně nezávisých obrazů odpovídá počtu display controllerů grafického čipu, tzn. 2 pro Nvidii a 3-6 pro AMD). 2. rozřezání obrazu - grafika vykreslí plochu v 3840×1080, tohle ji rozdělí mezi dva 1920×1080 monitory. 3. jednoduché klonování. V podstatě je to jen "rozdvojka", není s tím možné vyrobit nic, co by neuměl už samotný grafický čip.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na Wiki píšou, že DisplayPort umí daisy chain, takže nejspíše bude možné připojit dva úplně nezávislé monitory / obrazy. http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#1.2

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak osobní zkušenost:

- je to AKTIVNI redukce! Má v sobě procesor = JDE použít na třetí monitor!

- když připojíte jen dva monitory přez tuto rekuci, máte nádhernou plochu přez dva, aniž byste se o něco snažili

- ALE POZOR! Pokud chcete 3 monitory, dva musí být jinak (např 2xDVI) a přez tuto redukci jen ten třeti (pokud připojíte dva přez tuto redukci a jeden jinak, jsou v 3 monitorové kombinaci, ty dva přez tuto redukci jen duplikované)

B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.