Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Další USB 3.0 řadič bude od firmy Etron

SuperSpeed USB logo

Dlouho byl u řadičů pro USB 3.0 králem s výhradním zastoupením NEC (nyní Renesas Electronics) s µPD720200, nedávno se k němu přidal FL1000 od Fresco Logic a koncem května se s řadičem pro USB 3.0 pochlubili i ve VIA Lab a představili VL800. Dalším výrobcem by mohla být společnost Etron Technology, kterou znáte asi nejspíše z SDRAM čipů, alespoň to vyplývá ze zprávy, kterou zveřejnil server DigiTimes.

Podle ní tato společnost dodala vlastní USB 3.0 řadič již celkem pěti předním výrobcům základních desek k verifikaci a hromadnou výrobu by prý mohli zahájit již ve čtvrtém kvartálu tohoto roku, sdělil to její šéf Nicky Lu. Zájem o SDRAM prý už nijak výrazně neroste a tak hledají další možnosti, které trh nabízí, řadič USB 3.0 by mohl být jednou z nich a Lu odhaduje, že v příštím roce by už mohl představovat až 30 % celkových příjmů firmy (letos jim 90 % dělá stále ještě SDRAM). Bližší parametry jejich řadiče zatím ale známy nejsou.

Je jasné, že výrobců těchto řadičů budeme na trhu nacházet stále více, což bude úměrné počtu USB 3.0 zařízení, kterých má výrazně přibýt v příštím roce.

Diskuse ke článku Další USB 3.0 řadič bude od firmy Etron

Žádné komentáře.