Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dirk Meyer o AMD a Globalfoundries

Dirk Meyer

Z nedávného rozhovoru (ještě z doby před dohodou s Intelem) s Dirkem Meyerem, šéfem AMD, vyplynuly konečně "na plná ústa" oficiálně některé myšlenky. Ta hlavní, která momentálně IT nadšence trápí, potvrzuje zjevné aspekty posledních prezentací o budoucích platformách AMD. I jako důsledek integrace GPU s CPU v kousek křemíku jediný, převede AMD v letech budoucích výrobu GPU do Globalfoundries. Podíl této firmy na GPU ATI postupně poroste, AMD hodlá mít do budoucna s Globalfoundries neméně dobré obchodní vztahy jako s TSMC ne proto, že firma vzešla z AMD, ale díky vzájemným vztahům této výrobny s největším jejím partnerem (AMD).

Odkoupení Chartered Semiconductors považuje Dirk za velmi dobrý krok pro Globalfoundries, ATIC (Advanced Technology Investment Company) i AMD. Na středním východě vidí AMD velký potenciál do budoucna, v Dráždanské továrně Globalfoundries ostatně strávila léto řada budoucích středovýchodních inženýrů.

Notebookový trh je pro AMD největší výzvou k růstu v budoucnu. Zatím má AMD dle sebe sama podíl malý a bylo by pro ně velkým zklamáním, kdyby se nedostali na stejný podíl jako v desktopech, protože není žádný důvod, proč by se tak nemělo stát.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dirk Meyer o AMD a Globalfoundries

Úterý, 15 Prosinec 2009 - 20:17 | Anonym | zobudime sa, a ideme konecne plnou parou vpred...
Úterý, 15 Prosinec 2009 - 08:35 | Anonym | To jsou fakt objevné myšlenky hodné platu toho...

Zobrazit diskusi