Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel možná koupí od Infineonu mobilní divizi

Jedna paní povídala

Intel a Infineon jsou prý podle německého Die Welt v jednání o prodeji mobilní divize Infineonu Intelu za více než miliardu dolarů. K definitivní dohodě zatím nedošlo, ale jednání jsou údajně v závěrečné fázi. Zainteresovanými subjekty jsou také US-Investmentbank JP Morgan (ta bude hodně vyjednávat o ceně) a německé právnické společnosti Gleiss Lutz a Freshfields. Právě u Gleiss Lutz v Mnichově má tento týden dojít definitivní dohodě.

Řeč je o „Wireless Solutions“ divizi Infineonu, která tvoří zhruba čtvrtinu Infineonu jako celku a přibližně čtvrtinou se také podílí na příjmech společnosti. Možná si vzpomenete, že Infineon se již nějaký čas „štěpí“ či rozprodává své části, v roce 2006 se oddělila jeho sekce zabývající se paměťmi a vznikla Qimonda (ta měla později sama problém s existencí), v březnu 2008 pak prodal Infineon část zabývající se výrobou řadičů pro pevné disky společnosti LSI. Infineon jako celek zaznamenal ve fiskálním roce ztrátu €36 miliónů, samotná Wireless Solutions divize však v první polovině byla v plusu (€26 miliónů). Sama je však prý v současném vysoce konkurenčním prostředí života neschopná (přitom dodává své produkty takovým tvůrcům mobilních zařízení, jako je Apple, Nokia či Samsung), zatímco Intel by mohl její existenci zachránit a integrovat její činnost do svých snah zasáhnout mobilní trh (vzpomeňte na uvedení malého Atomu pro tzv. „chytré telefony“).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel možná koupí od Infineonu mobilní divizi

Žádné komentáře.