Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

RIAA s žalobou na Raye Beckermana možná neuspěje

Ray Beckerman

„Kverulant“ Ray Beckerman, jak jej nazývá RIAA v žalobě, kterou na něj podala loni v září, si může připsat na svou pažbu malý bezvýznamný zářez. Ray zastupuje jistou Marii Lindorovou, ta však podle něj nikdy ani počítač nezapla, natož aby něco stahovala z P2P sítě. Celý proces se díky němu dostal do stádia, kdy už jsou náklady na soudní řízení ze strany RIAA příliš vysoké a riziko prohry začíná převažovat. Smírčí soudce Robert M. Levy tento měsíc doporučil, aby byla žaloba na Beckermana stažena včetně požadavků na odškodnění za zbytečné protahování případu UMG vs. Lindorová a dodal, že tvrzení žalobce (RIAA) jsou značně přehnaná. Tyto nároky RIAA se podle něj netýkají samotného případu Marie Lindorové. Připustil, že postupy Raye Beckermana jsou poněkud svérázné a Ray se často uchyluje k přehánění a neopodstatněnému napadání nahrávacího průmyslu jako celku, neshledal však jeho konání závadným ve smyslu bránění ve vyšetřování.

Celá kauza paní Lindorové směřuje pro nedostatek důkazů do stádia smetení se stolu bez újmy na právech obou stran, což je pro RIAA definitivní konečná, kauzu už pak nebude moci znovu otevřít. Právě toto už by byl ten zářez na pažbě Raye Beckermana, který by měl význam větší než nezanedbatelný.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku RIAA s žalobou na Raye Beckermana možná neuspěje

Úterý, 13 Říjen 2009 - 20:36 | Anonym | jen houst a vice. trosku nahravaci prumysl...

Zobrazit diskusi