Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Standard 802.11n se ještě hodně opozdí

WiFi logo

O standardu 802.11n jsme toho již napsali nemálo, nicméně dnešní zpráva nebude moc příjemná. Poslední informace hovoří o tom, že druhá verze návrhu se očekává začátkem příštího roku, přičemž finální verzi bychom neměli čekat dříve než v roce 2008. Ptáte se, proč? Už jen k současným návrhům, které pocházejí z několika táborů, bylo podáno tolik připomínek, že nějaká finální dohoda je ještě dost daleko (těch připomínek bylo prý přes 12 tisíc).

Samozřejmě z toho vůbec nemají radost především výrobci. Ti by už totiž rádi prodávali něco nového, jenže není moc co. A tak se někteří uchýlili k řešení vyrábět na základě současných návrhů a nabízejí údajné produkty s podporou 802.11n již nyní. Jenže tyto produkty jsou vzájemně tak trochu nekompatibilní, protože nemusejí být postavené na stejném návrhu specifikace. Výrobci sice slibují pomocí aktualizace firmwaru takových zařízení podporu finálního 802.11n dořešit, jenže to může být nyní ještě otázkou dobrého roku. Není ani vyloučeno, že finální verze bude se současnými návrhy natolik „neslučitelná“, že ani firmware nakonec nepomůže. Hodně zajímavé bude, jak na současný stav zareaguje firma Intel. Ta totiž počítala s 802.11n v bezdrátové síťovce „Kedron“, která je součástí další generace Centrina s kódovým jménem „Santa Rosa“.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Standard 802.11n se ještě hodně opozdí

Žádné komentáře.