Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Transmeta s procesory opravdu končí

Transmeta logo

Už počátkem tohoto roku jsme vás informovali o tom, že Transmeta praští s výrobou procesorů a namísto toho bude vydělávat prodejem licencí svých technologií dalším výrobcům. Tyto zprávy se skutečně potvrdily a v samotné společnosti Transmeta dochází nyní k zásadním změnám.

Koncem března dojde ve společnosti ke kompletní restrukturalizaci, spojené s propouštěním zaměstnanců. Prakticky to vyplývá z faktu, že Transmeta se již nadále nebude zabývat výrobou procesorů, ale hodlá své technologie licencovat jiným výrobcům. Technickou podporu stávajícím zákazníkům samozřejmě poskytovat bude i nadále.


Ohledně licencování svých technologií jiným firmám včera např. Transmeta oznámila, že od ní Sony koupila licenci na LongRun2, což je stručně řečeno forma power managementu, kterou používaly i procesory Efficeon (vlastně jakási obdoba Enhanced Intel Speedstep Technology, kdy procesor automaticky mění frekvenci podle požadavků na výkon). Již dříve si tuto technologii od Transmety koupily firmy Fujitsu a NEC. Transmeta hodlá v tomto trendu nadále pokračovat a na vývoji procesorů se případně podílet společně s jinými firmami.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Transmeta s procesory opravdu končí

Žádné komentáře.