Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

USB 3.0 v čipsetech Intel nejspíše až v souvislosti s procesory „Ivy Bridge“

Intel Leap Ahead logo

„Taiwanské tamtamy“ hlásí, že je Intel informoval o chystané platformě „Chief River“, která již bude nativně podporovat USB 3.0. Přeloženo do srozumitelnější formy: USB 3.0 se určitě objeví v čipsetech určených pro procesory rodiny „Ivy Bridge“, které budou vylepšenou zmenšeninou procesorů postavených na mikroarchitektuře „Sandy Bridge“ (zda to bude ještě dřív, to zatím není jisté). Nové procesory „Ivy Bridge“ budou vyráběny 22nm procesem.

Můžeme odhadovat, že se bude jednat o čipsety „sedmé řady“, anebo to bude stále „šestá řada“ jako pro „Sandy Bridge“, jen s nějakým lehce odlišným označením (třeba to bude novější revize, která se ani na značení neprojeví, což ale považujeme za nepravděpodobné). Ať tak, či onak, očekávejte, že se s těmito čipsety setkáme na trhu až začátkem roku 2012. V lednu 2011 (na CES) přijdou teprve zmíněné procesory „Sandy Bridge“ a k nim určené čipsety, platforma „Chief River“ by měla jít do výroby až v září 2011, aby výrobci (zejména notebooků) stihli uvést na CES 2012 své produkty.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku USB 3.0 v čipsetech Intel nejspíše až v souvislosti s procesory „Ivy Bridge“

Žádné komentáře.