Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kodak IM5 smartphone se zaměřuje na seniory, kteří chtějí fotit mobilem

Kodak Im 5 Main
Bullitt Group přichystal pětipalcový androidí telefon, který pod značkou Kodak má klást důraz na oblast pořizování mobilní fotografie. Nejedná se však o nějaké vylepšení technologie pro fotografování, jako spíše o softwarové zjednodušení způsobu pořizování.

Smartphone přesně odpovídá prvním plánům, o kterých jsme vás na konci prosince minulého roku informovali. Telefon s operačním systémem Android ve verzi 4.4 KitKat (aktualizace na 5.0 je v plánu) se na evropském trhu objeví v následujících měsících. Cílovou skupinou jsou netechničtí uživatelé, respektive konkrétně senioři, pro které Bullitt Group s Kodakem přichystaly vlastní launcher s lehce zjednodušeným ovládáním nejen při pořizování fotografie.

Vlastní uživatelské prostředí na první pohled zaujme velkými ikonami hned na domovské obrazovce. Software pro fotografování nenabízí nějaké pokročilé filtry nebo tomu podobné záležitosti pro úpravu fotografie, naopak se zaměřuje na samotnou praktickou stránku pořizování snímků. Tedy možnost okamžitého vyfocení a sdílení, inteligentního průvodce, který hned po pořízení snímku nabízí dostupné možnosti práce s fotografií, nebo například možnost přejít do prohlížení galerie ze zamykací obrazovky.

Nezapomnělo se ani na avizovanou funkci vzdálené podpory, která funguje na principu odeslání autorizačního odkazu emailem na vybraný kontakt, který tak přes webové rozhraní bude moci být případně nápomocen. (Principielně zřejmě jako AirDroid s většími možnostmi.)

 Kodak 08Kodak 09

Kodak IM5 nabídne ze své hardwarové výbavy blíže zatím nespecifikovaný osmijádrový procesor s taktem 1,7 Ghz, FullHD 5“ displej, 1 GB RAM a 8GB úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty. Fotoaparát s bleskem a automatickým ostřením nikterak nevybočuje, nabídne 13 Mpix. Přední kamerka posléze 5 Mpix. LTE podporovat nebude. Prodávat by se měl za 249 dolarů, což dnes představuje cca 5900 korun.  

Zdroje: 

1, 2

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kodak IM5 smartphone se zaměřuje na seniory, kteří chtějí fotit mobilem

Čtvrtek, 15 Leden 2015 - 09:33 | Bajkazyl | Můžu se zeptat na názor ostatních, proč, když je...
Čtvrtek, 15 Leden 2015 - 07:06 | petr22 | Zas tak drahe to nebude, kdyz dokaze utratit 300....
Čtvrtek, 15 Leden 2015 - 00:23 | Behemot | To jim bude kupovat příbuzenstvo. Spíš absolutně...
Středa, 14 Leden 2015 - 23:18 | RedMaX | Pro ceskyho duchodce moc drahy, ne ze by nemel 6....

Zobrazit diskusi