Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Arrow Lake-H vyfocen, ukazuje 6 dlaždic, z nichž pouze 4 jsou funkční

Tak, stavim sa o cokolvek, ze zdroj to bude potrebovat mnohonasobne vykonnejsi :D 3nm tsmc to nezachrani, ked nevedia spravit poriadny procesor. Skoda tych vyhodenych miliard do vzduchu len kvoli palicatosti. Radsej by som poslal vsetky tie intelacke zachranne prispevky ukrajine, svet by bol potom krajsie miesto.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Ukrajina je jen dočasná hračka, stejně jako byl třeba Afghánistán nebo bývalý kámoš Saddám Hussein, ale polovodiče tady s námi už budou navždy a jsou tudíž o dost důležitější než krátkodobé flirty.

"Radsej by som poslal vsetky tie intelacke zachranne prispevky ukrajine, svet by bol potom krajsie miesto."
Ano, zemřelo by hlavně víc ukrajinců co aktivně oslavovali banderovce (to beru) a bohužel i těch co tomu pasivně přihlíželi, protože neměli odvahu se vzepřít (chápu, každý není a nebo nemůže být hrdina).

Sleduješ vůbec zprávy? Co nedobrovolné odvody skoro-důchodců, nemocných a ženských? Chytni Čaputku za ramena a odtáhni na frontu proti Rusku, když seš tak hloupý a ještě dnes si myslíš, že to má smysl. Nikdo ti nebrání, ale nenuť do toho ty, co nechtějí.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Mirdo, promiň, ale musím. Ukrajina není žádná "hračka," ale země napadená agresivní zemí s imperialistickými choutkami. Ukrajina není země dokonalých lidí, ale to taky nedává důvod ji napadat s cílem sebrat jí území a vraždit její občany. Krom toho, nacismus se aktuálně vyskytuje ve své čisté formě právě v tom Rusku, pokud ti ti "banderovci" tak leží v žaludku - a to ve formě velmi blízké tomu německému vzoru, včetně koncentráků, likvidace nepohodlných lidí a kultu války.
A když už musíš šířit tuhle nacisticko-komunistickou propagandu, zvol si k tomu nějaký vhodný web, např. facebook a nezasírej to tu tímhle off-topic lživým odpadem a falešnými argumenty.

Díky za pocho.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina byl korupcí rozežraný stát, který si nechal uspořádat "majdan", tedy násilné převzetí moci, pak se vzdal neutrality (tím i vlastní státnosti, zaručené budapešťským memorandem za určitých podmínek, z nichž jedna byla právě neutralita) a zahájil genocidu vlastních občanů. Celé to řídil a řídí náš spojenec USA.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Kde pořád bereš tyhle lži? Budapešťské memorandum řešilo jen zbavení se jaderných zbraní. Neutralita v něm nijak zakotvena nebyla. Kdyby ano, měli jsme podle tvé ruské logiky již dávno zaútočit na Bělorusko, které se vzdalo jaderných zbraní stejným postupem a přitom už je dávno součástí Ruskem ovládaného paktu. Tak nešiř bludy!
A pokud jde o korupci, byla plně srovnatelná s Ruskem, jen na rozdíl od něj chyběl kápo, který to celé kryje.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina byla (je?) nejzkorumpovanější země Evropy. Ale to jen proto, že Rusko se do Evropy nepočítá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

aky spojenec USA ? mozno tak okupant

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Budapestskem memorandu nic o neutralite Ukrajiny nebylo. Ale i kdyby to tam bylo, tak Ukrajina byla a je neutralni.... Tedy zadny duvod k napadeni nebyl.

Navic, Rusko se v Budapestskem memorandu zavazalo branit Ukrajinu proti utocnikum. Misto toho, aby plnilo svuj prislib, tak Ukrajinu samo napadlo.

A uz leta jsou na Ukrajine (na Krymu) ruske vojenske zakladny. Tedy Rusko si rozhodne nemohlo stezovat. Zakladny melo na Ukrajine Rusko, ne USA, ci NATO.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Opět ti v tvých výblitkách musím vymáchat tvůj omezený mozeček, takže hezky přesně a po pořádku.

"Ukrajina není žádná "hračka," ale země napadená agresivní zemí s imperialistickými choutkami."

Imperialistické choutky na Ukrajině měly jen USA, za jejíchž podpory došlo k nelegálnímu státnímu převratu - FAKT. Hlavně že pořád blábolí o "mezinárodním řádu založeném na pravidlech".

"Ukrajina není země dokonalých lidí, ale to taky nedává důvod ji napadat s cílem sebrat jí území a vraždit její občany."
Tím důvodem není existence nedokonalých lidí, ale šikana a zabíjení rusky i ukrajinsky mluvících, co nesouhlasili s banderovskými ukrajinskými vládami. Byli tam pozorovatelé ze Západu a tento konflikt potvrdili - FAKT.

"Krom toho, nacismus se aktuálně vyskytuje ve své čisté formě právě v tom Rusku, pokud ti ti "banderovci" tak leží v žaludku - a to ve formě velmi blízké tomu německému vzoru, včetně koncentráků, likvidace nepohodlných lidí a kultu války."

Tohle je tolik kravin, že vypíchnu jen tu největší. Banderovci neměli koncentrační tábory a zabíjeli mnohem horšími způsoby než nacisté - FAKT. Mrtví američtí novináři z ukrajinského vězení ti také utekli - FAKT.
https://echo24.cz/a/HRAuZ/zpravy-svet-kritik-zelensky-rezim-zemrel-vezen...
https://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/lzi-o-hrdinech-z-oun-upa-jak-b...
Knížky z odkazu si můžeš zakoupit, ty nedouku jeden.

"A když už musíš šířit tuhle nacisticko-komunistickou propagandu, zvol si k tomu nějaký vhodný web, např. facebook a nezasírej to tu tímhle off-topic lživým odpadem a falešnými argumenty."

Lživý odpad tady předvedli ti, na které reaguji a narozdíl od nich jsem dal i pádné důkazy pro svá tvrzení a ne jen jako oni jen ty tvoje a jeho lži. Proč jen útočíš a nevyvrátíš moje uvedené argumenty o skoro-dúchodcích? Protože víš, že je to pravda, kterou si můžeš ověřit třeba i z amerických zdrojů, ale je to pro tebe tak nesnesitelná pravda, že ji musíš jako pštros ignorovat? Čti víc amerických zdrojů, ti nejsou tak zaslepení jako ČT nebo ukrajinské.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ja sorry, ale PL a Echo jako solidní zdroj, jo? Ts, ts, ts. :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proč útočíš na zdroj, když podstata toho zdroje čerpá z knížek, které jsou uvedeny jako zdroj v diskuzi? I kdyby ten článek byl na penthouse.com, tak je relevantní, protože odkazuje na knížky/zdroj informaci. Kromě toho tato zvěrstva nejsou zaznamenána jen těmito dvěma zdroji.

Echo už je taky nějak mimo oficiální linii, že se na něj nesmí odkazovat? Koupili ho Rusové nebo Číňani?

Fakt se zamysli, jak argumentuješ a na jaké malichernosti v mé argumentaci se zaměřuješ - pak ti utíká podstata.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A kde beres jistotu, ze ty knizky obsahuji pravdu? Ja si mohu vytisknout desitky knizek s blaboly typu plocha zeme, duta zeme, iluminati, jestirci, zidobolsevici, nostradamus, sionske listy a tak.

Budes to povazovat za realitu?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud zpochybnujes echo24 jako periodikum, ktere ma jako jedna z mala trochu vyvazene zpravodajstvi, tak by mne zajimalo, co je "solidni zdroj".. Rude Pravo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu, protože ECHO24 často otiskuje i jasně pro-ukrajinské postoje. Dneska každý kdo nežere jen ČT je onálepkován. Mají to ti naši cenzoři ale těžké, už se jim to hroutí...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To není o tom žrát ČT, ale mít střízlivý pohled na situaci. Pokud považuji Rusko za agresora, tak jsem konzumentem ČT? A co když nemám televizi, co mi řekneš potom?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Echo24 je stejná žumpa jako Parladementní dřísty. Mají stejného vlastníka (čínský Tencent), stejný směr, stejný záměr, liší se jen respektem k intelektu čtenáře. To máš úplně stejné jako iDnes, pana "nemajitele" na kterém se nedočteš nic podstatného o jeho nejpalčivějších kauzách, nebo až se zpožděním, kdy už je na světě damage control procedure.
A kupodivu to "rudé právo" dnes patří Seznamu, tedy Ivu Lukačovičovi. To je člověk, který si jede svůj úspěšný byznys a nemá potřebu brát státní zakázky. Takže jo, Novinky a SeznamZprávy jsou dnes jeden z nejlepších zdrojů informací, včetně investigativní žurnalistiky... na rozdíl od naprosto upadlého iDnesu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta tvá "fakta" jsou lži od začátku do konce. Ale s pitomcem tvého kalibru ztrácet čas nebudu, nemá to cenu a je zbytečné plýtvat časem na někoho, kdo je přesvědčen autosugescí o svých lžích, že jsou pravdivé.
Tak snad jen k těm důchodcům: data z rozpočtu a ČSSZ si můžeš dohledat. Už dnes tvoří důchody více než třetinu všech výdajů rozpočtu a do budoucna porostou dále. Nicméně to také neznamená, že stát může vyplatit všechny své příjmy jen na penze. A problém (nejen) této země je v tom, že kdejaký šulínek co má "kvalifikaci" ve formě díry do prdele si může na inetu pouštět pusu na špacír s těma svýma smyšlenýma pohádkama co rozesílají ruské zdroje.

to jsem se zase úplně zbytečně rozčílil nad lidskou blbostí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš ale nechápavý hlupák. Ti důchodci se týkají Ukrajiny - psal jsem o odvodech skoro-důchodců a ty do toho zamícháš naše důchodce - ty máš fakt dost...

Ono to bude jako s tou diskuzí, kde si se vytrvale a pod tíhou nezvratných důkazů ztrapňoval svým autosugestivním tvrzením, že tvoje auto žere při konstantních 50 km/hod více, než při 80 km/hod (nebo nějaké jiné vyšší rychlosti už přesně nevím), což jaksi odporuje základní fyzice a konstrukci asi všech aut na světě a zcela jistě tvému modernímu dieselu.

Jsi ignorant a omezenec co neumí uznat svojí chybu. Rozčilovat se tedy můžeš jen při pohledu do zrcadla.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přiznávám, že jsem tvé zvratky nedočetl do konce.
O odvodech starších ročníků šly informace dokonce i na té ČT "plné propagandy" :-) Jen k tomu bylo i vysvětlení, že si nechtějí nechat jako první odstřelit svou mladou a perspektivní generaci.

Jinak by mě ještě zajímalo, proč zrovna 50 km/h je podle tebe optimálních, proč ne třeba 30? nebo 10? :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta perspektivní generace jim dávno zdrhla, protože narozdíl od blábolů na ČT neradi umírají za Americký vojenský průmysl. Teď ji chtějí z mnoha zemí násilím nahnat zpět do mlejnku na maso, status uprchlíka a jejich práva je vůbec nezajímají.

Přečti si co jsem napsal a zapoj mozek - nikde netvrdím, že přesně 50 km/hod je ta nejefektivnější rychlost pro všechna auta. Tvrdím (a tvrdil jsem), že neexistuje auto, které by při 50 km/hod žralo víc než třeba při 70 km/hod a to je něco úplně jiného. Význam technicky laděného textu tvůj mozek nedokáže pochopit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

aneb další lži a polopravdy, které mají omluvit tvé šílenství. Jako by Kazachstán nebo Gruzie nebyly plné uprchlých Rusů, přesto jsem nikdy a nikde nenapsal, že rusákům zdrhli odvedenci, protože to obecně není pravda (ale je s podivem, že tohle jsi nikdy nekomentoval). Tvá rétorika připomíná Babiše a zřejmě nikoli náhodou.
Co se spotřeby týká, nenapadlo tě, že by mohla být třeba podobná, protože otáčky motoru jsou stejné/podobné? A kdy spálíš méně paliva, když stejnou trasu jedeš hodinu nižší rychlostí, nebo necelých 40 minut vyšší rychlostí? Obě rychlosti mi točí okolo 1500 otáček, což je těsně nad volnoběhem, jen v prvním případě je to 5. stupeň, ve druhém 7. nebo 8. stupeň. Ale budeš asi v zajetí motorů typu VAZ2101 :-D :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Americký vojenský průmysl v tom nemá co dělat, kdyby Rus Ukrajinu nenapadl, Američan nedostane za zbraně ani korunu. Čím déle bude Rus okupovat Ukrajinu, tím více peněz dostanou Američani a i jiní. Ale hodně peněz tam posílají lidi samotní, viz web Zbraně pro Ukrajinu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tynyte, kdo tu psal o ukrajinských příspěvcích? Mirda to nebyl!
Ano, bylo by ideální, kdyby to tu nikdo nepsal a když jo, aby na něj nikdo ani Mirda nereagoval a tys reagovat nemusel taky!
Jinak ale co tu píše Mirda jsou většinou ověřitelné informace, takže se místo nesmyslných debat běž doučit jinam.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mirda píše naopak propagandu. Ta se samozřejmě zakládá na tom, že kolem jedné ověřitelné informace naservíruju složku mnoha lží.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Buď konkrétní a dej jsem citaci těch lží. Nebo se raději nezapojuj do diskuze, když tohle nedokážeš.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tahle tvá lež: "Tím důvodem není existence nedokonalých lidí, ale šikana a zabíjení rusky i ukrajinsky mluvících, co nesouhlasili s banderovskými ukrajinskými vládami."
Na Ukrajině nikdy nebyla žádná banderovská vláda. Oba dva prezidenti i parlament a vláda byli zvoleni v normálních volbách, mimochodem mnohem svobodnějších než v Rusku a nikoliv za žádnou "banderovskou" stranu.
A pokud jde o to zabíjení, to zahájili "zelení mužici" jinak vojáci Ruska vyslaní na Ukrajinu. Přečti si, co píše ruský geroj Strelkov, ten se tím sám chlubí. Obrana země proti agresi ze zahraničí není zabíjení lidí nesouhlasících s vládou.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"Na Ukrajině nikdy nebyla žádná banderovská vláda. Oba dva prezidenti i parlament a vláda byli zvoleni v normálních volbách, mimochodem mnohem svobodnějších než v Rusku"
Lež.
https://www.huffingtonpost.co.uk/david-morrison/ukraine-willliam-hague_b...
Kdy byl v Rusku naposledy takto protiprávně odvolán prezident?
https://forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/
Pomníky Banderovcům staví na Ukrajině snad Rusové nebo mimozemšťani?

"A pokud jde o to zabíjení, to zahájili "zelení mužici" jinak vojáci Ruska vyslaní na Ukrajinu."
Myslíš ty z Krymu? Tam moc zabíjení nebylo, z nějakého tobě nepochopitelného důvodu většina lidí z Krymu chtěla být raději součástí Ruska než banderovské Ukrajiny, takže odpor obyvatelstva byl a je minimální. Ostatně jinak by Krym Rusové nezískali tak lehce, že ano...

"Obrana země proti agresi ze zahraničí není zabíjení lidí nesouhlasících s vládou."
Píšu o ostřelování východních okresů Ukrajiny, které se chtěli od Ukrajiny celkem logicky odtrhnout, protože nikdo nechce být ve svojí zemi šikanován za svůj rodný jazyk. Alej andělů atd.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A vidíš, zase lžeš dál. Odvolání prezidenta bylo součástí převratu, po něm ale následovaly svobodné volby. Mimochodem ten prezident měl být souzen za vlastizradu za smlouvu, kterou s Putinem uzavřel. A než byl odvolán, zdrhnul za svým chlebodárcem do Ruska :-)
Zelení mužici byli po anexi Krymu posláni na Donbas. Nedělej, že o tom nevíš a že ti jméno Strelkov/Girkin nic neříká. Byl to v té době samozřejmě nikým nezvolený představitel separátu z Donbasu. Oni tam začali s dobýváním radnic, kde byli přítomni zástupci místních, ne úřednící z Kyjeva. Oni začali útočit na Ukrajinu ve snaze rozšířit takto ukradená území. Donbas by se sám nikdy odtrhnout nechtěl, taky tam byl celý březen a ještě část dubna klid - než nastoupila tato ruská sebranka.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ano, a ten převrat nebyl legální. Bingo.
Svobodné demokratické volby vyhrál Zelí, protože narozdíl od agresivního Porošenka sliboval, že nebude eskalovat konflikt s Ruskem a že ho urovná, místo toho poslal na východ další dělostřelectvo co střílelo i na civilisty, což je ukrajinská tradice. Než taková "demokracie" to jednoznačně raději polodemokratický styl Číny.

"Donbas by se sám nikdy odtrhnout nechtěl, taky tam byl celý březen a ještě část dubna klid - než nastoupila tato ruská sebranka."

Koukni se na výsledky mnoha voleb na Ukrajině. Proruské strany vítězily na východě a je to přirozené, protože jen masochista by na Ukrajině volil ty protiruské strany, když sám mluví rusky.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Převrat byl interní záležitostí země, ty troubo. To není žádný důvod pro ruský vpád. A převrat navíc následoval potom, co Janukovič provedl svůj převrat - jeho vláda tři roky připravovala dokumenty o spolupráci s EU, které se on rozhodl po jednom Putinově telefonátu nepodepsat a místo toho se zavázat nesmyslnou půjčkou u Putina.
Na Ukrajině nikdy nebyla strana, která by chtěla oddělení východu od Ukrajiny a připojení k Rusku. A ani když na Ukrajině vládly proruské strany, nikdy neratifikovaly vstup do SNS nebo jakéhokoliv jiného spolku s Ruskem. Věděly proč. A proto taky zelení mužici museli na Donbase útočit nikoliv na představitele Kyjeva, ale na místní samosprávy. Jako jeden z prvních byl odstřelen starosta Doněcku. Proč asi?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

nehledě na to, že Janukovyč byl zcela jasně ruský maňásek, který své vazby prokázal jak tím, že se snažil násilně potlačit demonstrace po ruském způsobu (včetně provokací a odstřelovačů střílejících po neozbrojených lidech snažících se zachraňovat postřelené), tak tím, že když už viděl, že prohraje, tak utekl ke svým pasákům do Moskvy.
Tohle ovšem rudá vločka Mirda nikdy nepřizná.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nenech se vysmat...

Vsude po Rusku stoji sochy zlocincu a masovych vrahu Stalina a Lenina. Lenina dokonce maji jiz 100 let nalozeneho v laku a lide se na nej chodi divat....

Stalin uzavrel s Hitlerem pakt, rozdelili si Evropu a pak SPOLECNE napadli Polsko. Tim OBA SPOLECNE zahajili 2. svetovou valku. Naciste rukou nerozdilnou s komousi. Rusove v polske Katyni povrazdili tisice polskych dustojniku. A Rusko take pred valkou porusilo zbrojni embarga a pomohlo Hitlerovi vyzbrojit Nemecko.

Rusko ma na rozpoutani 2. svetove valky minimalne stejny podil, jako Nemecko.

Misto toho, aby Rusove zalezli do kanalu a zpytovali sve svedomi, tak se biji do prsou, jak to Nemcum nandali. Nebyt toho, ze Hitler udelal chybu a nakonec napadl i Rusko, tak by svet vypadal asi dost jinak...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Sochy Stalina a Lenina mají i v jiných státech. Vnímáš to tedy dost zkresleně, protože dle tebe by byli masoví vrazi i američtí prezidenti (války, podpora fašistických režimů v jižní americe atd. atd.), a snad všichni carové a králové světa.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_statues_of_Vladimir_Lenin

Polsko bylo napadeno nejdřív Německem a až když bylo polomrtvé, tak si SSSR vzala ze strategických důvodů, které chápal i fanatický antikomunista Churchill, ten zbytek.
"On the Soviet side it must be said that their vital need was to hold the deployment positions of the German armies as far to the west as possible, so as to give the Russians more time for assembling their forces from all parts of their immense empire. They had burnt in their minds the disasters which had come upon their armies in 1914, when they had hurled themselves forward to attack the Germans while still themselves only partly mobilized. But now their frontiers lay far to the east of those of the previous war. They must be in occupation of the Baltic States and a large part of Poland by force or fraud before they were attacked. If their policy was cold-blooded, it was also at the moment realistic in a high degree".

Kromě toho si prostuduj, které země souhlasili se zničením Československa a které ne. SSSR se narozdíl od západu nemá za co stydět. Také by to chtělo si prostudovat dějiny Polska trochu víc podrobněji, než z učebnic dějepisu pro ZŠ. Polsko nebylo žádný beránek a zrovna Češi by se ho kvůli období kolem druhé světové neměli zastávat.

Není zač, rád lidem rozšiřuji jejich obzory.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Mirda si jako správná rudá trubka vybere jednu informaci, na které postaví své lži a pak celý tento konstrukt vydává za "fakta."

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Co auto, pořád ti žere při 50 km/hod víc než při vyšší rychlosti nebo ses už konečně naučil řadit? Jinak raději budu rudá trubka než korporátně-fašistický vlastizrádný ignorant, který svými názory poškozuje ekonomiku svojí země, ale svět není černobílý, takže 100 % komunista nejsem a uznávám chyby toho režimu, ale i plusy.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

plusy? daj 3

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za mě řadí automat. 😀
A pokud jsi to doposud nepochopil: spotřeba PHM není nic lineárního. To lze prokázat prostou limitou rychlosti jdoucí k nule a naopak k nekonečnu, rudý pluse.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nepopírá, že to není lineární, tímpádem např. při rychlosti 30 km/hod může u některých aut docházet k vyšší spotřebě než při 50 km/hod, ale které auto má při 50 km/hod větší spotřebu než při 80 km/hod? Žádné ty ignorantskej nedouku, tak buď rád, že za tebe řadí automat, protože seš nejen mentální, ale i praktický lempl a s manuálem bys zničil motor i převodovku.

Do toho, napiš jaké přesně máš auto (převodovka, motor, ročník) a já si dám tu práci, že ti ty údaje najdu. Už minule jsem ti do diskuze dával spoustu důkazů toho, že žádné auto nemá při padesátce vyšší spotřebu než při vyšších rychlostech (pokud majitel není kretén a umí řadit resp. nastavit stejný režim automatu při obou situacích), ale ty si jako ignorant pořád mlel svou - to tvoje auto je asi nějaké naprosto mimořádné a exotické, vyráběné v limitované edici 100 ks a s aktivní aerodynamiku, která vysune brutální křídla při pade a pak je zasune.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co nejake Ferrari? Nebo formule 1?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Silniční Ferrari? To IMHO ne, ale klidně se nechám poučit.
Diskuze je o běžnějších autech a ne 12válcích apod.

F1, rally atd. - tam je to možné, fakt nevím a nechce se mně hledat jaké mají převodovky a jak naladěný motor.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty převodové stupně jsou naladěné na nějaké rychlosti i u normálních aut. Takže po změně buď bude chcípat (nejede) nebo se vytáčet (vyšší spotřeba). Až elektroauta tohle neřeší, ta maj jen jeden převodový stupeň.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a co potom taky Afganistan, Irak, Syria, Libya .....
Na agresora sankcie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak na okraj ti doporucuji zamerit pozornost na rok 2014 a 2009.
Ona historie Ukrajiny fakt nezacala pred dvema lety. Muzici si okopavaj kotniky 20+ let...
Ted se akorat zacali mlatit po hlavach. Az zacnou skutecne valcit, tak to poznas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono ani v tom roce 2014 a 2009...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo, krajina zaslubena chce riesit vymysleny banderovsky rezim na cele so zidom, s takymito dobrovolnikmi :)
http://america.aljazeera.com/articles/2013/11/4/russian-nationalunityday...
surodenci Krasnolutski pred cca rokom v skupine Wagner
https://twitter.com/lokutus/status/1503375135532888067/photo/1
otec zakladatel Wagner group
https://twitter.com/lokutus/status/1503375146412818433/photo/1
rusky zajatec zajaty pri Mariupole
https://twitter.com/EuromaidanPress/status/610133152862867458/photo/1
skus radsej drogy, tie su lepsie nez tie hovna ktore konzumujes na internete

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hmm...this page doesn’t exist. Try searching for something else.

Jinak u těch ostatních - LOL. Chceš abych sem dával videa toho, co dělají ukrajinci?

Když dám na jednu misku vah tetování Utkina a dalších exotů v ruské armádě a na druhou misku oslavování banderovců oficiálním způsobem ukrajinskou vládou, tak ta ruská miska vyletí rychle do oblak. A vo tom to je...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Aby sa to krasne zhrnulo a bolo jasne. Ukrajinu by nikto nemusel podporovat a mohla by si ist svojou cestov keby ju Rusko nenapadlo. To je FAKT. To musis uznat. Teraz si daj s hlavicky akoze nasilne odvody a podobne a daj to do roviny krajiny ktora sa brani. Ak by nezautocilo Rusko nebola by vojna a teda ziadne odvody nie? To je FAKT. Ak mas tie kecy o banderovcoch tak potom smola na Slovensku bol Tiso a preto je tu kazdy fasista? U Vas napr. Ladislav Kobsinek. Atd.. tieto kecy si 21 storocy odloz niekam na SCRUM meating tam to ocenia. Ked sa ides bavit o historii a prave na uzemie. Kde je hranica ze si povieme dobre toto je fer? Povies Ukrajina bola volakedy Rusko ano ale este pred tym to bolo naopak. To mas ako so Slovenskom. Madary placu ze Rakusko-Uhorsko to bola krajina a im historicky patry vsetko naokolo. A preco nejst dalej do casov Velkej Moravy, to by bolo naopak Budapest je Slovenska. Atd... Kazdopadne faktom zostava ze agresorom je Rusko. Rusko moze vojnu skoncit za minutu. Kecy o denecifikaciach a podobne sr*cky to je pre debilov.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ááá další idiot co musí trvat na svojí idiocii, protože si myslí, že to je chlapáctví. Minule jsem ti napsal, ať sem dáš odkazy na to, že jsem scrum master a nebo už konečně držíš svojí psychoušskou papulu. Nic si nedodal, takže drž papulu. Svoje bludy řeš s psychologem.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

:-( Neviem, koľkokrát si bol na Ukrajine, ja tu pri hranici žijem a bol som tam x-krát. Píšeš hlúposti, fakt. Vážne skús koli sebe sa pozrieť na ten problém aj z inej strany, z iných zdrojov, troška porozmýšľaj a zistíš aj iné veci. Je mi veľmi smutno, že niekto píše takéto veci, keď zistíš lepšie informácie, budeš sa veľmi hanbiť sám pred sebou. Vidím, že o konflikte na Ukrajine vieš všetko, ešte si poštuduj aj hlbšie trocha, napríklad ako milióny Ukrajincov zahynulo najhoršou smrťou, hladom kvôli Moskve.... ako Rusi zabili viac svojich občanov / slovanov - 10-ky miliónov.... viac ako ich zabil Hitler..... a ďalej obhajuj Putlera.... https://sk.wikipedia.org/wiki/Hladomor_na_Ukrajine

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Radši už to nehulte, v kombinaci se sledováním ruSSkým médií to očividně rozkládá mozek. :-/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pocitové dlaždice

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Poslední odstavec - souhrně vyjmenováno, co všechno udělal Intel blbě oproti AMD, ale přitom zapomněl napsat to nejdůležitější, kromě jalového křemíku obsahuje Arrow Lake i výplň v podobě malých jader.
Teoreticky mohl být ten procesor poloviční, polovina materiálu, poloviční cena, prostě všechno lepší než AMD, ale prostě ne, Intel tam musí dát malá k ničemu jádra.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Těch malých jader se nezbavíme. Jenže zatímco u AMD má malé jádro 90 % výkonu velkého (nemůže boostovat tak vysoko, menší cache), tak u Intelu jsou Atomy na 50 % výkonu velkého jádra. Aby to nedopadlo tak, že u Arrowa velká jádra zrychlí více než malá, potom by už Atomy byly na 35-40 % výkonu velkého. Možná i to je důvod, proč se chystá 8+32 varianta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jseš fanoušek Intelu? :-) Protože ty malá jádra mají maximálně 20% výkonu.

U AMD je to stejné jádro, akorát na nižší frekvenci a s menší cache.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez malých jader by Intel zůstal v situaci, ve které se ocitl s Rocket Lake. Nemohl by si dovolit více velkých jader, protože jsou příliš velká a poměr křemík / výkon je špatný, takže by ta stávající musel dojit ještě víc a poměr spotřeba / výkon by byl ještě slabší. Intel nemůže a nebude vnímat malá jádra jako chybu, když jeho produkty po fiasku s Rocket Lake de facto vrátila na trh.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podstatné odlišnosti od Rocket Lake tu jsou.
Frekvence a architektura asi v pořádku, takže single, který u 4-8 jader zajímá většinu, by byl v pořádku. Dále nové instrukční sady a jejich nikdy nevídaný negativní vývoj díky použití atomů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prodeje ukazují, že více lidí zajímá celkový výkon než nové instrukční sady. Šestijádro bez malých jader si pořídit lze. Jak píšu, pro Intel jsou malá jádra darem z nebe a těžko čekat, že je bude vnímat jako chybu. Stačí se podívat na prodeje po vydání Rocket Lake a po vydání Alder Lake. Prodeje a příjmy jsou to, co Intel zajímá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No neznám jediného koncáka, který si kupuje procesor od Intelu. Jiná věc jsou firmy, psal jsem to tu, nové PC ke strojům od švýcarského i francouzského partnera byly 13700 a 13900. Tam se obávám, že budou kupovat Intel stále, ať tam prská cokoli. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

".. No neznám jediného koncáka, který si kupuje procesor od Intelu .."

Co místní "Hrdý sponzor Intelu" ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem myslel osobně a člověka, který neupadnul na hlavu. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád ignoruješ skutečnost, že Rocket Lake nebyl povedený z jiných důvodů než je absence atomů a že 6jádro raptor lake a raptor lake refresh bez atomů a s AVX-512 neexistuje, takže volba neexistuje.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nic neignoruju. Vysvětluju, co Intel vnímá jako podstatné (prodeje, příjmy) a co je pro něj druhořadé (okrajové požadavky zákazníka s atypickými preferencemi).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, jsem toho názoru, že vůbec netušíš, co Intel vnímá jako podstatné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Intel musí vnímat jako podstatné to, co vnímají jako podstatné jeho akcionáři. Pokud by tak nečinil, porušuje zákon. Dva největší držitelé akcií jsou Blackrock a Vanguard následování dalšími fondy a jinými finančními institucemi a ti všichni chcou peníze. Takže ano, je zcela jasné co Intel nejen vnímá, ale i musí vnímat jako podstatné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já spravuju jeden Comet Lake i7 8C/16T a furt není potřeba ten procesor měnit ani v herním PC, přitom se jedná o poslední Skylake ++++++ architekturu.
Pak to šlo u Intelu do kytek, Rocket Lake průser a následovaly atomové průsery.

Je problém Intelu, že má malá jádra moc malá a velká jádra moc velká. Mě jako zákazníka to zajímat nemusí, když máme AMD a to nic takového nedělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední tři měsíce jedu na 10700 vč iGPU. Nevím, co by mi mělo chybět, včetně skutečnosti, že v klidu to žere 25W. Oukej, během přehrávání 1080p YT videa to vyleze na 25,6W. A mimochodem, když k primárnímu DVI LCD zapnu ještě HDMI LCD, oboje přes iGPU, tak spotřeba PC stoupne z 25W na 25W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť píšu to samé, Comet Lake je poslední procesor Intelu, který je v pohodě. Ono, když ten procesor používáš maximálně na youtube, tak ani nepotřebuješ 8jádro a můžeš mít vcelku cokoli, ale pokud ten procesor potřebuješ používat na max a ještě navíc si platíš sám za elektřinu, tak potom opravdu nikomu z nás nezbývá než z těch procesoru založených na Skylake, to jest poslední byl Comet Lake, přejít na moderní Ryzeny, protože jejich užitná hodnota je mnohem větší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ďalšia zmena paradigmy u Intelu ohľadne využitia kremíku v chipe:
veľké jadrá (P-cores)
malé jadrá (E-cores)
žiadne jadrá (N-cores)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Intelu je celkem jedno, jak zkriplený procesor vytvoří. Amd nemá dost nasmlouvaných kapacit ho nahradit, teď navíc dostanec 8,5 mld USD dotaci od vlády na nové fabriky v USA a dalších více než 10 mld jako výhodnou půjčku ... To se to pak hospodaří. Proč by se nějak extra snažil. Lidi to stejně koupí, protože čím víc jader, tím víc adidas. A Pat už to jako CEO do důchodu nějak doklepe. A vláda si Intel padnout nenechá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, ono to má ještě jeden aspekt, drtívé většině uživatelů je fuk co mají za procesor. Oni to prostě používají a za 3 roky dostanou novou kovadlinku (work,) nebo to používají dokud to nějak funguje (home) a nic dalšího neřeší.
Gameři a PCMR je dnes už tržní nika - sice hlasitá a ochotná platit, ale reálně má smysl už jen jako výkladní skříň výrobce a "slyšitelný hlas" který trochu určuje směrování trhu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem nechápal, jak mohlo v naší zemi před druhou světovou válkou tolik českých lidí sympatizovat s nacizmem, šířit jejich propagandu a vyložené lži a vždy jsem si myslel, že tehdy prostě byli lidi nějací hloupí a dnes se to už nemůže opakovat. Bohužel to tak není a i dnes se mezi námi najde mnoho pomýlených jedinců, kteří papouškují Ruskou propagandu a zdůvodnění, proč je zabírání Ukrajinkého území, vraždění, únosy dětí a genocida správné řešení a že za to vlastně nese vinu někdo jiný. Předpokládám, že důvodů pro šíření podobných hloupostí bude více, ale vsadil bych se, že hlavním bude frustrace a mindrák z vlastního života a neúspěchů. Určitá část populace nemá sebereflexi a nedokáže si připustit vlastní selhání a tak potřebuje své mindráky svést na někoho jiného. Většinou na společnost, demokracii, kapitalismus a západ obecně, to je přece svět, ve kterém žijí. A tak začnou západ nenávidět a věřit všemu, co je jeho protipólem. V tomto případě je pro ně ideálním spojencem Rusko, které rovněž viní západ ze všeho zlého. A tak aby se pomstili společnosti, naštvali ty, kteří podle nich mohou za jejich neúspěchy a selhání, šíří Ruskou propagandu kudy mohou a lečí si tak své mindráky. Tihle lidé se nedají přesvědčit, protože oni nechtějí znát pravdu. Lidé typu Červíček, Pety a podobní jsou strašně nešťastní, frustrovaní a dokáží se s tím vyrovnat jen tím, že se spojí s nepřítelem toho, kdo je dle nich za jejich selhání zodpovědný. Chápu, že je velice obtížné vést racionální debatu tváří v tvář takové hlouposti a záplavě lží, ale je to to nejlepší, co se dá dělat. Pořád mezi námi žijí lidé, kteří se třeba o politiku moc nezajímají, nemají jasno ve faktech a mohou se snadno stát obětí dezinformací a právě kvůli těmto lidem, kteří často do diskusí nepřispívají, je důležité zachovat klid a neklesat v diskuzích na úroveň Ruské propagandy.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomen na Slovákistánce snajprika a Mira.
Jinak souhlas. V těch chorých mozcích je chápání rovnosti jako - mám se špatně, ostatní mají právo se cítit taky špatně. Nebo raduj se když sousedovi chcipne koza a ty žádnou nemáš.
Kdyby mohli, tak ti lidi budou taky krást ledničky a hajzly na Ukrajině a chválit se jak to těm USA a Banderovcum nandali.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

výborně napsáno

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co je to ta Ruská propaganda a jak ji poznám?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Český diplomat, ministr zahraničí a vysokoškolský učitel Cyril Svoboda onehdy v jednom rozhovoru říkal, že bychom stále měli mít na paměti, že demokracie se neurčuje tím, co si myslí vítězové, ale jak komfortně se cítí opozice a obecně menšiny ve společnosti.
V tomto smyslu je zřejmé, že demokracie není ani v Rusku a na Ukrajině, ale ani v zemích EU a v USA!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Už zase plkáš nesmysly. Děje se u nás na západě něco opozici? Neděje. Ta parlamentní plácá v parlamentě hodiny, ta neparlamentní vesele demonstruje. Zatímco ta v Rusku je buď vyhnána do zahraničí, nebo sedí v Gulagu nebo je mrtvá. Tak nesrovnávej nesrovnatelné. Jediné, co je zde pro opozici nekomfortní je, že není u moci :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co je to prosim dezinformace a kdo urcuje co je 'pravda'?
Ps: lide s nejmensi schopnosti chapat, mivaji casto nejvice jasno..
A jinak pisete historicke nesmysly. S nacismem u nas pred valkou sympatizovala nemecka mensina, duvodem bylo vetsinou na zacatku nacionalni citeni. S tim co se deje ted, to ma prd spolecneho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S nacismem sympatizovali Němci nejen kvůli svému nacionalismu, který utrpěl šrámy po 1. světové válce, ale hlavně proto, že první republika nedbala na rozvoj pohraničí, kde byli Němci většinová populace. Ti se cítili na druhé koleji a byli chudí - a to byl největší důvod k tomu, aby podporovali Henleina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemci v pohranici nebyli zase tolik chudi. Ale primarne at uz to bylo nacionalni identifikace nebo tuzba lepsich zitrku, je nesmysl, co psal autor, na ktereho jsem reagoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale on to nesmysl není, jen se podívěj na prvorepublikové spolky a dokonce strany, které se k fašismu hlásily. V druhé republice se pak měly šanci projevit. Za protektorátu už moc ne, Němci českými fašisty pohrdali. Zato na Slovensku svou moc rozjeli naplno.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kolaborace na Slovensku je jistá tradice očividně i dnes. Fico se zapíše do historie určitě. Ale asi jako Andrej Hlinka nebo Tiso.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tady jde ale o pocty pred anexi Nemeckem. Krome Henleinovcu, nemeli zadny vliv, pocetne jich bylo minimum. Vzdycky se najdou lidi takovy a onaci. Slovensko ok, to jsem opomenul, ale tam to taky neni cerno-bile.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V roce 1930 tady bylo 3 MILIONY Nemcu. Nemeli zadny vliv... Tak urcite. Henlein a jeho telocvikarsky krouzek SDP postupne s nejvetsim magorem K.H.Frankem (ktery jeste navic zinscenoval svoje napadeni četníky) meli prime rozkazy od Hitlera aby ČSR byla rozbita. A rodice nemeckych deti kteri tady byli a odmitli clenstvi v SDP nebo NSDAP meli skoncit v lagru a prijit o veskery majetek. Byla tu i docela dost "smisenych" manzelstvi Nemcu a Cechu. relevantni cisla se moc dohledat nedaji, protoze i ten Cech / Ceska se pak vydavali za Nemce aby to hned neprasklo.
Pred zabranim Sudet tady bylo pres 700 000 registrovanych Nacku loajalnich 3. Risi.
Jsi uplne mimo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj, potvrzuju. Všichni Němci, kteří nebyli pro Hitlera, nebo dokonce pracovali pro československý stát, byli během války minimálně ve vězení a ostatně i před rokem 1938 jim šlo o život.

A rozhodně jich nebylo málo, když byli organizováni v RW a SOS a bojovali s Freikorpsem...
https://www.valka.cz/10992-Republikanische-Wehr

Jenže tohle se soudruhům po válce moc nehodilo, a tak se o tom až na výjimky mlčelo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak to mas to same s osvobozenim Plzne a Molotov-Ribbentrop :))
Tady se tolik veci nehodilo. Jeste je zajimava informace je, jak USA krmila doslova SSSR svyma konzervama a vojenskou technikou a know - how.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"V roce 1930 tady bylo 3 MILIONY Nemcu. Nemeli zadny vliv."
.. ja nemuzu za to, ze nechapes to co je tam napsano a vezmes si z toho uplne neco jineho a pak odpovidas uplne na neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, víš co? Naše rodina tu v "sudetech" žije po staletí, tak se mi nesnaž vysvětlovat co jak bylo.

Tady máš abstrakt a dokument: https://edu.ceskatelevize.cz/video/7835-sudety-ve-20-a-30-letech-20-stoleti

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Hele, víš co? Naše rodina tu v "sudetech" žije po staletí, "
.. hele vis co, ja jsem narozeny 10km od sudet, tak si ty moudra nech laskave ;)
Jedn z mych rodicu dokonce za valky v sudetech nucene slouzil a na gymplu jsem chodil s nekolika "sudetaky" (rodin neodsunutych po valce) do tridy.
Chudi bylo tenkrat spousta lidi. Si vzpominam, jak mi moje mama rikala, ze kdyz byla mala, chtela hrozne banan. Jeji rodice na to nemeli a to v sudetech nezila.
Tak a ted mudruj 'sudete'..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"kdo urcuje co je 'pravda'?"

Lol. Jako fakt, toto je konec vzdělané společnosti a počátek idiokracie. Idioti nepotřebují ověřitelnou pravdu, jim stačí názor a prohlásí ho za pravdu a "FAKT" viz červíčkovy hovadiny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, je doba postfaktická, která generuje "fakta" z pocitů a dojmů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To si pleteš, fakta jsou to, co se stalo. Naopak dojmy sem neustále tapetuješ ty.

Fakt je například to, že použití zbraně proti člověku, člověka zraní nebo zabije. Proto podpora dodávek zbraní je podporou zabíjení lidí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně a až se bude holka bránit znásilnění, tak to je taky násilí proti chudákovi útočníkovi a neměla by to dělat. A ještě aby se bránila zbraní, mohla by násilníkovi ublížit nedejbože nějak vážně.

Pro ty méně chápavé, či přímo natvrdlé, sarkasmus. Ukrajina měla dostat mnohem více zbraní a hned na začátku konfliktu. Nemuseli jsme se dočkat toho zamrznutí, co je nyní.

PS: Podle zm*da pejskova už jsou prý ve válce, protože ukrajina útočí na oblasti, které rusko anektovalo. Jestli je nějaký stát fašistický, dobyvačný a imperialistický, je to rusko.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-pro-nas-uz-je-to-valka-u...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

https://forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/

Fakta nebo opravdu věříš tomu, že to je lež? Kvůli takové svoloči chudne celá EU. Není jediný důvod to popírat. Teda jeden důvod mě napadá - oblíbený virtue signaling zmasírovaných blbečků.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A v americe bijí černochy ...
Bandera nebyl černobílá postava, to ale ani Žižka. Znamená to, že zbouráme pomníky Žižky a budeme o něm mluvit jako o vrahovi?
Tohle je klasické prorusácké odvádění pozornosti. Rusko je agresor a Ukrajina i se svými chybami je demokratická země, která se brání všemi dostupnými prostředky. Všechno ostatní jsou kecy hospodských politologů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co dělal Žižka ve svojí době tak strašného? Nezapomeň, že soutěžíš s tímhle.
https://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/lzi-o-hrdinech-z-oun-upa-jak-b...

Ukrajinská demokracie? Američané určují kdo bude soudcem, prokurátorem, politikem a kdo je odvolán. Mluvil jsi aspoň jednou v životě s nějakým Ukrajincem? Já ano a musím se ti akorát smát. Neexistovalo období, kdy bych raději žil na Ukrajině a ne v Rusku, pokud by tedy byla volba jen tyto dva státy. Jakou mají na ukrajině opozici? Jaké mají svobodná média? Jsi komik.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je vytrvalý proud polopravd a hoven.

Ale těší mě jedna věc. Zatím všechny prorusáky, které jsem potkal, byli 50+. Takže v pohodě, povymíráte a bude pokoj. Moje a mladší generace už to budou muset poslouchat čím dál tím méně. Díky Bohu.

PS: Žižka, v souladu s dobovou tradicí, nahnal obyvatele vesnic do stodoly a tu nechal zapálit. Tehdy to dělal každý druhý, ale představa upálených žen a dětí úplně nezapadá do běžného soudobého pojetí hrdinného rytíře.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přidej si do své statistiky jednoho 50+ důchodce, co rusáky moc nemusí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám,že všichni 50+ jsou prorusaci,ale že zatím všechny prorusaky co jsem potkal,byli 50+. To je rozdil

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to složitější. Spousta 50+ pamatuje socialismus a ruskou svoloč zde usídlenou v rámci "dočasného pobytu". Pokud nebyli komunistickými dítky, tak je nesnáší. A pak tu máš zas mladé levičáky a zelené, co věří každému bludu, hlavně když je v něm fuj USA, fuj kapitál. A takové tu máme.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"a ruskou svoloč zde usídlenou v rámci "dočasného pobytu".
.. ty mas bud silne mezery v historii a nebo ji rovnou zamerne uz dokonce menis. Ono soucast te "ruske svoloce' byli i ostatni narody tehdejsiho Sovetskeho svazu. Tudiz tady museli byt 'usidleni' i Ukrajinci, a dalsi narody v ramci socialisticke vypomoci. Ale treba ve tvem 'progresivnim mysleni', zde byli pousteni jen 'cistokrevni' potomci Matky Rusy :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Klasická ukázka mlžení. Kdo tomu velel? Moskva. Ne Kyjev, Ne Alma Ata.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. A jak tvá "fakta" korelují s mrtvými civilisty v Buči nebo Irpini, v době, kdy jsme žádné zbraně Ukrajincům nedodávali? Není to třeba tak, že nedodáváním zbraní podporujeme zabíjení Ukrajinců?

Anebo jsi trochu zhavaroval se svou chcimírskou logikou?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Buča není prokázaná. Já fakt nevím čemu mám věřit, protože ukrajinci poslední rok lžou častěji než rusové a v době Buči to bylo vyrovnané.

Při řízeném odsunu vojáků z daného území stačilo ty mrtvoly naházet do aut a nic by se nestalo. Proč by tam rusové ty mrtvoly nechali, když věděli, že to bude mediální průser? Přitom stačilo tak málo - jeden chlap, pár hodin práce a jedna např. civilní dodávka a žádná aféra by nebyla. Nemusím snad dodávat, že armáda má mnohem víc prostředků než dodávka a jednoho chlapa.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Až na ty čerstvý masový hroby ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spálení, náklaďáky, kvalitní normálně nedostupné chemikálie - armády má takové možnosti. Nějakých 300 mrtvol není problém.

Třeba tohle jsou důkazy, které by žádný soud nemohl brát vážně. Samé nepřímé a nekvalitní. Ukrajinci měli dost času aranžovat a mrtvol mají taky dost, takže nějaká modrá mikina je LOL důkaz.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nove-dukazy-o-masakru-v-bu...

Kromě toho podobné masakry nejsou nic, co by se mělo brát moc vážně. Nejvíc mrtvých je jinde. Odsuzuji američany za zbytečnou válku ve Vietnamu, agenta orange, ale neodsuzuji je za masakry v my lai, protože to jsou selhání skupinek jednotlivců, která jsou častá a pochopitelná (stres + velké množství lidí, takže někdo vždycky selže).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, koľkokrát si bol na Ukrajine, ja tu pri hranici žijem a bol som tam x-krát. Píšeš hlúposti, fakt. Vážne skús koli sebe sa pozrieť na ten problém aj z inej strany, z iných zdrojov, troška porozmýšľaj a zistíš aj iné veci. Je mi veľmi smutno, že niekto píše takéto veci, keď zistíš lepšie informácie, budeš sa veľmi hanbiť sám pred sebou. Vidím, že o konflikte na Ukrajine vieš všetko, ešte si poštuduj aj hlbšie trocha, napríklad ako milióny Ukrajincov zahynulo najhoršou smrťou, hladom kvôli Moskve.... ako Rusi zabili viac svojich občanov / slovanov - 10-ky miliónov.... viac ako ich zabil Hitler..... a ďalej obhajuj Putlera.... https://sk.wikipedia.org/wiki/Hladomor_na_Ukrajine

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A pak kdo tu má solidně vymyto... Occamova břitva, Mirdo, říká ti to něco?

K těm tvým čím dál šílenějším teoriím: Kromě faktu, že z Buče i Irpini museli "vaši" zdrhat tak trochu "narychlo" je tu ještě další, opět validní a racionální argument: proč by to tahle horda sibiřských nájezdníků dělala, když nesbírá ani své padlé a nechává je ležet na poli (protože tak nemusí rodinám pozůstalých vyplácet peníze?)
A pak by mě ještě zajímalo, jak jsi to myslel s tím jedním chlapem a dodávkou? To jako že za pár hodin poklidí ty desítky/stovky těl? Ty jsi fakt magor. A nezapomněl jsi, že rusáci pod ta těla dávali odjištěné granáty? I na to existují důkazy.

A že jsi schopen taková zvěrstva obhajovat, relativizovat a popírat? Co na to říct? Třeba že jsem většího zmrda už dlouho neviděl?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je otazka. Zabiti cloveka, ktery chce masove zabijet zachrani dost zivotu. Tedy dodani zbrani muze zachranit zivoty, ne je ubrat.

Zabijes jednoho, ale zachranis jich treba 100. Vysledek je plus 99.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Putin jasně řekl, že žádná Ukrajina neexistuje. A hned po invazi v ruském státem řízeném tisku vyšel článek, že Ukrajinu je třeba deukrajinizovat. že je naprosto správné, když i civilisté pocítí násilí, protože tím, že podporovali západ, zradili Rusko. Že je potřeba současnou inteligenci vyhladit, protože se odklonila od Ruska. Tedy standardní nacistický postup, pro nás Němci chystali to samé. Takže jsou mnohem menší ztráty, když umírají vojáci na frontě a tím brání invazi než nechat ruskou svoloč obsadit zem, když mají takovýto program.
Podle stejné "mírové" logiky se SSSR taky neměl bránit, západní spojenci je neměli podporovat a měli Hitlerovi kapitulovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina existuje, Ukrajinci neexistují!
Kam přišel praotec Čech a kde rozložil svůj tábor, co myslíte? Nebudu vás napínat, přišel na místo, které se později stalo městem Praha.
Kam přišel praotec Rus a kde rozložil svůj tábor? Ha! Do Moskvy že jo? :-D :-D :-D Zklamu vás, je ověřitelný fakt, že založil město Kyjev.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ak si pozrieme mapu ZSSR zistíme, že je na nej jasne vyznačená Ukrajinská sovietska socialistická republika /USSR/, ktorá bola jednou zo zväzových republík. Dňa 30. decembra 1922 podpísala Ukrajinská SSR Zmluvu o vytvorení ZSSR, čím sa stala spolu s Ruskou SFSR, Bieloruskou SSR a Zakaukazskou SFSR zakladajúcim členom Sovietskeho zväzu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je ale dobrej blábol, takovýmito pohádkami si všechno vysvětluješ? Tak pro IQ dítěte možná dobrý.
Když už jsme u toho, tak ten tvůj praotec Rus nikam nepřišel, Slovani tam žili už předtím. No a pak máš jistou díru, že. Tato Kyjevská Rus byla zničena Mongoly a 200 let žádný stát neexistoval. Pak začalo bobtnat na východě jisté moskevské knížectví, zatímco Kyjev a okolí měli mnohem blíž k Polsku. Čili ta situace je asi podobná, jako když u nás byla nejdřív Velká Morava, ta se pod nájezdy Maďarů rozpadla, vznikly z ní Čechy a Slováci zůstali pod Maďary 1000 let a pak se na chvíli spojili s námi. A podle té tvé logiky bysme je teď měli obsadit, protože přece máme společné předky. Národy nevznikají nějakými praotci, ale společnou historií. Ukrajinci a Rusové se dávno rozešli a jsou to dva samostatné národy, tak jako my a Slováci nebo třeba Němci a Holanďani. Jen carové to nechtějí chápat.
Jinak existenci Ukrajinců nepopíral ani SSSR, dokonce ani carský režim, který je ale utlačoval stejně jak Maďaři Slováky... Takže Putler zjevně vykládá nějakou alternativní historii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Typickej blábol, který má cíl jediný, znedůvěryhodnit pisatele ověřitelné pravdy.

"A podle té tvé logiky bysme je teď měli obsadit, protože přece máme společné předky."

Tohle je typický, ty chceš obsazovat Rusko, já nechci obsazovat nikoho!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi opravdu hlupák nechápající ani psaný text. Já tvrdím, že podle tebou prezentované logiky bysme my měli obsadit Slováky. Ne, že to chci. A necpi tam Rusko. A jinak jsi žádnou ověřenou pravdu nenapsal, protože Kyjevskou Rus nezaložil žádný praotec Rus, ale s největší pravděpodobností Vikingové :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne si zapomel napsat jednu velmi dulezitou vec. Ze cela historie jsou v podstate domnenky, zalozene na stripcich informaci, ktere se nekde nalezli. Nikde se neda overit, jak to ve skutecnosti bylo, protoze vsechno se odviji jen od toho, co se dochovalo. Pokud se informace o necem nedochovala, tak o ni historie nevi. Stejne jako nelze overit, ze neexistoval nekdo jako "Praotec Cech', ktery mohl existovat. Smaozrejme jmeno a veci, ktere se mu prisuzuji, opet nikdo neni schopen prokazat, nicmene ani vyvratit. Ono je problem historicky ukazovat, co se udavalo byt jen par set let zpatky, natoz pa tisic let. Co bylo pred tim, v principu nevi nikdo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stovky let nic není. To už je historie, kterou si jako lidstvo celou zapisujeme. Stačí porovnat zapsané informace různých zdrojů a vykopávky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je sice castecne pravda, nicmene je to porad polovicata teorie, ktere ale ma k plne realite daleko. Pokud budes mit dochovany zapis, treba kroniky nejake obce, tak budes vychazet, ze to co je tam zapsano je 'pravda'. Nicmene jak vis, ze ten kdo to psal, si to neupravil 'k obrazu svemu'. A to samzorejme za predpokladu, ze o tom nekde vubec nejaky zapis existuje. Rekneme, ze dojde k nejake katastrofe, ktera treba vymaze dnesni digitalni informace. Kdyz nekdo za 500 let najde noviny z dnesni Moskvy a nekdo z Waschingtonu..jak bude asi vypadat 'historie' a ke ktere verzi se priklonis? A to je jen o tom, co v tech novinach bude popsano..co ten zbytek? Proste to co zname a nazyvame historii je nejaky konsensus, zalozeny na stripku informaci a jejich dnesni intepretaci. Nicmene to je asi tak vse.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

> Stačí porovnat zapsané informace různých zdrojů a vykopávky.

> Kdyz nekdo za 500 let najde noviny z dnesni Moskvy a nekdo z Waschingtonu..jak bude asi vypadat 'historie' a ke ktere verzi se priklonis?

Porovnáš to s novinami z dalších zemí. A vykopávkami ruské techniky na Ukrajině.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jak chceš řešit situaci, když má útočník zbraní dostatek. Prostě se přestaneš bránit a budeš říkat, že chceš mír? To tak nikdy nefungovalo. Skončíš jako mrtvola nebo v lepším případě jako otrok.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase, děláš to stále, že své pocity vkládáš do objektivní reality. Například si přeješ existenci útočníka, proti kterému se musíš bránit.
Já tvrdím, že žádný útočník není. Nikdo ale nechce odložit respektive zničit své zbraně, když ví, že ten druhý je má také. To vytváří patovou situaci. Já jsem přesvědčen, že někdo musí být první a musí jít příkladem ostatním. Proč bychom to nemohli být právě my!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pocity tady vkládáš akorát ty, To, že se ruská vojska nacházejí na Ukrajině, na kterou zaútočily před dvěma roky, je bohužel realita. Tvrdit, že neexistuje útočník, je totální hloupost snažící se zamaskovat realitu. Žádná alternativní pravda ovšem neexistuje, pravda je jen jedna. Nejde o žádné odložení zbraní, ale stažení se z území cizího státu, kde rusák nemá co dělat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2014 proběhl na Ukrajině ozbrojený násilný převrat. Kdyby neproběhl, ruská vojska by dnes na Ukrajině nebyla. Kdyby tehdy neexistovaly zbraně, neproběhl by ten převrat.

Vidíš, opět jsme u toho, že vypichuješ jen to, co se ti hodí. Skutečnost je taková, že beze zbraní by se konflikt ani nerozpoutal a proto jedinou udržitelnou šancí na svět bez válek je svět beze zbraní!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Stokrát opakovaná lež se nestane pravdou. A i kdyby, zabíjení dnes omlouváš něčím před deseti lety?

PS: Jak se budeš beze zbraní bránit?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní zabíjení neomlouvám, naopak jsem přesvědčen, že turecký prezident Erdogan nekecá, když říká, že Rusko a Ukrajina byly už 3 měsíce po zahájení toho útoku připraveni na uzavření míru, ale Ukrajina uvěřila anglickým lžím a ve válce pokračuje dodnes.

Ten předpoklad je, že když bychom se kompletně zbavili zbraní, roztavili je, rozebrali a zbytky recyklovali na něco jiného, tak by se k nám postupně připojili ostatní, až by byl celý svět beze zbraní. Když by zbraně nebyly, chuť někoho napadat by se ve společnosti významně snížila a nakonec by zmizela úplně. Ti kdo někoho napadají se zbraní v ruce, jsou totiž ve většině případů zbabělci, kteří si beze zbraně nedovolí vůbec nic. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je hodně naivní představa. Mimochodem zabíjet se dá i beze zbraně ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Určitě, husiti bojovali vidlema a sudlicema. Jde především o míru ztrát na bojišti. Jedna atomová bomba dokáže během chvíle zabít milióny, kazetová munice desetitisíce, samopal stovky, vidle jednotky lidí.

Vidle beru jako relativně malé bezpečnostní riziko a rozhodně bych je nezakazoval. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže by ses nechal pobodat, a pak sledoval, jak ti znásilňují ženu a odvádí dítě? ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já přeci neříkám, že nemáme mít armádu - OBRANNOU. By na nás šli Rusáci s vidlema, tak bychom taky vytáhli vidle! :-D
Asi je to nad tvou mozkovnu, ale beze zbraní by nikdo na nikoho nešel, žádné děti neodváděl a žádné ženy neznásilňoval, mimochodem i žena by mohla mít na obranu své vidle!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi je to nad tvou mozkovnu, ale jen s vidlema by na nás nešli ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsou takové aktivistické teorie. Připomínáš mi ty extrémní zelené, kteří by nejradši vypli všechny elektrárny, protože fuj jádro a fuj CO2. To, že bysme tady pochcípali, nechtějí slyšet. A stejně naivistická je tvá představa o zákazu zbraní. A ještě hloupá. Násilí lze páchat i beze zbraně jen s využitím vlastní síly.
Jinak kdyby na tebe šlo deset rusáků s vidlema (protože je jich víc), tak bys ještě rád šáhnul po zbrani...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já to spíš přirovnávám k elektromobilitě. EU si řekla, že nechce spalovací auta a začala to propagovat i po světě. A co se stalo, dneska má Čína víc elektroaut než EU. Navíc v Číně si lidé elektroauta kupují proto, že jim stát dělá reklamu a podporuje to. Na druhou stranu, ale Čína nikomu nezakazuje kupovat spalovací auta a sama říká, že ideálem je, aby to skončilo někde uprostřed a měli v Číně všechno. Prostě neorientovat se jen na jednu technologii, kdyby se ukázala jako neživotaschopná tak, aby měli hned alternativu.
To považuju za mnohem rozumější přístup než ten tlak, který dělá EU.

Jo, chápu, že ta idea života beze zbraní se může zdát najivní. Ale měli jsme tu celosvětovou válku a po ní lidstvo přistoupilo na dohody, které měly znemožnit další války. To se ale nestalo a dnes vidíme, že situace spíš eskaluje. Osobně mi přijde logické ikdyž možná najivní, že bychom měli zkusit něco nového dřív než po další světové válce. Zákaz zbraní mi přijde jako nápad, který by mohl situaci uklidnit a lidé by se měli bavit o nějakých dalších dohodách k předcházení válek, byť s vidlema. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přijme ten zákaz zbraní Rusko? Nepřijme. Tak je nemůžeš brát jen jedné straně, to nefunguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I ten příměr s elektroauty je blbost. Čína podporovala EV před EU a brání používání ICEV už roky, zatímco v EU je to jedno dvě města a jen centrum a jen ty nejstarší diesely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Převrat je interní záležitostí země. V SSSR proběhl taky kdysi převrat, měli jsme je napadnout? Nebo někdo nás, když proběhl převrat tady? Ty zcela vědomě opakuješ lži ruské propagandy a hraješ si, jako kdybys to vymyslel.
Svět beze zbraní neexistuje a proto nelze upírat zbraně napadenému, to jen nahrává útočníkům.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Doba je tzv aktivisticka, kdy spousta blbounu vykrikuje hesla a vubec se nezajima co se deje v pozadi a co predchazelo tomu co se stalo, atd.
Kdyz je schopna spolecnost generovat bolsevicky styl nemysleni s hesly jako je "dezolat", tak je stav takove spolecnosti velmi triskni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tristní, když už.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Plácáš naprostý kraviny. Dezolát je označení skupiny lidí, která opakuje ruské nesmysly, tedy zjevné lži. ano, mohu je označit jinak. Lháři, pátá kolona, ale důležité je, že jejich program je založen na ruské lži a jejich cílem je rozklad tohoto státu a vznik ruského protektorátu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě o chvíli dřív byl dezolát ten, kdo odmítal Babišovo proticovidové očkování. Nakonec se ukázalo, že to očkování bylo neúčinné a v mnohých případech to očkované zdravotně poškodilo. (Obojí je ověřitelná informace.)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A zase plácáš. Pro ty se kdyžtak používal pojem antivaxer, rozhodně ne dezolát. Boha jeho, proč si pořád vymýšlíš nesmysly? A o tom očkování taky kecáš.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"A o tom očkování taky kecáš."
.. a jak to vis?
Strana a vlada ti rekla, ze je to v poradku ze...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A stejně se můžu ptát tebe. Strana a vláda ti řekla, že nefunguje?
Realita je taková, že po očkování klesla jak přeplněnost nemocnic pacienty s kovidem, což viděl každý, kdo tam přišel, tak taky počty úmrtí, což si najdeš v každé statistice. Ostatně jako u jakéhokoliv jiného očkování. Nebo chceš tvrdit, že kovid je výjimka a na něj očkování nefunguje?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak se ptej? Ty znas nekoho, kdo se naockoval a zaroven to nechytnul? Moje okoli , at neocko mebo ocko, melo uplne stejne prubehu a chytili to vsichni. Ted cekam odpoved, ze to neni smyslem vakcin..preci te maji zaxhranit od tezkeho prubehu. Zajimava je geneze ockovani..nejdrive se rikalo, ze to pomuze vytvorit kolektivni imunitu.. dezinfo jako prase. Kdyz to nefungovalo, zacalo se tvrdit, ze naockovani budou mene prenaset..dalsi dezinfo, stacilo se podivat na pocty nakazenych v nejproockovanejsixh zemich a kdyz uz nebylo co by..tak se zacalo tvrdit, ze to ichrani od tezkeho prubehu..coz je nedokazatelne,bproroze je to zabisle od mnoha aspektu. Ale evidentne to fungovalo..takze beduinci jako ty jsou spokojeni, .

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na začátku ten virus byl pro naše tělo neznámý, tj. množil se exponenciálně, myslím 4 dny, než si ho imunitní systém všiml. U některých lidí tak způsobil spoustu poškození, v různých částech těla, podle toho, jak měl kdo štěstí. Očkování umožnilo bojovat imunitnímu systému od prvního dne. Tím se snížilo (ale nevyloučilo) riziko těžkého průběhu. Ten byl problém nejen pro jednotlivce, ale i pro společnost - kvůli přeplněnosti nemocnic se muselo omezit fungování státu.

Důkaz, že očkování pomohlo a nestačilo jen počkat na promoření populace zpomalené lockdownem, je, co pak nastalo v Číně. Chlubíš se, jak si sháníš alternativní zdroje a nejedeš mainstream, takže si zvládneš zjistit, kolik zhruba pak umřelo lidí. Mimoto očkování zkrátilo lockdown, který v Číně byl pro ekonomiku příliš dlouhý.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aneb, to jsi si precetl na kterem webu?
:)
Ja jsem ti tady dal jak se vyvijela vladni retorika ohledne ockovani. Prvni varianta lez, druha varianta lez, treti varianta, do ktere spada i ta tvoje vypraveni o tom, ze ockovani neco zpomalilo, nelze prokazat. Naopak, pokud nejproockovanejsi zeme, jakymi byli ve sve dobe Portugalsko a naprosto proockovany Gibraltar, meli nejvyssi pocty nakazenych, jak z toho muzes vyvodit, ze to pomohlo v 'nepretizeni' nemocnic, kdyz prubehy meli ockovani i neockovani vicemene stejne...
Asi, kdyz jsem mel vyrokovou logiku na skole, tak jsem neco preslechl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Aneb, to jsi si precetl na kterem webu?

Ten tvůj dezinfo seznam je hodně krátký. Tam to samozřejmě nenajdeš ;-)

> jak z toho muzes vyvodit, ze to pomohlo v 'nepretizeni' nemocnic, kdyz prubehy meli ockovani i neockovani vicemene stejne...

Klasika, k pravdě přidáš lež a doufáš, že si toho lidi nevšimnou. Průběh nebyl stejný u očkovaných a neočkovaných. Možná v tvém okolí jednotek případů (já mám zas svoje okolí, které ukazuje něco jiného). Pro stát a systém je důležitý výsledek nad celou populací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neodpovedel jsi ani jednou, nenapsal jsi ani jediny vyrok, ktery by v sobe obsahoval nejakou argumentacni informaci.
Ja jsem ti alespon napsal, jake byly prubehy infekci a pocty ockovanych, dalo se to ve sve dobe dohledat napr na statistickych webech, kde se dane informace publikovali. Dokonce se dali dohledat informace o tom, kolik lidi z jakych vekovych skupin u nas byli hospitalizovani a kteri byli proockovani a kteri nikoliv. Pak byla tahle informace zcenzurovana a tahle statistika zmizela. Stacilo tohle chvili sledovat, aby jsi vedel, ze to ockovani ma v priincipu nulovy efekt a jediny efekt, pokud vubec, se mozna objevoval u starsich lidi na 65-70 let. Takze duvod ockovat celou populaci vcetne deti byl holy nesmysl.
Jedine co delas ty, je ze apriori negujes odpovedi a s nejakym priblblym komentarem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádný čísla jsi nenapsal, žádné "statistické" weby (není někde záloha toho "smazaného", např nějaký proruský web?) a mě obviňuješ? Navíc já jedu tzv. mainstream, tj. moje čísla jsou ta, která ti vypadnou jako první např. na Googlu. A zároveň ta, která znáš, abys proti nim mohl bojovat. Nebo dostáváš už předžvýkané noty a neptej se?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladicku, ja nevim co je to prorusky web..muzes mi to vysvetlit? Do Ruska ani jinam nechodim. Rusky mluvicich lidi par znam, lec vetsina z nich jsou Ukrajinci. Rustinu jako jazyk nemam apriori rad, mozna uz jen z duvodu, ze jsem se jej jako dite musel povinne ucit. Ted ji slysim v praze tady na kazdem rohu, coz mne dela velmi stastnym.
Informace o ockovanych a nakazenych si muzes najit pres google, hledat ti to nebudu, na to mas svoje rodice, aby kolem tebe skakali, ne mne. Zcenzurovane informace ti jaksi uz dat nemuzu, neb asi chapes ze tam uz nejsou. Nicmene pokud by sji si chtel rozsirit ponekud svuj obzor (ale pozor, je to nebezpecne, muze se ti stat, ze zacnes videt veci pak malinko jinak), muzes treba zaskocit na twitter pana Ondreje Dostala, ktery publikoval zajimava infa ze statistik MZV. Samzorejme, pokud ho hned dopredu neoznacis za ruskeho spiona, dezinformatora, narusitele fialoveho souziti a podobne :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja argumentoval Googlem první, tím pádem ty už nemůžeš ;-)

A odkud máš ty moudra, co tu cituješ, když "neznáš" proruské weby?

> Zcenzurovane informace ti jaksi uz dat nemuzu, neb asi chapes ze tam uz nejsou.

"Sdílejte, než to smažou." :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzes mi rict, proc do vseho tahas 'proruske' weby? Co maji spolecneho s ucinosti vakcin? Co maji spolecneho s lockdowny? Co maji spolecneho se statistikami?, jako je treba worldmeter a jine, ktere tehdy tyhle data ukazovali. To je nejaka 'mantra', ze kdyz nic nevim a neznam, tak se odvolam na 'prorusky web' a tim hotovo? Vzdyt to je primitivni argumentace jako od nejhloupejsiho komunisty..ktery na vse odpovidal, ze je to imerialisticka propaganda.
Jsi liny si informace sam dohledat, coz znamena, ze ve skutecnosti nemas zajem zjistit, jak veci doopravdu jsou. Ja ti nic dohledavat nebudu. Jsou to 2 roky, od te doby jsem se snazil tuhle totalistickou epizodu lidstva zapomenout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jen, že mi to zní jako "noty".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže ses kromě politiky stal taky odborníkem na očkování. A výsledek: dezinfo, dezinfo, dezinfo a nedokazatelné a beduínci. A přitom tomu jen prd rozumíš, ale o to víc komentuješ.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejsem expert na nic Fialovy Salate, jen nejedu ve 100% propagande, jako jedes ty. Zkus si vytahnou tu hlavu ze zadniho otvoru a zacni pouzivat aspon na chvili mozek...
https://echo24.cz/a/HriKX/zpravy-svet-nakup-covidove-vakciny-pfigergate-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani pro Babiše nebyly stovky miliard problém a na celo-EU úrovni se taková částka ztratí. Navíc je to už kolik let zpět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze kdyz se promrha 100 miliard euro, tak to nevadi.. tak to pak nevim, co uz by melo vadi, kdyz se to chce nazyvat pravnim statem,.. ale tak treba to vadi, jen kdyz se to promrha na te nespravne strane..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidi ho furt volí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslis EU?
Mne je Babis u zadku, krade (vyuziva ve svuj prospech) stejne jako jini politici u nas, jen jinym zpusobem. Co mne vadi vic je, ze EU by mela byt aspon nejaka zaruka lepsi politicke moralky, ale ukazuje se, ze to neni pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koho volíš? Víš, že SPD už tentokrát půjde do vlády s Babišem? Nebo nějakou stranu, co se do parlamentu nedostane? A jakou morálku chceš ve státě, kde je v široké části populace oblíbené dezinfo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A jakou morálku chceš ve státě, kde je v široké části populace oblíbené dezinfo?"
.. vis, ze v 90 letech byla u moci stridave ODS a SOCdem a lidi si mohli v principu myslet co chteli? Partaje vznikali jako houby po desti a nikdo proti tomu nic nemel? Veris, ze nikdo zadne "dezinfo" neresil a ani by ho takovou totalitni praktiku nenapadlo resit? Vis,ze lidi byli radi, ze se zbavili bolsevicke cenzury, ktere presne "dezinfo" potirala. Neprijde ti to divne, ze komunismus byl zalozen na te "jedne spravne pravde" a vsechno ostatni bylo dezinfo? Je smutne, ze stacilo 33 let od jeho padu mame to tady ve fialovem znovu, jen v jinem kabate.
Asi je to jak se rika.. kdyz je dlouho mir, prichazi valka, protoze lidi zapomeli, jak valka vypadala..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dloho jsem byl volicem zelenych, teda do doby nez si z toho stala zelena modla spojena s idologii transgenederu. Alespon v Nemecku. Tady uz ani nevim, co zeleni delaji, prestalo mne to zajimat.
V poslednich volbach jsem volil stranu, ktera byla proti coronavirovym opatrenim, protoze to povazuji za totalitni praktiku. Do parlamentu se nedostatla.
Koho budu volit v pristih volbach? Protoze jsem z poitiky uz tak znechucen, nechtel jsem jit k volbam. ALe potom, co tady provadi duhova katastrofa, asi k volbam pujdu a jim hlas urcite nedam :)
A kdyz bych mel byt hodne uprimny, tak i Babis se zacina jevit, jako lepsi alternativa nez duhova skupinka, coz by mne pred par lety ani ve snu nenapadlo.. jak smutne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle mluví všichni. Nechtějí volit Babiše, ale co jim zbývá ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty jednoduse nepojimas ani v nejmensim, co se ti clovek snazi napsat..

Ja jsem chodil na anti babisovcke demonstrace, nekupoval jsem jeho madetu, kostelecke uzeniny a dalsi veci uz jen z principu, ze to byl babis. Dokonce jsem nezapomel ani na dobu nesmyslnych lockdownu, natlaku na ockovani a podobne.
Pokud bych volil babise (coz jsem nerekl, ze budu) tak proto, ze mi prijde jako schudnejsi varianta, nez duhova katastrofa, kterou budou volit stejne porad dokola stejne zabedneni "progresivisti", protoze preci nic jineho volit nejde..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsem měl nakonec pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je klasický příklad toho, když někdo na pár případech udělá nepravdivé obecné pravidlo. A jako obvykle z toho vyšla blbost. Problémy po očkování,tak jako po každém příjmu cizí látky,někteří lidé měli. Ze statistického hlediska zanedbatelné množství. Pokud teda pominu bolest ruky. Vakcína byla dělaná vždy na konkrétní verzi covidu,který stíhal mutovat rychleji,než přicházely nové verze vakcíny. I tak bylo mnohem menší % množství vážných průběhu u ockovanych, než neockovanych. Antivaxeri pak argumentují absolutními čísly,ale vůbec si neuvědomují,že většina populace a hlavně te rizikové,očkovaná byla. Takže ne,ani jedno z těch dvou tvrzení není pravdivé a je smutné,že těmhle teoriim ještě nekdo věří. Podle antivaxeru jsem už dávno měl být po 3 dávce mrtvý. Buď přímo,nebo kvůli "rezonanci s 5g frekvencemi".

Ještě že covid domutoval tam kam domutoval a kombinací promoreni a očkování je od něj téměř pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od covidu pokoj je, ale od vakcín ne. Stát je stále nakupuje a pak vylívá do kanálu. Platíme to všichni!!!

Edit: A ty dohody s výrobcema vakcín, kvůli kterým je musíme nakupovat, udělal Babiš, ne Fiala!!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když je něčeho nedostatek a výrobce si může diktovat, tak si holt prosadí výhodnější dohodu. A smlouvu musíš dodržet, jinak příště nekoupíš nic. Ale to se týkalo roků 21-22. Dneska se vakcín kupuje mnohem míň, takže nepřeháněj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A taky doufám, že to "vylívání do kanálu" není další dezinfo jako např chemtrails (jakože nás chtějí "očipovat" aspoň tak, když si to nepíchneme).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší byl ten obrázek "čipu" s tesláckou zenerkou :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Dezolát je označení skupiny lidí, která opakuje ruské nesmysly,"
.. a jak definujes "opakuje ruské nesmysly,"? co to je? Kdyz reknu, ze Ukrajina byla v dezolatnim stavu 20 let, s korupci o ktere se tady nikomu ani nesnilo, ze tam X procent obyvatrlstva melo cetne sympatie k Rusku, tak opakuji "ruske nesmysly"? Kdyz reknu, ze cast Ukrajincu odesla nejen k vuli valce, ale proto, ze tam proste nechteji zit, tak opakuji "ruske nesmysly" i presto, ze jsou to slova Ukrajincu, kteri ziji u nas?
"Lháři, pátá kolona, ale důležité je, že jejich program je založen na ruské lži a jejich cílem je rozklad tohoto státu a vznik ruského protektorátu."
.. skvely, presne tohle je styl 50 let a retorika bolseviku..gratuluji. Skvele by ji slozil patrne zkousky do tehdejsi komunisticke strany. Mozna by si te rovnou nechali nejkde na okrese a mel by si naslapnuto na okresniho tajemnika.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, není to styl 50. let, je to prostě popis reality, která se tobě nehodí. Tak nálepkuješ...
Jsou zde lidi, kteří šíří ruskou propagandu, viz Sputnik a taky část Parlamentních listů. Oni moc dobře vědí, kde to má původ a přesto to šíří dál. A to i způsobem, že to přepisují pod cizími jmény, aby ta informace vypadala jako potvrzená z více zdrojů. A pak jsou tu vyložení magoři, uctívači Putina, kteří si přejí převrat, vystoupení z NATO a návrat pod ruskou nadvládu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem ti tam dal konkretni priklady at mi definujes, co to je "dezolat", co to je sireni "ruske propagandy". Dneska je "dezolat " v priincipu kazdy, ktery neouhlasi s pohledem soudruha Fialy jeho duhove skupinky.
Kdo tady nalepkuje o 100 sest, jsou presne lidi, jako jsi ty. Ty tady pouzivas komunisticke manyry, ty tady kazes, co je pravda a co neni, kazes lidem, co si maji myslet.
Ja 100% nesouhlasim s invazi Ruska na Ukrajinu, stejne jako nesouhlasim s zadnou valkou jako resenim neceho. Zaroven se ale stydim za politiky, jako je Fiala a cela ta horda kolem nej, ktera v lidech povzbuzuje ty nejprimitivnejsi emoce, ktere tu spolecnost polarizuje, vnaseji do ni strach, hon na carodejnice, atd. atd. sami jsou to pritom neumetlove takoveho kalibru, ze minimalne po revoluci jim neni rovno a i takovy Babis se proti nim zda jako lepsi volba.
V dalsi diskusi nebudu pokracovat, protoze v tom nevidim smysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Dneska je "dezolat " v priincipu kazdy, ktery neouhlasi s pohledem soudruha Fialy jeho duhove skupinky."
Ne, není, to je tvá lež. Dezolát se používá na Vrábelovce případně část Okamurovců, jejichž politika je ta, co jsem popsal.
Zbytek jsou jen tvoje pocity z vlády. Pravda to taky není, ale pocit je subjektivní záležitost :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vrabelovce neznam, Okamura mne principielne nezajima, nicmene si nemyslim, ze by byl "Putinuv pritel', takze to bude spis typicka ideologicka propaganda druhe strany..te tvoji.
Nicmene jsi mi ani jednou nedefinoval, co je to dezolat a jak jej mam poznat. Co kdyz ma nekdo rad Rusko jako zemi, je to taky dezolat? Co kdyz ma rad nekdo ruskou literaturu, je to dezolat? Co kdyz ma nekdo v Rusku rodinu, je to dezolat? Co kdyz si nekdo mysli, ze konflikt na Uk nema pro Ukrajince vojenske reseni, je to dezolat?
"Zbytek jsou jen tvoje pocity z vlády. Pravda to taky není, ale pocit je subjektivní záležitost :-)"
.. to jsou kidy maleho Pepicka..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pořád stejná snaha změnit význam něčeho, co ostatní dobře chápou a na základě toho ukazovat, že je to špatně. A když už kecáš o politice a přitom neznáš Vrábelovce, no tak chápu, že pojmu nerozumíš...
Kydy malého Pepíčka. Tak tomu říkám vysoká argumentační úroveň :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme nebudes vysvetlovat veci, kter jsou "jasne"..Aneb jak se po Xte vyhnout konkretni odpovedi..
Ale treba muzeme zadat nove slovicka jako je treba "fialovy salat", coz by zase platilo na tebe..jak se ti to libi? :D
A vis, ze v USA musi byt obrovska proruska pata kolona? Nejaky tady lokalni amater Vrabel..americti kongresmani, to jsou teprve ti pravy dezolati...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bláboly a bláboly jen proto, že se ti nelíbí slovo dezolát. Asi mezi ně patříš :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nejak ti dosli argumenty, teda pokud si vyjma emoci kdy nejake vubec mel a ze si tech vlastnich emoci ani nejsi schopen vsimnout..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak misto tech priblblych posmesku, zkus definovat "co je to pravda". Ja tady nic nepisu o Mirdovy, tak by jsi mohl reagovat necim prinosnym. Vysmiivat se umi kazdy pitomec.
Tak sup sup Majklosku, pust neco do placu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda

Pravda není popírání ověřitelných fakt, například popírání holokaustu, masakru v Buče, nebo že byli lidé na měsíci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem cekal co za moudrost vypotis.. nevypotil jsi teda skoro nic.. odkaz na wikipedii, vyborne, to chce opravdu mit "filipa"...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč vymýšlet kolo. I s příklady

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolo (je tam galerie příkladů)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protoze mne zajima, co ty chapes pod pojmem 'pravda' a jak ji definujes. Ne co si prectes na wiki a pak to zpapouskujes.
Kdyby jsi studoval treba starou filosofii, vedel by jsi , ze to neni tak jednoduche, protoze existuje tolik pohledu na vec a kazdy pohled je vzdy subjektivni, jelikoz jej zprostredkovava "subjekt" neboli dany clovek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je zase konina.

Ale vzal jsem si příklad z toho,co napsal hlavní guru hipiku a druhý příchod Krista - Redmax, a užil si krásnou sobotu s rodinou bez hádek s rusofilckama na internetu a bylo to fajn. Díky Maxi. Dnes to zopakuji. Tak se mějte tombomino při studiu starých filosofů a relativizaci zločinů ruska na Ukrajině.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takze zase nic. Redmarxe do toho netahej.
Umis vymyslet i neco vlastniho a nebo tam mas pouze papouskovaci program?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"kdo urcuje co je 'pravda'?"

Dějiny píšou vítězové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se moc nebál. Zatím všechny procesory do desktopu jsou u Intelu jak výkonnější tak výhodnější oproti AMD. A to jsou postavené na "7nm".
Až se AMD naučí vyrábět dlaždice a chipsety, které nesežerou 50W na nic nedělání, bude na světě hned lépe. Ostatně na tenhle problémek poukazuje čím dal více portálů. Ale Zen 5 to snad napraví.
Ale mobilní procesory jim jdou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Az se Intel nauci udelat CPU, ktery v zatezi nebere 400+W, tak bude svet veselejsi....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Čistě fakticky ...

Intel dělá i procesory, které žerou v zátěži i méně než 508W.
Třeba jenom 115W.
Jen na nich píše, že mají TDP 35W.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo to u AMD nic takového není :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mezi +35% a trojnásobek jsou jisté nenápadné rozdíly.
Ale na to je potřeba zvládnout a (hlavně) nezapomenout učivo třetí lidové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

'' Až se AMD naučí vyrábět dlaždice a chipsety, které nesežerou 50W na nic nedělání, bude na světě hned lépe. ''

sorry, ale tyhle noticky od intelu uz sou fakt trapny.. staci otevrit recenzi, co to testuje, v idle ma sestava s ryzen 7 7800x3d o 6w vetsi spotrebu nez sestava s core i9-14900k..
https://www.computerbase.de/2023-04/amd-ryzen-7-7800x3d-test/#abschnitt_...

v zatezi zere 14900k o 400w vic.. picovat pro 6 wattu a nevidet 400 wattu je fakt hodne trapna selektivni slepota.. ((:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jinak se všem ostatním omlouvám za ostrá slova, OT a za to, že jsem se nechal vyprovokovat tím bezuzdným lhaním.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa teda neprihlasujem často a ani neprispievam. Skôr čítam obsah a potom poprípade komentáre, kde bývajú niekedy zaujímavé poznatky a odkazy k téme IT. Ako okej, beriem taký zvyčajný evergrín v podobe flamu AMD vs. Intel, konzervatívne názory na zmenu paradigmatu, stĺpček redaktora (kde môže polemizovať s názormi autora aj diskutujúci) a tak ďalej. :)) Sry, ale v poslednom čase čo sa deje v komentároch pod úplne normálnymi témami IT je už iná forma absolútnej žumpy. To tu vôbec niekto moderuje aspoň aby sa neriešili kompletne veci offtopic? A to teda ešte s určitým nadhľadom beriem teda obsah kvázi "diskusie". Prehrabávať sa však z 80% s prepáčením offtopic sračkami zopár zakomplexovaných narcistických jedincov, ktorým očividne ide v prvom rade o pozornosť za každú cenu? To tu tento web radšej prestanem navštevovať radšej úplne... :-/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, taky mě to štve. Jsem proti cenzuře diskuzí, ale moje apelace na progresivisty se zde minula účinkem. Nejsou schopni pochopit, že je tohle IT web, musí tu politiku tahat i sem.
Já se tu chci pohádat o tom, jestli je lepší grafika od Intelu nebo NVidie a ne muset tu opravovat nějaké progresivistické nepravdy. :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť se toho sám aktivně účastníš, tak nedělej svatouška.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musím ty nepravdy, které tu píšeš, opravovat, protože ikdyž jsi nejspíš ztracený případ, mohl by tomu bez reakce někdo začít věřit a to já nechci. ;-) Raději bych ale, kdybychom se tu hádali o IT než o politice.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsi mic nic na pravdu neopravil...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi odbornici na Ukrajinu jsou zde evidentne ti, kteri v dobe,
kdy Ukrajina kradla plyn a vyvolala prvni energetickou krizi, nevedeli,
kam si maji strcit lizatko... :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina krade plyn --> vybombardujeme ji, znásilníme ženy, uneseme děti a pozabíjíme muže.

EDIT: Takže teď je podle not energetická krize hozena na Ukrajinu? Já jen, abych měl přehled.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prvni lizatko...
Vis o jakem roce se vubec bavime, nebo mas problem s pochopenim psaneho textu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš pochopení s textem. Psal jsem ti to už výše:
https://diit.cz/clanek/arrow-lake-h-vyfocen-ukazuje-6-dlazdic-z-nichz-po...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tehdy Ukrajina plyn kradla nebo ne nelze vůbec říct, protože až do roku 2015 neexistovala na hranicích Ruska a Ukrajiny předávací stanice. Odběr určovala mafie pro svůj zisk a Putin pro své zájmy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.