Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Barnes & Noble zřejmě končí s tablety

Nook HD Hobbit
Pro Barnes & Noble jsou tablety prostředkem k šíření dalších služeb, nikoli hlavním produktem. I když měly produkty této společnosti co uživateli nabídnout, nedosáhly prodeje potřebných výsledků.

Podle zprávy The New York Times končí Barnes & Noble s vývojem tabletů z důvodu nízkého zájmu, který se nezlepšil ani během předvánoční sezóny. Tuto informaci včetně budoucích plánů poskytl tisku zaměstnanec společnosti, který si ze zřejmých důvodů nepřál být jmenován. Připomeňme, že vánoční prodeje byly pro řadu výrobců vůbec atypicky slabé.

Nezájem o tablety Barnes & Noble sice může působit překvapivě (poslední 7 a 9” modely si z testů a uživatelských recenzí odnesly velmi dobrá hodnocení, především díky bezkonkurenčním displejům v příslušné cenové relaci), ale ani tak o žádný velký šok nejde. Poslední měsíce nepřinesly výrobcům levných tabletů nic pěkného (mnozí zanikli). Konkrétně Barnes & Noble své tablety oproti ostatním výrobcům příliš nepropagoval - hardware tedy problém nebyl, konkurenceschopnost chyběla marketingu.

Barnes and Noble

Barnes & Noble zřejmě s hardwarem neskončí úplně (což si lze vykládat i tak, že zůstane přinejmenším u čteček), přesto vývoj vlastních produktů (tabletů) utlumí. Namísto vlastního vývoje se pokusí navázat obchodní vztahy s ostatními výrobci, jakými jsou Samsung nebo Microsoft. Pro jejich modely by pak nabízel digitální obsah.

O událost se dále zajímal c|net, který zkusil kontaktovat zástupce společnosti a požádal ho o vyjádření. Jako odpovědi se mu dostalo konstatování: „S produktovou řadou Nook neplánujeme skončit.“, dále však mluvčí společnosti nereagovala. Vzhledem k tomu, že pod název „Nook“ neřadí Barnes & Noble jen tablety, ale také čtečky, nám tato věta příliš nesděluje. Potvrzuje pouze, že značka Nook zůstane zachována, nikoli však, že pod ní budou stále spadat i tablety.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Barnes & Noble zřejmě končí s tablety

Úterý, 26 Únor 2013 - 11:34 | Nick | Asi máte Simple Touch http://nook.funsite.cz/neco...
Úterý, 26 Únor 2013 - 06:03 | Begy | sám mám NOOK a bez rootnutí byla čtečka prakticky...

Zobrazit diskusi