Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Boeing testuje Wi-Fi pro pasažéry na pytlích brambor

Boeing Wi-Fi brambory
S ohledem na dnešní datum nebude na škodu podívat se na jedno odlehčené téma - letadla společnosti Boeing, respektive způsob, jakým IT oddělení testuje kvalitu Wi-Fi pokrytí v nových strojích :-)

Boeing si je vědom narůstající nelibosti zákazníků, kteří musejí za letu vypínat veškerou elektroniku a navíc přicházejí o připojení k e-mailu, cloudu, ale i k Facebooku, který jim upírá právo na svobodu projevu :-). Letecká společnost proto nejen do nových letadel zavádí Wi-Fi, ale navíc si přání zákazníků vzala skutečně k srdci a záleží jí, aby pokrytí dosahovalo i k poslednímu rohovému sedadlu.

Boeing Wi-Fi pokrytí

Jak to ale spolehlivě otestovat? Původní metoda, kterou Boeing používal, zabrala několik týdnů a navíc vyžadovala spolupráci mnoha lidí. Inženýři tedy dali hlavy dohromady a přišli s několika nápady, jak celý proces zefektivnit: Jedním z kroků byla náhrada pasažérů pytli brambor, které podle výsledků měření tlumí dosah Wi-Fi podobnou měrou, jako lidské tělo.

Je to rychlé, zcela bezpečné a nemůže se stát nic horšího, než že po delší šichtě zbude zaměstnancům sto metráků pečených brambor ;-)

Tagy: 

Diskuse ke článku Boeing testuje Wi-Fi pro pasažéry na pytlích brambor

Pátek, 21 Prosinec 2012 - 18:50 | Alexandra Stanovska | Pecene holuby budu padat z neba rovno s...
Pátek, 21 Prosinec 2012 - 11:20 | Vojtěch Hanzlík | Asi takový, co by se stalo, kdyby nějaký...
Pátek, 21 Prosinec 2012 - 08:50 | Dochy | Zbyde 100 metraku pecenych brambor? Jaky...

Zobrazit diskusi