Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Cooler Master G: trojka bronzových zdrojů od Enhance

Cooler_Master_G_0
Po dříve představené řadě GX je tu ještě jedna nová řada, taktéž od Enhance Electronics a taktéž s účinností 80 PLUS Bronze. Nabízí výkony 500, 600 a 700 W a tříletou záruku.

Řadu GX představil Cooler Master před nějakým měsícem, přičemž se na první pohled zdálo, že je zde oproti střepům, které bývaly na trhu v dřívějších letech, jakýsi posun v kvalitě. Tři modely z nové řady G, konkrétně G500 (RS-500-ACAA-B1), G600 (RS-600-ACAA-B1) a G700 (RS-500-ACAA-B1), vyrábí taktéž Enhance Electronics. Nabízí sice stále příjemnou, ale přesto kratší záruku v délce tří let (u GX pět let).

Cooler_Master_G_2

Sám jsem zvědav na to, co je použito uvnitř. Vše nasvědčuje, že to možná bude ten samý HW, protože celkové výkony jednotlivých modelů řady G ideálně sedí mezi modely GX. Stejně jako maximální proudová zátěž jediné +12V větve (38, 48 a 55 A) u každého modelu a certifikace 80 PLUS Bronze. Na ostatních větvích dají všechny tři nové zdroje stejný výkon, jmenovitě 120 W u +3,3 a +5 V (kombinovaně), 12,5 W na +5 V SB a 3,6 W na -12 V.

Cooler_Master_G_1

Stejně jako u řady GX, také zde se nachází téměř kompletní sada ochran, chybí jen ta proti přehřátí. Jediným viditelným rozdílem je menší ventilátor (12cm), ten však má do 70% zátěže jet na nižších otáčkách a až pak výrazněji zrychlit. Krabice mají být ve znamení eko (ať už to znamená cokoli), karton je z recyklovaného papíru (a já už myslel, že do kartonu a toaletního papíru se sype druhotná surovina automaticky takřka vždycky). Navíc bez celoplošného barevného potisku, díky čemuž hlavně Cooler Master ušetří pár drobných peněz na kus.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Cooler Master G: trojka bronzových zdrojů od Enhance

Žádné komentáře.