Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cooler Master ohlásil partnerství s AMD ve věci chlazení Threadripperu

No to jsem rád, že jsem si to kombo které to neuchladilo bez throtlingu nepořídil když jsem měl na Threadripper zálusk. Pane Jirko :), jestli jste o tomhle věděl a neinformoval.... Jestli se mýlím tak se omlouvám :-D

Nicméně to že budou nativní lepší chladiče je dobrá zpráva. Jako dlouholetému taktovači intelu mě vůbec nedocházelo, že jakékoliv Zeny (Ryzeny a Threadrippery) nemá vlastně cenu taktovat, hlavně tu druhou generaci, protože single core burst může dosahovat vyšší frekvence než natvrdo přetaktovaná všechna jádra. Takže potřeba taktování odpadá, pokud nejde souběžně taktnout all core a přitom nechat single core burst i nad frekvenci all core přetaktu, nevím. Takže já bych si přál, aby to alespoň nethrotlilo nebo aby to udrželo co nejdéle nějaký "few cores boost" apod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

" jestli jste o tomhle věděl a neinformoval."

Určite to tu v komentároch niekto písal. Ale dostal toľko mínusov že sa už potom na to vybodol. Nikto nechcel počuť že novinka jeho obľúbenej značky dosahuje bez pretaktovania 85 °C a to na vodnom chladiči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taktovani bych mozna pochopil u mainstream modelu, ale zrovna taktovat Threadripper mi prijde jako montovat hlucny vyfuk na autobus. Dobre max na masturbaci pred kamosi, ale realne si takovy procak clovek koupi na praci, a na tu praci potrebujete hlavne spolehlivost... coz mi moc nejde dokopy s taktovanim. Koupil bych na to lepsiho vodnika a nechal to tak, boosty jsou mi stejne pri praci ukradene, kdyz mam 100% vytizeni par hodin..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ted kdo jde po OC tak s tim pocita a vybere adekvatni chlazeni ....nevim v cem je
problem ....btw neznam profika ktery si koupi pracovni stanici kde zpracovava dulezita data a ma pretaktovany CPU ...hadam ze hraci si takove CPU bezne nekoupi

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problém byl v tom, že to throtlovalo i bez přetaktu s AMD posvěceným chladičem. Jinak souhlas, že threadrippera bych netaktoval. Ryzena 2 možná... Spíše ale taky ne. No už se těším na Ryzen 3 na 7nm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„No to jsem rád, že jsem si to kombo které to neuchladilo bez throtlingu nepořídil když jsem měl na Threadripper zálusk. Pane Jirko :), jestli jste o tomhle věděl a neinformoval....“

Samozřejmě, že jsem o tom věděl a neinformoval. Jak již padlo v diskusi v odkazu níže, mým cílem je naštvat co nejvíc čtenářů. Rozhodnutí, zda budu nebo nebudu o nějaké události informovat, se odvíjí právě podle toho, jaká varianta by mohla naštvat více lidí. Zatím sice moc úspěšný nejsem (naštvaného majitele chladiče od EK jsem v diskuzi na DIIT nezaznamenal), ale jak už jsem avizoval, pracuji na tom, beru to jako výzvu a věřím, že časem se výsledky jistě dostaví.

https://diit.cz/clanek/amd-doprodala-stare-threadrippery/diskuse#comment...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nic ve zlém :) Jsem to před pár týdnama trošku přeháněl, sorry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt dokola, at si chladice nechaji od cesty a prodavaji samostatne procesory minus cena chladice.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Každý si pak na procesor dá chladič jaký mu vyhovuje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Threadrippery byli od zacatku prodavany bez chladicu, 2. generace stejne, takze netusim o cem to zvanis. Tyhle CoolerMastery taky nebudou pribaleny, akorat mas garanci ze vyrobce nepodelal navrh.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To bylo obecny konstatovani, ja si TRipper kupovat nebudu, nemam jak to vyuzit. Intel asi taky ne, takze ideal pro me RyZen bez chladice, to je bohuzel problem. :-/

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nechce hledá problém, kdo chce hledá cestu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, to už jsme spolu s dalšími řešili nedávno. Bylo zajímavé zjistit názory druhých. Už tehdy to ale mělo s článkem společné jen balení procesoru/přibalení chladiče. Psát totéž do dalších diskusí je zbytečné až nezdvořilé vůči těm, kteří chtějí číst k tématu.

https://diit.cz/clanek/baleni-threadripper-2000/diskuse

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Cena je v poho, tak nevim co resis. Chladic bud prodas nebo si ho das do vitrinky a koupis si co potrebujes.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší vzduchové chladiče dělá stejně Noctua, s větším IHS samozřejmě počítají a mnoho TR uchladí naprosto v pohodě i s jedním ventilátorem Noctua NH-U14S TR4-SP3.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam sice jenom NH12ku, ale muzu potvrdit, ze je to nejlepsi chladic, ktery jsem kdy stavel. Pocinaje montazi, prislusenstvim, chladicim vykonem/velikosti a hlucnosti.
Noctua jede.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja som presiel z Noctua NH-C14 na Scythe SCGKC-3000 Grand Kama Cross 3 a plna spokojnost. Na AMD 7750BE (odomknuty)
Na Intel G3240 som zase hodile Shuriken. Namiesto NOCTUA NH-L9x65. Scythe mi chladi lepsie a je aj menej hlucny. pritom G3240 nie je nejaky extra ohrievac

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji kvalitu Scythe chladicu - za temer polovicni cenu dosahuji temer vykonu Noktuy a hlucnosti se taky moc neodchyluji.

Ja muzu doporucit Scythe Ninja - prvni genereci jsem pouzival 10 let na chlazeni Intel QuadCore Q6600. Ted mam uz patou generaci Ninja na Ryzenu, predpokladam, ze to zase vydrzi 10 let bez problemu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.