Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový Threadripperu dostane epesní škatuli

ve vitríně se určitě bude vyjímat :-)
Já mám teda jen obyč 1500X a i tady mě zaujalo jak jde o velkou krabičku, bývalá od Intel Xeon V2 byla skoro poloviční.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To byste musel být velký nadšenec. Monstrózní obal od Threaripper 1920X nebyl praktický, ani vkusný a jedinou otázkou bylo, jak to rozebrat a vyhodit do těch správných popelnic. Bohatě by stačila drobná ochranná krabička a reklamní materiály s dalšími zbytečnostmi si mohli nechat pro sebe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me AMD dost stve. Je mi jasny, ze tady dostanu zase minusy, ale proste se podivam na CZC a i7-8700K neobsahuje chladic, ktery nechci a zaplatim pouze procesor, kdezto R7 2700X chladic obsahuje.
Me to strasne vytaci, protoze at je chladic sebelepsi, ja si chci dat vlastni a nerozumim tomu, proc bych mel chladic zbytecne platit nebo ho proste mit doma nekde ve skrini, kdyz ho neupotrebim. Je to proste plytvani zdroji a tohle AMD driv nedelala a dodavala normalne bez chladice a nelibi se mi, ze verzi bez chladice na CZC nekoupim!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A co ti na tom vadí? Pořád je o 1300 kč levnější a má o 2/4 jádra/vlákna více. Ten chladič můžeš přeci prodati i kdyby za 500 kč tak jsi 1800 kč ušetřil. Tohle nechápu, dostaneš za méně více, ale je to problém.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mě se ty jejich chladiče líbí a nemám v plánu je měnit, nicméně je pravda, že plýtvat se nemá. Z logistického hlediska je asi zbytečné dělat verzi s/bez chladiče u čtyřjader (tam snad stačí výchozí každému)* ale u X verzí vícejader by mohli dát na výběr. Cenu srazit o půl ceny chladiče, ať netratí.

* Edit: kdo nestaví miniPC, ale to jsou zanedbatelné výjimky. Vodní chlazení a Noctuy na 2700X budou častější.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Noctuu u 2700X potvrzuji, od známých jsem nějaké Wraithy s LED k 2700X sesbíral a dělám si epesní LAN party sestavy kam ty chladiče použiju :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady musím souhlasit. Taky bych chtěl verzi bez BOX chladiče.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych chtěl pájené 6 jádro bez iGPU které nebude stát jako 8 jádro konkurence.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Offtopic. Jak to souvisí s chladičem?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nový Threadripperu dostane epesní škatuli" tak proč se tu řeší (ne)přibalený chladič u 8700K a 2700X? Jen poukazuji na ten kontrast nadávání že dostaneš něco užitečného oprati oprávněným výtkám.

Chápal bych to kdyby byl 2700X o ten chladič dražší než 8700K, ale když je i přes to výrazně levnější...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

I pájené šestijádro bez iGPU je třeba chladit ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

amd to driv temer vzdy prave delala, stejne tak i intel. Od obou prodejcu mam ve sklepe spoustu techto chladicu, ktere zustaly bez vyuziti. Nekdy se mi to tedy i hodi pro improvizovane chlazeni neceho jineho. Ale jo plytvani to u tech vyssi modelu urcite bylo. Na druhou stranu jsem loni na jare kupoval 1700x na czc a byl bez tovarniho chladice, na cenu to ale nemelo vubec ZADNY vliv. Cenove je pro zakaznika potom vyhodnejsi mit i nahradni a tentokrat i pouzitelny chladic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.