Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

HEC vydává další zdroje pod značkou Cougar

Cougar
Tentokráte to jsou levné zdroje řady SL bez certifikace 80 PLUS. Mají však údajně ochranu proti přetížení, tudíž jsou rozhodně lepší jak generický odpad. Vyvažuje to ovšem použití dvou 12V větví.

Abych to trochu uvedl, jelikož u nás není moc známa ani jedna značka: HEC Compucase (součást HEC Group, založené koncem 70. let), je jeden z velkých OEM dodavatelů skříní, rackových záležitostí a zdrojů. Dělá např. OCZ CoreXStream a jak ostatně naznačuje i recenze, je to jeden z těch výrobců, kteří umí udělat dobrý produkt když se jim zaplatí (mají např. slušné zdroje ve vysokých výkonech 1 kW a víc)… A když ne, tak se raději vyhnout obloukem.

Cougar_SL

Z mě neznámého důvodu HEC dostal nápad vyrobit si novou značku, ač vyrábí skříně, zdroje a podobné produkty i přímo pod svým názvem. Tou je Cougar (z angličtiny puma), jejíž jméno už nese od roku 2007 slušná řádka výrobků. Ovšem mám dojem, že v ČR o této společnosti moc lidí ani neslyšelo, tudíž ten úspěch nejspíše nebude jen tak "uděláme novou značku že jako pro ty fajnšmekry a všichni padnou na zadek", jak si nejspíš manažeři firem vždycky myslí, než nějakou takovou dceřinnou společnost založí.

Cougar_SL_1

Nyní tedy Cougar dle serveru TechPowerUp (zdroj) uvádí novou, konkrétně už zhruba 16. řadu zdrojů nazvanou SL. Zdroje mají mít účinnost až 80 % (tudíž žádná certifikace), budou mít dvě větve +12 V a mimo základních ochran i ochranu proti přetížení. Konkrétně se jedná o modely SL 400, SL 500 a SL 600 (číslo značí i příslušný maximální výkon). Na větvi -12 V zvládnou shodně odběr až 6 W, na +5 V SB pak 10 W. U +3,3/+5 V to je kombinovaně 140 / 150 / 160 W a konečně i ty větve +12 V, ty dají 330 / 430 / 480 W.

Zdroje: 

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku HEC vydává další zdroje pod značkou Cougar

Pátek, 10 Květen 2013 - 02:55 | Deer Dance | hmm mal som dejem ze cougar su nemci a ze GX rada...

Zobrazit diskusi