Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ČTc podepsal kontrakt na 200 000 ADSL portů, kolik uživatelů bude za rok?

jsem u karnevalu zakazanikem jiz cca 3 rok (samozrejme ze pred tim se to jmenovalo tesmedia). z pocatku byly problemy (kupovali nas system od lokalni firmy a predelavali to), posledni dva roky v pohode. za cca 1500 kc mam pevnou linku i s televizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V otázce počtu ADSL přípojek se musím ČTc trochu zastat. Český Telecom pravidelně každý měsíc informuje o počtu zrealizovaných ADSL přípojek a to i v případě, že čísla pro něj nejsou zrovna příznivá. Neříkám, že jsem s počtem přípojek spokojen, ani že jsem spokojen s cenou nebo kvalitou českého ADSL, ale co se týká informovanosti veřejnosti tak zde žádný větší problém nevidím. Jestli máte skutečně zájem o pár čísel doporučuji článek "Širokopásmovému Internetu v ČR ujíždí vlak čím dál víc aneb jak jsme na tom ve skutečnosti?" Vývoj ADSL v ČR najdete v článku v předposlední tabulce a rovnou můžete srovnávat se Slovenskou republikou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle kontrola Výborem lidové kontroly ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě malou poznámečku. Zkusil někdo z čtenářů zavolat na info linku Bluetone Angel? Ono to totiž s tím smluvním hovorným není až tak horké. Na webu sice není o jiné možnosti ani zmínka, ale skutečně si lze bezdrátové ADSL objednat i bez smluvného hovorného. Za "holý" internet se pak platí 1890 Kč bez DPH za rychlost 512/128 kb/s s agregací 1:20 bez omezení objemu dat. Ostatní poplatky jsou stejné jako u ostatních variant. Instalace 7000, při závazku na 2 roky pak 3500 nebo při závazku na 36 měsíců instalace zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně propagujte Bluetono Angel,tam už naplnili svůj reklamní slogan,že pokračují tam kde ostatní končí,ČTc je v prdeli a oni už pokračují až za ně :-) Nejde to , je to přesně to samý jako adsl od ČTc !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mediálního konzultanta společnosti Karneval pana Jana Hlaváče má v současnosti Karneval víc než 4000 tisíce zákazníků - skutečně má 4 milióny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemá 4 miliony, jedná se o překlep, nebo přesněji řečeno nejdřív jsem to chtěl napsat číslem pak slovem a vzniklo z toho toto:-) Ve skutečnosti má pouze 4 tisíce zákazníků. Sova

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4000 zákazníků využívajících připojení k Internetu a 180 000 zásuvek, na kterých je přístupný Internet, to je velmi slabé. Přitom je to pořád výhodnější připojení, než ADSL. Ceny kabelového internetu i ADSL by měly klesnout, aby to mohlo zaujmout více lidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další příklad tunelování ČTc: již asi rok Telecom uvádí počet klientů ADSL mezi 15 až 17 tisíci. Tj. meziroční nárůst cca. 0%. Předpokládám (a držím palce), že jim ADSL porty budou hnít stejně, jako jim hnijí ISDN-modemy. IMHO, jedná se o vytunelování značné finanční částky za zařízení, která nebudou, stajně jako u ISDN, využita. Neměli by se již konečně na to podívat lidi z NKÚ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.