Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analýza: digitální kompakty jsou na ústupu, jejich roli přebírají smartphony a tablety

vic mobilu jako SE c901 s xenonem a 5Mpix a kompakty to maj jasny :))

Bylo mi ho lito kdyz mu chcip display :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem si koupil nový mobil (Nexus 4) s tím , že pro běžné momentky nahradí fotoaparát, ale jsem zklamán, kvalita fotek je značně pod očekáváním. Takže s sebou nosím foťák i nadále.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Né asi... A může za to facebook a podobné sociální sítě, které z fotografování udělaly masovou aktivitu, u které na kvalitě fotek stejně nezáleží, když si to facebook stejně překomprimuje do hoven.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak ja to vidim, tak na mobily prechazi lide, pro ktere byla i toho kompaktu skoda. Doufam, ze to povede k utlumeni megapixelove valky, az si kompakt budou kupovat jen lidi pro ktere je "akorat" ... a ze nestoupne cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o to, že kompakt a smartphone dělají z hlediska toho, čeho chce běžný smrtelník dosáhnout, víceméně totéž. Takže nemá smysl s sebou tahat to druhé, co zastává jen tu funkci foťáku, je to větší a těžší. Běžný smrtelník nedělá fotografie (něco, co má potenciál tisku na fotopapír), ale obrázky (něco, co má tak potenciál skončit na Facebooku).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobře jste to napsal... Kompakt je větší, těžší, má horší výdrž na baterii, menší displej a neumí telefonovat :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

horsi vydrz na baterii? no nejsem si jistej zda bych s telefonem byl schopnej fotit celej den a natipat okolo 600-700 fotek, na dovolene mam na ruce prave malej vodotesnej kompaktik DMC-FT3, kterej mam nastavenej jen na uspani a tedy kdykoliv potrebuju, tak hned fotim, totez bych s telefonem udelat nemohl, zaprve bych k nemu nemel kde pridelat snurku diky ktere je stale na zapesti, zadruhe bych baterku vytriskal tak do par hodin (neli driv), zatreti o blesku se radsi ani nezminovat, a zactvrte by sotva nejaky telefon prezil takove zachazeni, kdy kompakt mam poskrabanej a obouchanej od toho jak se onej vlastne nemusim starat za jakehokoliv pocasi a v jakemkoliv terenu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Částečně si za to výrobců kompaktů mohou sami, protože kvalita výstupu je až na posledním místě. První je design (ještě budiž) a pak pár obskurních checkbox fičurek včetně nezbytného nákladu zbytných megapixelů. Když to fotí podobně jako smartfoun, je ptákovina sebou tahat dvě krabičky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Za pokles obliby kompaktů můžou výrobci sami. Když z toho lezou takové příšernosti jako ze současných 16 MPx čipů a ti troubové začínají cpát na trh 20 MPx na stejně malém čipu - to už si koupí opravdu už jen blázen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

se ani nedivím, teď jsem si udělal jeden test a kvalita je celkem podobná:
http://i.nahraj.to/f/iIy.jpg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

naopak se mi zdá lepší mobil, není tam modrý nádech

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.