Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

EVGA se trochu pochlubila s duální GTX 680 2WIN Gemini

EVGA GeForce GTX 60 2WIN Gemini
Jako dozvuk Computexu pro vás máme jednu bizarní grafickou kartu, se kterou se pochlubila-nepochlubila EVGA. S duálními kartami sice přišlo více výrobců, ale tato se do jisté míry vymyká…

GTX 680 2WIN Gemini je doslova a do písmene černou skříňkou, co je uvnitř, není známo. Jisté je jen tolik, že zabírá celkem čtyři sloty (to není málo), nese celkem 4 GB paměti - tedy 2 GB na GPU (to naopak není moc) a o napájení se stará trojice 8-pin konektorů, takže by měl zůstat i nějaký prostor pro přetaktování.

EVGA GeForce GTX 60 2WIN Gemini sticker

Pokud ovšem karta nebude přetaktovaná už z výroby. Frekvence zatím EVGA zamlčela, takže je jisté jen to, že nebudou nižší než 1006 / 1058 MHz (base / boost). I když provedením připomíná černou krabičku a není tudíž nic vidět, nepřál si výrobce, aby tisk kartu fotografoval. Můžeme proto předpokládat, že vystavený vzorek nebyl funkční (může jít o obdobu Asusí desky s integrovaným CrossFire Radeonů HD 7970) a kvalitnější fotografie by to prozradily.

Krom frekvencí a chlazení tedy není jasné ani datum uvedení, ani cena. Není ale těžké udělat si představu: Referenční GeForce GTX 690 od EVGA stojí něco málo přes 26 000 Kč včetně daně. V případě speciálního modelu ještě výkonnější karty asi bude na místě počítat s třicítkou.

Diskuse ke článku EVGA se trochu pochlubila s duální GTX 680 2WIN Gemini

Žádné komentáře.