Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Foťák Leica v Huawei P9 není Leica

Tudíž zásadní otázka - je po tomto ohalení Huawei P9 opravdu Huawei? :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ne je za tím Apple :)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

... ktery to dela z dilu od Samsungu, LG atd. ktere se delaji nekde v Cine, dnes uz asi jen licencne takze skutecna fabrika je nekde na Taiwanu nebo Malajsii a kompletuje se to v Indii a mozna jeste v te Cine.
Tak skama to sakra je? :)
/sarcasm off

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

To neni nic noveho.

Zadny z objektivu v kompaktech a telefonech s napisem Leica nebo Zeiss neni od toho vyrobce, ale znamena to pouze ze se dana firma podilela na navrhu optiky. V podstate to plati o jakekoliv seriove produkci, protoze Leica kazdy vyrobeny kus kompletne testuje, coz pri seriove vyrobe nejde.

Takze se nestane, ze 4 z 5 vyrobenych kusu mely chybne vycentrovanou optiku (Sigma, Tamron) a doufalo se ze si toho kupujici nevsimne. Sigma se nastesti chytila za nos a snazi se sve desitky let budovane povesti vyrobce smejdovych lacinych objektivu zbavit.

Tudiz onen napis na objektivu ktery byl drive zarukou kvality uz neznamena vubec nic, pouze marketingovy chytak, protoze ten objektiv neni nijak zazracne lepsi nez konkurence, jako napr. 80 let stary 50mm Elmar, ktery v ostrosti nakopava zadnici vetsine existujicich objektivu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Otazkou je, co je treba ten zmineny dnesni Zeiss...

Je to opravdu ten Cosinacky AF E-mount vyrobek z ostrova Honshu, ale preci jen s modrym labelem Zeiss? Licencovat zancku je uz asi to nejmensi. Ovsem, je jasne, ze takovy Zeiss Sonnar zni lepe nez nejake Kenko Auto :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Huawei si hraje na apple, samsung si hraje na apple, ... a nakonec Jágr drží v ruce skutečný apple, který ale je vevnitř celý samsung :D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To že v Huawei P9 není fotoaparát Leica ví každá středně inteligentní černoch vy tupci, od Leica je tam jen optika kterou pro ně vyrobila firma Sunny Optical Technology of China, DIIT objevil ameriku, ty vole to není možné kdo všechno se dneska sere do věcí o kterých ví úplný hovno.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ani ta optika není od Leiky viz:

Huawei later provided additional information, saying the P9's camera module had been certified by Leica but the German company had not been involved in development or production of the optics. Now it has been revealed that the camera module in question is actually made by the Chinese company Sunny Optical Technology of China, which, according to "insider sources", is authorized to do so by Leica.

(http://connect.dpreview.com/post/9950789627/huawei-p9-leica-dual-cam-mad...)

Takže máš vlastně pravdu v jedné věci a to že: "není možné kdo všechno se dneska sere do věcí o kterých ví úplný hovno"

Škoda, že není neděle před půlnocí. Jistě by jsi vyhrál cenu za nejstupidnější komentář týdne. Takhle mají ještě šanci jiní :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další vocas, co jsem asi napsal? To samé ty vole, pořádně si to přečti a pak chytrač, já to vidím tak, že tu cenu vyhraješ ty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Což takhle kdyby ses nejdříve naučil anglicky, než začneš urážet a nadávat? "German company (Leica) had not been involved in development or production of the optics" Je to doufám jasné (ale tobě možná ne)...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Další blábol :-) , jak je vidět, tak anglicky neumíš ani slovo , ty vole , tady expertů :-) Tupci

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec bych na toho chytráka už nereagoval, vždyť je to jen obyčejný troll provokatér. Jeho styl vyjadřování mi příjde nápadně podobný jednomu zdejšímu bývalému redaktorovy... Třeba si jen dělá kozy a onanuje nad našima reakcema :-) Takový patří do ignore listu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Vyzniva to jako "problem" Huawai, ale je to predevsim "problem" Leica. To co ma napis Leica, uz nemusi byt Leica. Priste telo Leica vyrobeno CcSOToC a Leica autorizovane...
edit: preklep

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se pod to Leica podepsala, tak to bude dobrá optika. Oni by jen tak své jméno nenechali zveřejnit. Je to jen zárukou, že je skutečně kvalitní.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

To iste si myslim aj ja. Leica ma jednoducho nastavene urcite limity na presnost, preciznost a vyslednu kvalitu ci vlastnosti danej optiky (skratene "norma"), ktore su podstatne prisnejsie ako u beznej optiky. Tieto normy sa dosahuju tazko a Leica sa len podpisala pod dany navrh a vysledny produkt, ktory tuto normu musi splnat. Otazne skor podla mna je, ci Leica dokaze ustrazit tie statisice vyprodukovanych pidi-optik aj po mesiacoch produkcie telefonu a ci tato norma v nich bude skutocne dodrziavana.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A nebo chtěli prachy ... .

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nepochopil, kdo kde vzal informaci, že foťák v P9 je (made/by/...) Leica. Slogan, který je spjatý s P9 i přímo na webu Huawei zní "CO-ENGINEERED WITH LEICA". To znamená, že Leica spolupracovala na vývoji optiky na míru přístroji, na způsobu zpracování obrazu (dual rgb+monochrom), na konstrukci soustav čoček Summarit (-H pro Huawei) a mimo jiné dodala i software, atd. Kus elektroniky/optiky dnes opravdu dokáže vyrobit leckdo, ale podle mě je důležitější právě Know-How a způsob provedení.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ked si pozries fotku v clanku kde je vyfotena zadna strana telefonu tak je tam uplne jasne napisane "LEICA (Summarit ...)" a nie "CO-ENGINEERED WITH LEICA", takze si viem predstavit ze si priemerne informovany zakaznik celkom lahko moze odvodit ze je fotak priamo od Leicy.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak si může každý odvodit, že na autě s jasným nápisem "Škoda" je vše vyrobené Škodou. Ve skutečnosti ale nevychází žádné články o tom, že je na omylu ten, kdo si myslí, že to auto vyrobila Škoda, protože ty díly pro Škodu vyrábí kde kdo a díly vyrobené přímo Škodou by se daly spočítat na prstech jedné ruky. LEICA Summarit to je, LEICA navrhla ten objektiv, navrhla nejlepší systém pro ten mobil, navrhla způsob jak zpracovávat obraz a domnívám se, že souhlasili i s výrobcem, který ten díl vyrobí, aby celá jejich práce nepřišla vniveč. Proto je to Leica. To, že fyzicky ten kus plastiku vyrobil někdo jiný je to nejméně důležité. Stejně, jako Samsung 3D TV je Samsung, přesto, že většina Samsungů má displaye vyrobené výrobci, o kterých jsme ani nikdy neslyšeli a Samsung své displaye dává jen do nejvyšších modelů.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Prumerne informavany zakaznik vubec netusi, co to Leica je...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Citace: " Nikdo ani omylem nečekal, že Leica začala vyrábět pro Huawei pidiobjektivky pro smartphonové foto-modulky."

... no já yslim, že když tam byl ten nápis a je to trochu značkový telefon tak asi každý čekal, že to tak bude.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Vyjádření ("ani omylem nečekal") je asi příliš silné, teoreticky by to možné bylo. Ale ze zkušenosti napříč všemi značkovými výrobci ve všech oblastech neočekávám, že tu věc (všechny díly) nutně musí fyzicky vyrobit daný výrobce. Pokud Leica navrhla kompletně systém objektivů a zpracování obrazu na míru tomu přístroji pomocí svého Know-how a certifikovala kvalitu vyrobeného dílu, nemám žádný problém s nápisem "Leica". Bylo by nefér, kdyby tam to označení nebylo, jen kvůli tomu, že ten pidi objektiv nesjel přímo z linky Leica. Protože kdyby tento pidi objektiv opravdu vyrobila Leica, tak by se s největší pravděpodobností kvalita výsledné fotografie nijak nezměnila a my stále těžíme hlavně z toho, co do vytvoření systému vložila Leica.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec to zase vypadá, že se Leice podílela na více aspektech toho fotomodulu.

“The P9 and P9 Plus were co-engineered between Huawei and Leica. This is the first collaboration between the two companies following a long-term partnership that was announced in February. From the very beginning, Leica has been deeply involved in the development of these devices. There has been significant technological collaboration between Huawei and Leica around many aspects of the camera, including optical design, imaging quality, image data processing, optimization, and the mechanical construction of the camera module to the graphic user interface. The devices meet Leica’s highest imaging quality standards.”

http://connect.dpreview.com/post/7828473307/huawei-clarifies-leica-invol...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

diky za odkaz

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Konkrétně se Leica podílela na návrhu optiky objektivu Summarit H 1:2.2/27 ASPH, algoritmů zpracování obrazu, mechanické konstrukce fotografického modulu i návrhu grafického uživatelského rozhraní. Dá se tedy říci, že Leica do vývoje fotoaparátu ve smartphonu Huawei P9 vložila spoustu svého know-how a je jeho hlavním tvůrcem. Není však jeho výrobcem, neboť o výrobu se stará čínská společnost Sunny Optical.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.