Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Func představil upravenou herní myš MS-2

Ms 2 6
Srdcem nižšího modelu je LED snímač Avago ADNS 3090 doprovázený spínači OMRON. I tento model pochopitelně cílí na hráče, kteří chtějí něco lepšího s dobrou softwarovou podporou.

Než se pustíme do modelu MS-2, tak abyste získali představu o kvalitách konstrukce Func, potažmo softwarové výbavě, dovolím si vás odkázat na loňskou recenzi modelu MS-3 s tím, že letos v únoru výrobce představil inovovanou Revision 2.

Func MS-2 tedy nese senzor s citlivostí 4 000 dpi (Func MS-3 používá Avago ADNS 9500, pro nějž Func udává 5670 dpi), celkově nabízí 10 programovatelných tlačítek, z toho čtveřici v prostoru pro palec, rozmístěnou tak, aby si člověk mohl přehmatávat do různých poloh a ruka se tolik neunavovala. To je ale informace z tiskové zprávy, jestli tomu tak skutečně je, to dost záleží na vkusu každého soudruha a tvaru či velikosti jeho ruky. MS-2 jsem (zatím) v ruce neměl, ale MS-3 hodnotím i zpětně jako velice povedenou.

Jinak software podporuje vše, co je pro Func typické, tedy mimo jiné až 3 uživatelské profily, editor maker, uživatelsky měnitelná LED světla myši (v recenzi MS-3 máme video). Func MS-3 u nás nyní stojí zhruba 1 500 Kč (revize 2 bývá cca o 100 Kč dražší), model MS-2 má doporučenou koncovou cenu 49,95 €, tedy v přepočtu 1 400 Kč, ale uvidíme, kolik to udělá v českých eshopech.

Dost bude případné rozhodování mezi MS-3 a MS-2 (či zcela jinou herní myší) záviset na tom, jestli vám lépe sedne „schodovité“ tělo MS-3, nebo naopak klasičtější u MS-2.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Func představil upravenou herní myš MS-2

Žádné komentáře.