Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k G-Sync má problémy s SLI, výkon klesá o 13-64 %

Já nevím. Děláš to schválně, nebo je to prostě jen nekompetence? Ten první graf s výsledky v těch pěti hrách je uvedený „To start, let’s look at the results user octiceps posted on the Nvidia forums:“ a pod tím je ještě popisek „Data by Nvidia users.“. I v podnadpisu grafu je: „Data from Nvidia forums“.

A ty to převyprávíš jako „Po stížnostech uživatelů na toto téma se situaci rozhodla přeměřit redakce webu ExtremeTech a dospěla k závěru, že stížnosti jsou oprávněné. V testu pěti her v SLI porovnaných s vypnutým a zapnutým G-Sync zjistila, že výkon s G-Sync je o 13-64 % nižší“

To, že jsou výsledky o 13–64 % nižší, nezjistila redakce ExtremeTech, ta naměřila trochu jiné hodnoty a propady. To, co je v tom prvním grafu v článku, jsou nějaké no name hodnoty, které nalepil někdo někde na fórum Nvidie. Tak to prosimtě nevydávej za měření ExtremeTechu.

Taky je dobré dohledávat aspoň původní zdroje, když už vás primárně živí to, že převypravujete cizí články.

https://forums.geforce.com/default/topic/1073388/geforce-drivers/gsync-p...

Tam bys třeba zjistil, že tenhle problém s velkými propady výkonu má ten uživatel se 411.63 a u 3xx ho neměl.

Půlka článku úplně mimo mísu. :\

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak hlavne ze si vyberes jeden link a delas z toho zavery.. ((: dalsimu podle kteryho s tim byly problemy uz pred dvema lety ses vyhnul ladnou piruetkou.. (:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3156322/gsync-problems-gtx-1080...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

E? Jakože jsem si dovolil podívat se jen na to, o čem přímo píše, a nestrávil jsem další hodinu googlováním dalších pár let starých případů? Tak to sorry, no. Pro jistotu bych přihodil pár dalších mínusek jako obvykle.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tvl tak to uz je fakt na hlavu.. ve clanku vidim..

'' bu TechPowerUp zjistila, že na diskusních fórech lze najít stížnosti popisující tento problém již poměrně dlouho (např. diskuze z roku 2016), takže ' '

kliknu dole na link na techpowerup a vidim to.. nic sem negoogloval.. (: nejdriv tu kazes neco o zdrojich, a pak z tebe vypadne zes je ani nevidel a nikdo to po tobe nemuze chtit.. ((: sorryjako..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No ty ***. Dobře, když půjdu speciálně po tomhle threadu, tak na konci se dozvím, že:

„I have confirmed with NVIDIA this is a driver problem they are trying to iron out“.

Nic víc tam není.

Ale super, je buřt, že původní článek z Extreme Tech je způlky překroucený, podstatné je, že si teď všichni, co neprojdou i původní zdroje, myslí, že Nvidia má od roku 2016 až 63% propady s prémiovým G-Syncem ve SLI a neřeší je (anebo že dost dobře ani vyřešit nejdou). A to je, oč tu běží, že jo?

Anyway momentálně už nemá smysl něco řešit, protože text se liší od toho, co tu visel o půlnoci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mám par dotazů :)
- proč podobné dotazy nevisí pod články na PCT (když už se dostávají do oběhu) >>> "Já nevím. Děláš to schválně, nebo je to prostě jen nekompetence?"
- mají s SLI v kombinaci s GS propady ? ANO-NE

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze je mu tak spatne, az je z toho zeleno-modry? :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím. Mě hlavně dráždí tyhlety rádobyaféry, které autoři přifukují, jen aby to nabouchalo větší čtenost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ano No-X tam mel chybu, ano, to by nemelo byt. Nicmene na vysledku, ze GSync ma problem s SLI konfiguraci, ze to pro urcite konfigurace nekdy citelne dokaze zpomalit, coz pro nekoho, kdo investuje takove prachy do SLI konfigurace je problem, to na vysledku nic nemeni..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale je trochu rozdíl napsat, že má kombinace SLI a G-Sync propady výkonu kolem deseti procent (a v některých verzích ovladačů se to podělává i víc) anebo udělat článek, ve kterém tvrdím, že má Nvidia už od počátku ve SLI s G-Syncem propady výkonu i o více než polovinu, dva roky to ví a dva roky to nijak neřeší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No evidentne ma nVidia problem s tim, ze uz pres 2 roky (ta zminka o prvnich reportech tech problemu).

Navic to je evidentne problem komplexni, svazany s nekolika nastavenimi atp. A vysledkem tehle vsech potizi je, ze nVidia ma propady vykonu v kombinaci SLI G-Sync, kolikrate i dost brutalni.

Vse je v clanku a vse je pravda :-) Aferu z toho nikdo nedela.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Měl byste si nejdříve ten článek na extremetech najít a přečíst si jej.
https://www.extremetech.com/extreme/279259-nvidia-gpu-performance-crater...
Sama redakce naměřila rozdíly v několika hrách.

Na druhou stranu musím říct, že nenaměřila až tak velké rozdíly, jako jsou v grafech z fóra nVidie.

Takže to máme asi takto...
1. Nejdříve si sám ověřte zdroje, než celou věc posoudíte. Ososbně se mi mnohokrát v životě nevyplatilo tvrdit něco "jen z přesvědčení". Opravdu, mrkněte tam. Ty rozdíly jsou evidentní.
2. Z článků pana Součka je znát, že se přiklání k AMD. Tím pádem se stávají jeho články na téma AMD vs. nV/Intel neobjektivní. Proč? Protože, jak zmiňujete, rozdíl 64% redakce extremetech nepotvrdila, ani se k němu ve svých měřeních zdaleka nepřiblížila. Je videntní, že pan S. využil jména extremetech k podtržení 64% propadu, Který sama jmenovaná redakce nepotvrdila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem někde tvrdil, že žádný rozdíl nenaměřili? Já jen rozporoval to, co páně Souček naznačoval, totiž že u 63% propadu nejde o problém nových ovladačů, ale několik let trvající stav, a že 63% rozdíly naměřila sama redakce Extreme Tech (přičemž kolem toho grafu jsou hned tři upozornění, že nešlo o jejich měření).

Teď už je celý text poněkud změkčený, tak snad i no-x uznal, že mu to ujelo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám, nic takového jste nepsal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"A ty to převyprávíš jako „Po stížnostech uživatelů na toto téma se situaci rozhodla přeměřit redakce webu ExtremeTech a dospěla k závěru, že stížnosti jsou oprávněné. V testu pěti her v SLI porovnaných s vypnutým a zapnutým G-Sync zjistila, že výkon s G-Sync je o 13-64 % nižší“...
az na to, ze toto je tvoje spise nepochopeni textu, protoze original od No-X je jiny
"Po stížnostech uživatelů na toto téma se situaci rozhodla podívat redakce webu ExtremeTech. V pěti hrách v SLI porovnaných s vypnutým a zapnutým G-Sync byl totiž výkon s G-Sync o 13-64 % nižší:"
Vyznamove ta veta jak ji napsal No-X je v poradku, minimalne ve smyslu, ze tvoje interpretace je jedna z moznych a jina nez bych ji treba interpretoval ja. Krome toho graf je uveden primo pod timto textem a je tam uvedeno "Data from Nvidia Forums". Dale pak nasleduje veta "ExtremeTech zjistil, že stížnosti uživatelů jsou oprávněné."..ktera ale nerika vubec nic o tom, jak velke ty propady jsou. Konstatuje pouze, ze propady nastavaji.
Tudiz bych rekl, ze primarne se jedna o tvou intepretaci textu a nikoliv o "jedine spravnou" intepretaci textu ;) Na cem bych se ale shodnul je fakt, ze veta no-X neni formulovana stastne, tudiz nabizi prostor pro vice nez jednu interpretaci. :)
ps: mozna by to chtelo mene utocit, emoce pak ochladnou a zdravy rozum je vic videt ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, to si mám u každého článku dělat screenshot? Vydaný článek jde editovat. To, co je v mém nočním postu v uvozovkách, je původní text z článku, který byl:

„Po stížnostech uživatelů na toto téma se situaci rozhodla přeměřit redakce webu ExtremeTech a dospěla k závěru, že stížnosti jsou oprávněné. V testu pěti her v SLI porovnaných s vypnutým a zapnutým G-Sync zjistila, že výkon s G-Sync je o 13-64 % nižší“

Po editacích tam teď je:

„Po stížnostech uživatelů na toto téma se situaci rozhodla podívat redakce webu ExtremeTech. V pěti hrách v SLI porovnaných s vypnutým a zapnutým G-Sync byl totiž výkon s G-Sync o 13-64 % nižší“

Nedělejte ze mě zase až takového vola.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to sorry, to se omlouvam. To jsem nevedel, ze No-X to uz aktivne zeditoval ;)
V tom pripade .. good spot ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proste Adam nachytal No-X s nohavicami dole a ten to potajomky sa snažil napraviť editáciou článku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve jsem napsal text, potom jsem do něj vložil grafy. Nějak mi nedocvaklo, že graf s výsledky uživatelů jsem dal až za text hovořící o testech ET. Aby to bylo jednoznačnější, přesunul jsem proto část prvního odstavce, která už hovořila o testech ET, až pod graf uživatelských testů, aby to logicky navazovalo. Nikdy ale u prvního grafu nebyl popisek, který by tvrdil, že jde o výsledky naměřené ET.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A AMD má problémy s cenou akcie...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Problémy s cenou akcie majú akcionári, nie AMD.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Takéto pády
https://finance.yahoo.com/quote/AMD/
môže spôsobiť z vlastníkov AMD len Mubadala, ak predá najmenej polovicu svojich účastín a tá na to neprerobí

10. 3. 2017 | no-X |
Minulý týden prodala Mubadala Development Company PJSC třetinu z podílu v AMD. To vyvolalo řadu diskusí a spekulací - podle analytika Austina Craiga ovšem chybných. Mubadala totiž cílí úplně jinam…

...smlouvy mezi AMD a Mubadala, které definují vzájemné postavení obou firem.

Součástí těchto smluv je záruka ze strany AMD, že Mubadala může kdykoli - nejpozději však do 29. února 2020 - od AMD koupit 75 milionů akcií za $5,98 kus. To je velmi pěkná cena, zvlášť při stávajících $13,63 za kus. Jenže tato záruka má jeden háček. Platí pouze pokud Mubadala (i touto transakcí) nezíská více než 19,99% podíl v AMD.
https://diit.cz/clanek/mubadala-prodala-akcie-amd-pro-nakup-jinych

Tých necelých 6 USD/kus je pri dnesšnej koncovej cene
22,79 USD/kus

a to nehovorím o 27,42 USD/ks pred piatimi dňami. A ak Mubadala kúpila od AMD, tak AMD získala prevádzkový kapitál vo forme navýšenia základného imania spoločnosti

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vcera padal cely trh, nielen amd

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nemá, ak to vyvolalal Mubadala, tak je to pre AMD prínosom viď nižšie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pocet uzivatelu SLI je maly, provozuje to minimum lidi a to nejen proto, ze SLI se stava domenou pouze highendu. Podobne pocet uzivatelu CROSSFIRE je nizky, protoze je to proste blbost. Se dvema grafika nikdy nedosahnes dvounasobneho vykonu, takze je temer vzdy lepsi grafiku prodat a koupit vykonejsi nez ke stare grafice dokupovat druhou.

Ve vysledku provozuje dve grafiky par trdel a potom par lidi s nejvykonejsi grafikou, kteri uz nemaji kam pro vykon jit.

Takze chapu, ze to u NVidie neni uplne odladene i s ohledem na to, ze FreeSync monitoru je diky tomu, ze to je zadarmo hodne, ale G-Sync predrazenych klumpu je take malo.

Skoda jen, ze clanek neuvadi, na jakych grafikach to bylo namereno, je to problem nove RTX rady nebo starsiho Pascalu nebo jeste starsich grafik? Nebo to neni ani problem grafik ani ovladacu, ale proste je ten predrazenej G-Sync navic jeste idiotsky vymyslenej?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mercedes S-klasse je highend, z vasi logiky by se tedy dalo ocekavat, ze moc dobre nepojede a obcas mu upadne kolo. Tech par trdel, co si ho koupilo, je stejne malo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ono to v grafikach takhle nefunguje. Predstav si, ze bys spojil dva Mercedesy a ocekaval, ze pojedou dvounasobnou rychlosti. Blbost ne a pritom v grafikach si nekteri lidi mysli, ze to tak ma fungovat.

Ohledne G-Syncu je to zase tak, ze ten na jedne grafice perfektne funguje, takze tahle zprava jenom rika, to co vsichni vime, ze G-Sync je dobre provozovat na jedne grafice a bez G-Syncu je take dobre mit jednu grafiku. ;-)

Ja mam s G-Syncem jedinny problem, ze jsou ty monitory moc drahe. Vlastne ne, mam druhy problem a mozna podstatnejsi. Od monitoru ocekavam, ze mi vydrzi alespon 10 let mozna treba i 20 let, ale grafik vymenim nekolik, 3 mozna az 6 grafik za dobu jednoho monitoru. Ted mam NVidii grafiku, ale vim ja co bude za dva roky? Co kdyz si budu chtit koupit grafiku od AMD, nevim to a proto nemam ani G-Sync ani FreeSync, kdyz ani jedno z toho nefunguje na obou grafikach. Nicmene FreeSync nestoji nic navic, takze pokud bych nahodou nekdy vybral monitor s tim, tak mi to vadit nebude, zatimco za G-Sync nikdy penize nedam, aby pak treba prisly vnivec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a presne kvuli tomu to NV dela ..kdyz uz koupis GS monitor tak je vetsi sance ze znovu koupis kartu od nich :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

10 az 20 let za spotrebny tovar, v roku 2018. Ten bol dobry! Trololololo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AOC Q3277PQU 32” - novy, pul roku
EIZO EV2455-GY 24” - 5 let funkcni, slouzi jako druhy monitor
Fujitsu Scenicview P24W-5 ECO IPS 24” - 9 let funkcni, mam ho na chalupe
NEC MultiSync FE750+ - 18 let funkcni, je uz ve skladku se starym PC, uz ho pustim jen vyjimecne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem si v roce 2009 koupil solidni Dell monitor (U2409?) a on mi krasne slouzi dodnes. To mame 9 let spokojeneho provozu. uznavam, ze cekat 20 je optimisticke, ale tech 10 je naprosto ocekavatelnych.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita pred 10 rokami a dnes je odlisna a to nie len v hw sektore. Plati aj o autach, mobiloch atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se zasměju.
Dell U2410 - 5y NBD záruka, 24" 1920x1200, 5ms g-g, 99% sRGB, pořizovací cena 13000,- vč. DPH, koupě 04/2010
slouží úspěšně dodnes bez jedinné opravy na hry i práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U2410 a U2412 povazujem za kvalitne monitory. Ale ako vravim, spotrebka pred 10r a dnesnie je to iste. Vid napr. automobily

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkávala moje babička.
Bože do čehos dal dušu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je bohuzial smutne, ze sem tam to presne tak funguje. Su hry, kde SLI/CrossFire skaluje 90+%, lenze su to prave skor vynimky. Vacsina vyvojarov skratka na multiGPU uplne pecie, a potom to tak dopada (skalovanie od zaporneho cez nulove az po priemerne). Rozumiem ale tomu, ze ten market pre to je maly, preto do toho devs tolko neinvestuju. Ale je nepopieratelne, ze sem tam naozaj vyjde hra, ktora skaluje uplne fenomenalne, aj ked je to bohuzial minorita.

A potom je tu samozrejme dalsi problem s nazvom AFR, ale to je zas na inu (a dlhu) debatu, a vdaka nemu asi nikdy nebude skalovanie svetobodne u vsetkeho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.