Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia prý také chystá 8GB GeForce GTX 980

Nvidia Geforce Gtx 980 Top
AMD zřejmě nezůstane s 8 GB v herním high-endu v letošním roce sama. Komu nestačí 4GB GeForce GTX 980, dostane pravděpodobně na výběr i z několika 8GB modelů…

O využitelnosti 8 GB paměti na jednočipové grafické kartě bychom mohli jen zopakovat, co jsme již napsali v souvislosti s Radeonem R9 290X 8GB: Kdo hledá řešení pro svůj 1080p / 1440p 120Hz LCD panel, tomu může být jedno, zda je karta vybavena 4, 6 nebo 8 GB. Na druhé straně uživatelé, kteří používají CrossFire či SLI v kombinaci s 4k displejem nebo více monitory, mohou v některých situacích z gigabajtů navíc profitovat.

V případě Nvidie může být vydání 8GB modelu o něco méně očekávaným krokem než u AMD, která tím de facto po roce od vydání nahradila původní referenční model lépe vybavenou variantou. V případě Nvidie bychom ale čekali, že s GeForce GTX 980 zůstane na 4 GB a osm ponechá pro nástupce současného Titanu (Black). Kdo ví, lze připustit, že ten dostane s ohledem na 384bit sběrnici rovnou 12GB porci paměťových čipů.

GeForce GTX 980 s 8 GB by se na pultech měla podle japonských zdrojů objevit někdy na přelomu listopadu a prosince. Pokud tento předpoklad vyjde, bude před Vánoci ještě dost času na výběr mezi řadou 8GB modelů od AMD i Nvidie. Krom této novinky se chystá i GeForce GTX 960, která měla podle starších zpráv dorazit ještě v letošním roce. To už se pravděpodobně nestane, její vydání očekáváme v prvním kvartálu příštího roku.

Diskuse ke článku Nvidia prý také chystá 8GB GeForce GTX 980

Žádné komentáře.