Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google Glass dostane podporu Play Store

Android Google Play Store s Google Glass
Aktualizovanou verzi Googlího Play Store doplnila jedna zatím neaktivní položka - Google Glass. Firemní gadget tak s vysokou pravděpodobností brzy získá podporu unifikovaného rozhraní.

Úspěšnost či neúspěšnost Google Glass stojí a leží na celé řadě aspektů, připomenout můžeme například specifický systém distribuce, který digitální brýle vyžadují, nebo obavy „osob blízkých“ o narušení jejich soukromí uživatelem. To jsou ale záležitosti, které má již Google vyřešeny, nebo je sám vyřešit nemůže. Jeden z pilířů úspěchu projektu se ale neliší od ostatních mobilních zařízení - je jím softwarová podpora.

Google Play s Google Glass

Až doposud museli uživatelé s novinkou pracovat prostřednictvím specifického rozhraní a brýle navíc nepodporoval formát APK, ve kterém jsou distribuované klasické aplikace pro Android. Proprietární softwarová výbava tak logicky nebyla kompatibilní s jinými typy zařízení.

MyGlass Google Play Store

Krom kompatibility a jednotného rozhraní by nový podpora Play Store měla přinést ještě jednu zásadní výhodu: Možnost instalace softwaru přímo z Google Glass (jak to známe u tabletů a chytrých telefonů). To nepřímo potvrzuje i výše uvedený screenshot, který se objevil na webu Android and Me, konkrétně pak poslední řádek s textem: „You have not opened the Google Play Store app recently on this device. Please open it and try again.“

Závěrem je třeba konstatovat, že přes veškeré výhody, které propojení Glass a Play Store přinese, není na místě přehnaný optimismus. Je třeba počítat s tím, že i když bude existovat softwarová kompatibilita stávajících aplikací v softwarové rovině, tak v důsledku omezeného rozlišení displeje v brýlích a absence dotykového ovládání nebude mít instalace drtivé většiny aplikací určených pro telefony a tablet smysl - nebude je jak provozovat. 

Diskuse ke článku Google Glass dostane podporu Play Store

Žádné komentáře.