Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

HP představuje novou generaci kompaktních počítačů Elite Slice

Druhá generace počítačů Elite Slice, která v sobě nese výkonné komponenty, dostala upgrade a nové příslušenství.

HP a jeho řada Elite nevyrábí jen notebooky, ale i stolní počítače od běžného desktopu až po ultra kompaktní sestavy. V poslední době se také objevila řada tabletů Elite, které rovněž byly zaměřeny pro podnikové nasazení. Tomu také vypovídá i cena řady Elite, která je podstatně vyšší, než v případě řady pro domácí uživatele a malé podniky.

Novinka HP Elite Slice se řadí do ultra kompaktních počítačů, v tomto případě se zaměřením hlavně do konferenčních místností. HP s novinkou uvádí plnou kompatibilitu se službou Skype Room Systems sloužící pro video konference. S tím také HP přichází s inovovaným příslušenstvím.

Hlavní novinkou je přepracovaný kombinovaný reproduktor a všesměrový mikrofon, jenž je schopný zřetelně zachytit zvuk až do vzdálenosti pět metrů od zdroje, což ocení společnosti pořádající časté schůzky ve velkých zasedacích místnostech. Druhým zásadním příslušenstvím je dotyková obrazovka připojitelná přes USB-C, která umožňuje snadněji ovládat počítač a při velikosti 12.3'' nezabere ani mnoho místa.

Tablet mimo to v sobě nese takzvaný senzor přítomnosti, který rozezná osobu vstupující do blízkosti přístroje a pomocí automatiky zahájí virtuální schůzku bez nutnosti jakkoliv zasahovat či cokoliv spouštět ručně.

HP bohužel neinformovalo o tom, zda budou v systému použity nejnovější procesory. Předchozí verze G1 měla Core i5-6500T doplněný o 8 GB RAM a SSD disk. Na finální specifikace si budeme prozatím muset počkat. Oficiální zahájení prodeje v Evropě bude spuštěn v průběhu března tohoto roku.

Celý systém bude prodáván za vcelku příjemných 1499 Euro (~38 250 Kč), což však nebude zahrnovat veškeré příslušenství. Už podle ceny a zaměření nepůjde o počítač pro běžné uživatele, nicméně i pro ně půjde o zajímavý počítač s vysokým výkonem, podporou a kompaktním zevnějškem.

Jiří "Kjutl" Kutlák

Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku HP představuje novou generaci kompaktních počítačů Elite Slice

Žádné komentáře.